Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Συμμετοχή του Κέντρου Πρόληψης ΝΗΡΕΑΣ στη 10η Πανελλήνια Συνάντηση Φορέων πρόληψης της Εξάρτησης

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης συνιστά μία μορφή σύνδεσης φορέων που αναπτύσσουν προγράμματα πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας στην Ελλάδα και την Κύπρο. Ξεκίνησε από την ανθρώπινη ανάγκη για συνάντηση, ανταλλαγή εμπειρίας και αλληλοϋποστήριξη ανθρώπων και φορέων που πίστεψαν στο όραμα μιας συνεργατικής ανάπτυξης της Υπόθεσης της Πρόληψης στη χώρα μας και έγινε ένα πρότυπο παράδειγμα λειτουργικής Δικτύωσης.

Ένας από τους στόχους του Δικτύου είναι η διοργάνωση Πανελλήνιων Συναντήσεων των μελών, στις οποίες συμμετέχουν και άλλοι φορείς πρόληψης, με απώτερο σκοπό την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών. Το Κέντρο Πρόληψης ΝΗΡΕΑΣ είναι μέλος του Δικτύου από το 2003.

Φέτος πραγματοποιήθηκε η 10η Πανελλήνια Συνάντηση Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης στα Ιωάννινα, από τις 15 ως τις 18 Οκτωβρίου 2015, με τίτλο "Πρόληψη ... Η ζωή μας αύριο". Στη Συνάντηση αυτή η κα Γεωργακοπούλου Ευφροσύνη, ψυχολόγος, επιστημονικό στέλεχος του ΝΗΡΕΑ, παρουσίασε προφορική ανακοίνωση με τίτλο "Ολοκληρωμένη παρέμβαση για την πρόληψη της επιθετικής συμπεριφοράς στα δημοτικά σχολεία βασισμένη στη φιλοσοφία των ομοτίμων". Επίσης, από τα στελέχη του ΝΗΡΕΑ, κα. Χατζηγεωργιάδου Μαρία και κα. Γεωργακοπούλου Ευφροσύνη, υλοποιήθηκε βιωματικό εργαστήρι με τίτλο "Ερωφίλοι: επιθυμώ, μαθαίνω, νοιάζομαι" με τη συμμετοχή 15 ατόμων.

Τη συνάντηση συνδιοργάνωσαν το Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Ιωαννίνων "ΣΧΕΔΙΑ". Στη Συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι πολλών φορέων, όπως ο ΟΚΑΝΑ, το ΚΕ.Θ.Ε.Α., το ΑΚΜΑ, το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του ΑΠΘ, το ΚΕΝΘΕΑ, κλπ. Η Συνάντηση ήταν πολύ δημιουργική, μας έδωσε τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε εμπειρίες και να γνωρίσουμε καινούριους τρόπους παρέμβασης στην κοινότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.