Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

"Η δήλωση Φίλη, έχει εξοργίσει ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον πολύπαθο ποντιακό πληθυσμό "

Δήλωση Νικηφόρου Χ. Χριστοφορίδη,
Πολιτευτή με την Ένωση Κεντρώων
στον Νομό Κιλκίς
"Αναφορικά με την δήλωση του Υπουργού Παιδείας κου Φίλη σχετικά με την ποντιακή γενοκτονία, αναφέρω οτι θα έπρεπε ο ίδιος να έχει ενημερωθεί οτι η βουλή με απόφαση της απο το 1994, αναγνώρισε και επίσημα τη Γενοκτονία των Ποντίων και δεν επιτρέπεται απο τον Υπουργό παιδείας της κυβέρνησης να λέγεται οτι δεν πληρούνται τα "επιστημονικά κριτήρια" για αυτόν τον χαρακτηρισμό!

Κιλκίς: Φίδι καταπίνει ζωντανό αρουραίο



Βίντεο του αναγνώστη της Γνώμης, Κώστα Τοσουνίδη

Συνελήφθη 51χρονος δάσκαλος για το αδίκημα της αποπλάνησης παιδιών

Αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν χθες (3-11-2015), δυνάμει σχετικού εντάλματος σύλληψης, έπειτα από δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, 51χρονο ημεδαπό, δάσκαλο σε Δημοτικό σχολείο της πόλης.

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Δικαίωμα Φωτός» της Κιλκισιώτισσας ψυχολόγου Έλλης Φρεγγίδου στο βιβλιοπωλείο Ιανός

Οι εκδόσεις Κέδρος, η αλυσίδα πολιτισμού ΙΑΝΟΣ και το κέντρο ψυχοθεραπείας Gestalt Foundation, παρουσίασαν την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου την ποιητική συλλογή «Δικαίωμα Φωτός» της Κιλκισιώτισσας ψυχολόγου Έλλης Φρεγγίδου στο βιβλιοπωλείο του Ιανού στη Θεσσαλονίκη.

ΚΚΕ: "71 χρόνια από τη μάχη του Κιλκίς"

Ανακοίνωση της ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ και του ΤΣ Κιλκίς – Πέλλας της ΚΝΕ για τα 71 χρόνια από τη μάχη του Κιλκίς 
Συμπληρώνονται φέτος 71 χρόνια από την μάχη του Κιλκίς, που έγινε στις 4 Νοέμβρη 1944. Ήταν μια από τις φονικότερες και πιο σκληρές μάχες που έδωσε ο ηρωικός ΕΛΑΣ ενάντια σε κατακτητές και εθνοπροδότες.

Λαϊκή βραδιά την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015, στο Derby Κιλκίς


ΚΚΕ: "Μέτρα τρομοκράτησης των μαθητών για να μην αγωνίζονται"

Υπογράφει η Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του Κ.Κ.Ε.
Από την αρχή της σχολικής χρονιά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με σοβαρά και οξυμμένα προβλήματα στο χώρο της Εκπαίδευσης. Η χρονιά ξεκίνησε με 25.000 χιλιάδες κενά, με τις πιο ήπιες εκτιμήσεις. Αν η περσινή χρονιά έληξε με 2.500 χιλιάδες κενά τα οποία δεν καλύφθηκαν μέχρι το τέλος του σχολικού έτους, φέτος τα πράγματα προβλέπονται χειρότερα.

"Διαδοχικά τα χτυπήματα στον Ποντιακό Ελληνισμό"

Έκτακτη ανακοίνωση Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος
Τα χτυπήματα που δέχεται ο Ποντιακός Ελληνισμός από την Κυβέρνηση είναι διαδοχικά και ουσιαστικά.
· Η κατάργηση του βοηθήματος επιβίωσης των ομογενών συμπατριωτών μας,τους οδηγεί στην εξαθλίωση και στον θάνατο.

Παραστατίδης: "Εμείς ως Πόντιοι δεν επιτρέπουμε αμφισβήτιση των γεγονότων της Γενοκτονίας"

Δελτίο τύπου Θ. Παραστατίδη
Η δήλωση του Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη σχετικά με την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού θεωρείται απαράδεκτη. Ο κ. Φίλης μπορεί προσωπικά να πιστεύει ότι θέλει, όμως ως Υπουργός Παιδείας δεν νομιμοποιείται να αμφισβητεί τα ιστορικά γεγονότα της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Σε δύο Τουρνουά Τζούντο συμμετείχε ο Α.Σ. Αίας Κιλκίς

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015 έδωσαν το παρόν οι Κιλκισιώτες Τζουντόκα σε δυο διοργανώσεις, στο 4ο Διεθνές Τουρνουά Σάκουρα στην Κατερίνη με έξι αθλητές - τριες κατακτώντας 3 χάλκινα μετάλλια, δυο 4ες θέσεις και μια Πέμπτη θέση και στους Φιλικούς αγώνες Παραδοσιακού Τζούντο Νεστόρια Iwata Sensei Cup στην Θεσ/νικη με 8 αθλητές κατακτώντας τρείς 1ες θέσεις, τρείς 2ες θέσεις και δυο 3ες θέσεις.

Θερμικές νανο-χειροβομβίδες κατά του καρκίνου

Θερμικές νανο-χειροβομβίδες που εκρήγνυνται πάνω στους όγκους και απελευθερώνουν τις αντικαρκινικές ουσίες τους, είναι το «όπλο» του μέλλοντος στη μάχη κατά του καρκίνου και το σχεδίασε ένας Έλληνας επιστήμονας της διασποράς.

Συμμετοχή του Κέντρου Πρόληψης ΝΗΡΕΑΣ στη 10η Πανελλήνια Συνάντηση Φορέων πρόληψης της Εξάρτησης

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης συνιστά μία μορφή σύνδεσης φορέων που αναπτύσσουν προγράμματα πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας στην Ελλάδα και την Κύπρο. Ξεκίνησε από την ανθρώπινη ανάγκη για συνάντηση, ανταλλαγή εμπειρίας και αλληλοϋποστήριξη ανθρώπων και φορέων που πίστεψαν στο όραμα μιας συνεργατικής ανάπτυξης της Υπόθεσης της Πρόληψης στη χώρα μας και έγινε ένα πρότυπο παράδειγμα λειτουργικής Δικτύωσης.

Βιβλιοπαρουσίαση: «Το ΚΚΕ στον ιταλοελληνικό πόλεμο»

Δελτίο Τύπου Τομεακής Επιτροπής ΚΚΕ Κιλκίς 
Μπροστά συμπλήρωση 71 χρόνων από τη μάχη του Κιλκίς (4 Νοέμβρη 1944), της επετείου τα 28ης Οκτωβρίου 1940, αλλά και στο φόντο των εντεινόμενων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην ευρύτερη περιοχή, ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ συμβάλλοντας στο ευρύτερο άνοιγα της συζήτησης για τα διδάγματα και συμπεράσματα σχετικά με το χαρακτήρα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τις αποφάσεις τα Γ’ Διεθνούς, της Στρατηγικής του ΚΚΕ εκείνα τα χρόνια, καθώς και τα καθήκοντα των κομμουνιστών σήμερα απέναντι στο ενδεχόμενο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου,

Στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Deaf Taekwondo WTF Kyorugi-Poomsae, η "Τόλμη" Κιλκίς

Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Deaf Taekwondo WTF Kyorugi-Poomsae ανδρών-γυναικών διεξήχθη στην Αρμενία από 26 έως 30 Οκτωβρίου 2015. Το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό διότι συμμετείχαν πρωταθλητές-ριες παγκόσμιοι και Ευρώπης ανεβάζοντας το ενδιαφέρον από την ποιότητα των αγώνων.

Σε καταλήψεις των δημαρχείων όλης της χώρας καλεί η ΠΟΕ – ΟΤΑ – Ποιες υπηρεσίες δεν θα λειτουργήσουν

Συμβολικές καταλήψεις στα δημαρχεία όλης της χώρας, αλλά και σε ΚΑΠΗ, δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και δημοτικά γκαράζ θα πραγματοποιήσει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, την Τετάρτη, από τις 10:00 έως τις 13:00.

Ο "Άθλος" Κιλκίς στο 3ο προκριματικό πρωτάθλημα ΤΑΕ ΚΒΟ-ΝΤΟ, εφήβων, νεανίδων, ανδρών, γυναικών

Στις 01/11/2015 ημέρα Κυριακή πραγματοποιήθηκε το 3o Προκριματικό Πρωτάθλημα ΤΑΕ ΚΒΟ-ΝΤΟ για τις ηλικίες Εφήβων-Νεανίδων, Ανδρών-Γυναικών της Ένωσης Ταεκβο-ντο Βόρειου Ελλάδος (ΕΤΑΒΕ) στην Θεσσαλονίκη. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο γήπεδο της ΧΑΝΘ.

ΚΚΕ: Εκδήλωση - Μνημόσυνο στη Νέα Σάντα Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΚΚΕ Κιλκίς 
Στις 25 Οκτώβρη 1944, το 10ο Τάγμα του 13ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ, αφού έδωσε δύο μεγάλες μάχες τις προηγούμενες ημέρες στην περιοχή της Τερπύλου - Κορονούδας και στην Ευκαρπία, και κατευθυνόμενο προς τη Θεσσαλονίκη, ειδοποιήθηκε για την παρουσία γερμανικής φάλαγγας. Εκεί ο 3ο Λόχος του Τάγματος έδωσε μάχη με τους σχηματισμούς των Γερμανών (που βρίσκονταν σε πορεία εγκατάλειψης της χώρας) και των Ελλήνων συνεργατών τους που τους συνόδευαν. Σ' αυτή τη μάχη σκοτώθηκε και ο καπετάν Γαρέφης.

Ιατρικές εξετάσεις και σεμινάριο πρώτων βοηθειών στον "Άθλο" Κιλκίς

Δελτίο τύπου ¨Άθλου" Κιλκίς
Στις 31 Οκτωβρίου 2015 και ημέρα Σάββατο πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες ετήσιες Ιατρικές εξετάσεις στις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Συλλόγου Άθλος Κιλκίς επί της οδού 21ης Ιουνίου 43 από Ειδικευμένο Παθολόγο Ιατρό. Σκοπός της εξέτασης αυτής ήταν ο έλεγχος της υγείας όλων των ενεργών αθλητών του συλλόγου έτσι ώστε να είναι έτοιμοι για τους επικείμενους αγώνες του έτους που έρχεται.

Νατάσα Σωτηριάδου: "Ο κ. Φίλης δε σέβεται τις 353.000 ψυχές Ελλήνων του Πόντου"

Γράφει η Νατάσα Σωτηριάδου 
Ιστορικός-Δημοσιογράφος 
Μέλος ΝΟ.Δ.Ε/Ν.Δ Κιλκίς - Υπευθ. Τομέα Πολιτισμού
Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκος Φίλης τη Δευτέρα 2/11/2015 στην εκπομπή "Ενικός" του Ν. Χατζηνικολάου αμφισβήτησε την Γενοκτονία των Ποντίων. Μια άποψη που έχει εκφράσει επανειλλημένως και στο παρελθόν και μάλλον προσωπική του εμμονή.
Το 1994 η Βουλή των Ελλήνων με απόφαση της αναγνώρισε επίσημα τη Γενοκτονία των Ποντίων και κήρυξε τη 19η Μαΐου ως "Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο".