Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

ΚΚΕ: "Μέτρα τρομοκράτησης των μαθητών για να μην αγωνίζονται"

Υπογράφει η Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του Κ.Κ.Ε.
Από την αρχή της σχολικής χρονιά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με σοβαρά και οξυμμένα προβλήματα στο χώρο της Εκπαίδευσης. Η χρονιά ξεκίνησε με 25.000 χιλιάδες κενά, με τις πιο ήπιες εκτιμήσεις. Αν η περσινή χρονιά έληξε με 2.500 χιλιάδες κενά τα οποία δεν καλύφθηκαν μέχρι το τέλος του σχολικού έτους, φέτος τα πράγματα προβλέπονται χειρότερα.
Η πολιτική που ακολούθησαν πιστά οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζει κατά γράμμα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα και το μέλλον των παιδιών μας.
Γι΄ αυτούς τους λόγους οι μαθητές κινητοποιούνται σε πολλά σχολεία σε όλη τη χώρα. Θεωρούμε ότι ο αγώνας αυτός είναι κοινός και μας αφορά όλους. Είναι προκλητικό κάθε φορά που ξεσπάνε μαθητικοί αγώνες, οι κυβερνήσεις και οι διάφοροι υποστηρικτές τους να θυμούνται τις χαμένες διδακτικές ώρες. Κρύβουν τη δική τους ευθύνη, αφήνοντας χιλιάδες τάξεις χωρίς εκπαιδευτικούς, με εκατοντάδες χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες. Ακόμα και πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα δε διδάσκονται.

Είναι εξαιρετικά ανησυχητικά τα κρούσματα αυταρχισμού και τρομοκράτησης των μαθητών τα οποία εμφανίζονται και φέτος. Οι αστυνομικές διευθύνσεις έχουν αναλάβει - με κατεύθυνση της «πρώτη φορά αριστεράς» - να είναι σε συνεννόηση με τις διευθύνσεις εκπαίδευσης και τα σχολεία για να αντιμετωπίζουν διάφορα «περιστατικά» στο χώρο των σχολείων, μεταξύ αυτών και τις καταλήψεις. Ο κοινωνικός αυτοματισμός, που είχαμε ζήσει σε στιγμές δόξας με το ΠΑΣΟΚ, γίνεται προσπάθεια να αναβιώσει ξανά για να κάμψει τους μαθητές. Δίπλα σε αυτά τα φαινόμενα έχουμε και κρούσματα αυταρχισμού από ορισμένους διευθυντές σε σχολικές μονάδες. Σε μια σειρά σχολεία της πόλης μας στέλνονται επιστολές σχολείων σε γονείς, για «να λάβουν γνώση για το παράνομο των καταλήψεων στις οποίες συμμετέχουν τα παιδιά τους».

Είναι ενδεικτικό το έγγραφο που έχει στείλει η εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προς τις διευθύνσεις εκπαίδευσης για να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές. Στο έγγραφο αυτό καλούνται οι εκπαιδευτικοί να παρέμβουν για να αποτρέψουν τους μαθητές από την αξιόποινη πράξη της κατάληψης, που διώκεται αυτεπάγγελτα και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης από 6 μήνες έως 5 έτη. Με το ίδιο έγγραφο «ενημερώνονται» οι γονείς ότι αν δεν αποτρέψουν τα παιδιά τους από τη διάπραξη του παραπάνω αδικήματος θα διώκονται για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκων.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Δίπλα στους μαθητές, στα παιδιά μας, δίπλα στις αγωνίες και τις διεκδικήσεις τους και όχι απέναντι τους! Δίπλα στους μαθητές κι όχι απέναντι, με την κυβέρνηση και όσους ωφελούνται με την πολιτική της. Αυτή πρέπει να είναι η θέση κάθε εργαζόμενου, εκπαιδευτικού, γονιού. Γιατί ο αγώνας μαθητών, εκπαιδευτικών, γονιών είναι δίκαιος!

Καλούμε τα εργατικά σωματεία, τους συλλόγους διδασκόντων, τις ΕΛΜΕ και τους συλλόγους δασκάλων να βρεθούν δίπλα στους φυσικούς τους συμμάχους που δεν είναι άλλοι από τους μαθητές και τους γονείς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.