Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

ΚΚΕ: Εκδήλωση - Μνημόσυνο στη Νέα Σάντα Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΚΚΕ Κιλκίς 
Στις 25 Οκτώβρη 1944, το 10ο Τάγμα του 13ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ, αφού έδωσε δύο μεγάλες μάχες τις προηγούμενες ημέρες στην περιοχή της Τερπύλου - Κορονούδας και στην Ευκαρπία, και κατευθυνόμενο προς τη Θεσσαλονίκη, ειδοποιήθηκε για την παρουσία γερμανικής φάλαγγας. Εκεί ο 3ο Λόχος του Τάγματος έδωσε μάχη με τους σχηματισμούς των Γερμανών (που βρίσκονταν σε πορεία εγκατάλειψης της χώρας) και των Ελλήνων συνεργατών τους που τους συνόδευαν. Σ' αυτή τη μάχη σκοτώθηκε και ο καπετάν Γαρέφης.

Τους νεκρούς ΕΛΑΣίτες αυτής της μάχης τίμησαν σε εκδήλωση που διοργάνωσαν το Παράρτημα Κιλκίς της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και η ΚΟΒ Γαλλικού του ΚΚΕ, την Κυριακή 1 Νοέμβρη, στο μνημείο που βρίσκεται δίπλα από τον τόπο που δόθηκε η μάχη, στη Νέα Σάντα.

Την ομιλία της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο Γραμματέας της ΚΟΒ Γαλλικού, Περικλής Χριστοδουλίδης, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στα γεγονότα της μάχης σημείωσε ότι «έχουμε χρέος απέναντι σ' αυτά τα παιδιά να συνεχίσουμε τον αγώνα τους, για να μπορούμε να πούμε ότι πραγματικά τους τιμάμε και δεν το κάνουμε από υποχρέωση. Να αγωνιστούμε να φύγει η χώρα μας απ' τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, να γυρίσουν τα παιδιά μας απ' το Αφγανιστάν, την Σερβία, το Κόσσοβο και όπου αλλού βρίσκονται έξω από τα σύνορα. 

Να φύγουμε απ' την ιμπεριαλιστική ΕΕ και τους άλλους οργανισμούς του ΝΑΤΟ, του ΔΝΤ, του ΟΟΣΑ κτλ. Αυτό θα γίνει από τον λαό με την συμμαχία των εργαζόμενων με όλες τις λαϊκές δυνάμεις, των μικρών αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, των μαθητών και φοιτητών, των γυναικών, για λαϊκή εξουσία και οικονομία. Να γίνει κοινωνική ιδιοκτησία όλος αυτός ο πλούτος που παράγεται και που σήμερα την καρπώνεται μια χούφτα παράσιτων. Μόνο έτσι πραγματικά θα τιμήσουμε αυτούς τους ήρωες, αλλά και θα φανούμε αντάξιοι τους απέναντι στα παιδιά μας».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για το φασισμό και για τη Χρυσή Αυγή, για την οποία είπε ότι «είναι όργανο της αστικής τάξης, είναι όργανο των εφοπλιστών και του μεγάλου κεφαλαίου και ο μπαμπούλας του λαϊκού κινήματος. Από αυτούς χρηματοδοτείται και για αυτό καίγεται να τσακίσει τους λιμενεργάτες, φτιάχνοντας δουλεμπορικά γραφεία. Μήπως χτύπησαν ποτέ κανέναν εργοδότη που δεν πληρώνει τους εργαζόμενους; Μήπως πιάσανε κανένα εφοπλιστή που έχει απλήρωτο το πλήρωμα; Ή υπερασπίστηκαν συμφέροντα εργαζομένων που δουλεύουν και δεν πληρώνονται! Ίσα - ίσα κυνηγάνε εργάτες, μετανάστες, φτωχούς ανθρώπους και κάνουν πλάτες στα αφεντικά τους».

Τέλος, κάλεσε τους παρευρισκόμενους να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις ώστε η απεργία στις 12 Νοέμβρη να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία, ώστε ο λαός, οι εργαζόμενοι να βγουν ενισχυμένοι από αυτή τη μάχη και πιο οργανωμένοι, πιο δυνατοί και πιο αποφασισμένοι να συνεχίσουν για τις επόμενες ταξικές μάχες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.