Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Εκδήλωση στο Επιμελητήριο Κιλκίς για το Πρόγραμμα "Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων"


Αναβίωση του εθίμου του Καλόγερου στο Βαπτιστή Κιλκίς


Μετά από δώδεκα χρόνια έγινε πάλι η αναβίωση του εθίμου του Καλόγερου στο Βαπτιστή, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014 στην πλατεία του χωριού.
Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Σύλλόγου ευχαριστεί
το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς
και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγιο Γεώργιο Βαφειοχωρίου
για την συμμετοχή τους στην εκδήλωση.
Επίσης ευχαριστεί το κατάστημα ΣΕΜΕΛΙΑ για την προσφορά του νυφικού.

Εκλογές στο Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Κιλκίς

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείου Κιλκίς ενημερώνει τα μέλη του ότι την: ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014  θα πραγματοποιηθούν οι ΕΚΛΟΓΕΣ για την ανάδειξη του Δ.Σ στο Σωματείο μας, η ανάδειξη αντιπροσώπων στην ΠΟΕΔΗΝ και στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Κιλκίς καθώς και στην Ελεγκτική Επιτροπή.

Μουσική βραδιά στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς στηρίζοντας τις καλλιτεχνικές ανησυχίες και αναζητήσεις των νέων της πόλης μας, σας προσκαλεί σε μια μουσική βραδιά! Ο Ιάκωβος Βαλουκτσής παρουσιάζει την πρώτη δισκογραφική δουλειά του με τον τίτλο «Red December». Τον συνοδεύουν μουσικά ο Παναγιώτης Αμανατίδης και ο Γιώργος Ζώγας.
Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ στη Βιβλιοθήκη

Αποκριάτικες εκδηλώσεις Δήμου Κιλκίς 2014

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Κιλκίς θα γιορτάσει τις Απόκριες με μοναδικές απολαυστικές δράσεις για όλη την οικογένεια, με πληθώρα εκδηλώσεων και με έναν Καρνάβαλο σε μορφή που έρχεται τόσο... γρήγορα όσο και ο ρυθμός ανάπτυξης της χώρας!

Νέες υπηρεσίες από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ)

Τις νέες υπηρεσίες που προσφέρουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) παρουσίασε σήμερα, Τρίτη 25 Φεβρουαρίου, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης. Η εξυπηρέτηση στα ΚΕΠ γίνεται πλέον πιο γρήγορη και πιο αποτελεσματική. «Τα ΚΕΠ ενισχύονται και παρέχουν μια σειρά από υπηρεσίες online, με μία αίτηση, στη στιγμή», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

12 εκατ. ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς 5.747 παραγωγών την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014 ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 5.747 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 12 εκατ. ευρώ, που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών για το έτος 2013.

Έκθεση Φωτογραφίας με την ιστορία του Επταλόφου Κιλκίς

Η δημιουργία μίας μόνιμης έκθεσης φωτογραφίας με στιγμές και γεγονότα από την ιστορία του Επταλόφου Κιλκίς έχει ξεκινήσει στο πνευματικό κέντρο Επταλόφου.

Εντυπωσιακός και στο Γερακαριό ο Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα

Την δωδέκατή του νίκη στο πρωτάθλημα σημείωσε ο Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα στην αναμέτρηση με την Δόξα Γερακαριού με τον Παναγιωτίδη Πασχάλη να πετυχαίνει ρεκόρ τερμάτων. Σκοράροντας έξι φορές οδήγησε την ομάδα σε μια ακόμη νίκη αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις πολλές ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν και σε αυτήν την αναμέτρηση.

Τροχονομικοί έλεγχοι από 20 έως 23 Φεβρουαρίου 2014 στην Κεντρική Μακεδονία

- Κατά τη διάρκεια των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν σε οχήματα, βεβαιώθηκαν περισσότερες από 800 παραβάσεις
Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κατόπιν διαταγής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας προγραμμάτισε και πραγματοποίησε τετραήμερο τροχονομικών ελέγχων, κατά το χρονικό διάστημα από 20.02-23.02.2014, στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς, Σερρών και Χαλκιδικής.

Έκθεση φωτογραφίας του Κωστή Ζαφειράκη

ΕΜΟ ο ταξιδιώτης
Εικόνες από τις βόλτες του στον κόσμο
7 – 15 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΜΑΚΕ
ΕΓΚΑΙΝΙΑ-ΠΑΡΤΙ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 20:00
Το περπάτημα του, σκέτη χορογραφία.

Ημερίδα με τίτλο «Πολυλειτουργικό Αγρόκτημα και Οικοτεχνία. Δύο νέα εργαλεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας»

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε συνεργασία με το Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, διοργανώνουν την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 10 π.μ. Ημερίδα, με τίτλο «Πολυλειτουργικό Αγρόκτημα και Οικοτεχνία: Δύο νέα εργαλεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας».

Απόλυτη υπεροχή για το Kinesis Fight Club Κιλκίς

Με 3 χρυσά μετάλλια επέστρεψε το Kinesis Fight Club από το διασυλλογικό πρωτάθλημα της ΕΟΠΤ (Ελληνικής Ομοσπονδίας Πολεμικών Τεχνών) που πραγματοποιήθηκε στη Σκύδρα στις 23 Φεβρουαρίου.

Μ.Κ.Ο. και Μπαμπουίνοι

Για την αντιγραφή ο Βασίλης Βαλκάνος
Λοιπόν αγαπητά μου τριχωτά παραδίνομαι άνευ όρων. Τα δίποδα τελικά είναι άπιαστα! Δεν τα φτάνουμε με τίποτα εμείς τα κατώτερα είδη της ζούγκλας. Έμαθα τα τελευταία τους πάρτι και έπεσα σε βαθιά μελαγχολία για την ανεπάρκεια που έχω ως αρχηγός.

Επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης στο Κιλκίς

Το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝΕΜΥ) της ΕΣΕΕ σε συνεργασία με το ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ (ΚΑΕΛΕ) της ΕΣΕΕ, ως μέλη της ένωσης φορέων ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, ΙΝΕ ΓΣΕΕ, ΙΝΕΜΥ ΕΣΕΕ, ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ ΑΕ, ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ, ΚΕΚ ΙΝΕ ΓΣΕΕ, ΚΑΕΛΕ ΕΣΕΕ, θα πραγματοποιήσει προγράμματα κατάρτισης στο πλαίσιο της δράσης «Πρόγραμμα κατάρτισης/επανακατάρτισης για αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους σε επιχειρήσεις σε όλους τους κλάδους της οικονομίας με στόχο την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας τους», που υλοποιεί η ένωση, στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού 2007 – 2013».

Στο Κιλκίς σήμερα ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Στο Κιλκίς θα μεταβεί σήμερα Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας προκειμένου να συμμετάσχει στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στις 6:00 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κιλκίς «Β. Σεργιαννίδης», σε συνεργασία με την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ (εταίρου του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ‘‘Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα’’ ΕΠΑΝ ΙΙ- ΕΦΕΠΑΕ) και το Επιμελητήριο Κιλκίς, για τους δικαιούχους που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013».

Εξόρμηση Ενημέρωσης των πολιτών του Κιλκίς από Μαθητές και Εκπαιδευτικούς του Εσπερινού Γυμνασίου Κιλκίς στον Πεζόδρομο την Τσικνοπέμπτη

Μαθητές και καθηγητές του Εσπερινού Γυμνασίου, έχοντας συνειδητοποιήσει την ανάγκη ενημέρωσης με προσωπική επαφή των πολιτών του Κιλκίς για την ύπαρξη και λειτουργία του Εσπερινού Γυμνασίου Κιλκίς, για τις ανάγκες που καλύπτει και το κοινό στο οποίο απευθύνεται, αποφάσισαν να συνδυάσουν το ευχάριστο με το ωφέλιμο και, στα πλαίσια του περιπάτου του σχολείου, βρέθηκαν στον Πεζόδρομο για τις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου.

Μέλος νέας Επιτροπής της Βουλής ο Βουλευτής κ. Γεωργαντάς για θέματα Καλλικράτη

Ο Βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς ορίσθηκε ως μέλος της Υποεπιτροπής της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης αρμόδιας επί θεμάτων του Υπουργείου Εσωτερικών.

"Αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων, μηδέ γένος πατέρων αισχυνέμεν»

Πάντα να είσαι πρώτος και ανώτερος από τους άλλους και να μην ντροπιάζεις τη γενιά των προγόνων.
Όμηρος Ιλιάδα, Ζ 208

Η Διευθύντρια, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς συγχαίρουμε εγκάρδια το μαθητή μας, της Γ’ Γυμνασίου, Φοίβο Βουζίνα του Αντωνίου και της Διαμαντούλας, ο οποίος μετά από την επιτυχία του στους προκριματικούς διαγωνισμούς μαθηματικών «ΘΑΛΗ» και «ΕΥΚΛΕΙΔΗ», πήρε μέρος στον τελικό πανελλήνιο διαγωνισμό «ΑΡΧΙΜΗΔΗ» όπου και κατέλαβε την 3η θέση.

Θεσμός πλέον η εκδήλωση «έργων διάκρισις» της Περιφέρειας


Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η διοργάνωση της πρώτης τιμητικής εκδήλωσης με τίτλο «έργων διάκρισις», η οποία σύμφωνα με δήλωση του Περιφερειάρχη Κ.Μ. κ.Απόστολου Τζιτζικώστα θα καθιερωθεί ως θεσμός.

Διευκρινήσεις για το Μητρώο αιγοπροβάτων

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας κ. Νίκο Παλάσκα καθώς και κτηνοτρόφους μέλη της Ομοσπονδίας. Στη συνάντηση συμμετείχε ο Γενικός Διευθυντής του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Κυριάκος Μπαμπασίδης.

Ημερίδα με θέμα : «Ενδυνάμωση επιχειρήσεων σε περίοδο κρίσης , Λύσεις – Προτάσεις –Τεχνικές» στο Επιμελητήριο Κιλκίς

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα με θέμα : «Ενδυνάμωση επιχειρήσεων σε περίοδο κρίσης , Λύσεις – Προτάσεις –Τεχνικές», που συνδιοργάνωσε το Επιμελητήριο Κιλκίς με την alter-u, τμήμα διοργάνωσης συνεδρίων, master classes, events, της εταιρίας Κυκλάδες Ο.Ε, την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα «Βασίλης Σεργιαννίδης» του Επιμελητηρίου.

Πρωτιές για το Kinesis Fight Club Κιλκίς

Στο διασυλλογικό πρωτάθλημα της ΕΟΠΤ (Ελληνικής Ομοσπονδίας Πολεμικών τεχνών) στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης συμμετείχε το Kinesis Fight Club που πραγματοποιήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου .

Για το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων ρωτά η Αγαθοπούλου τον υπουργό υγείας

Την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, η βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, με θέμα: «Το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων και η τιμολογιακή πολιτική του Υπουργείου Υγείας». Η ερώτηση θα συζητηθεί την Πέμπτη το πρωί στην ολομέλεια και θα μεταδοθεί απευθείας από το κανάλι της βουλής.
Ακολουθεί ολόκληρη η επίκαιρη ερώτηση:

Ο Νίκος Λυγερός μιλά στη Γνώμη


Λαθρεμπόριο καυσίμων: Η απομυθοποίηση ενός μυστικού, γνωστού σε όλους!

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ

Τον Ιανουάριο του 2012, σε άρθρο μας στην «Ημερησία» με τίτλο «Πώς χάνονται βυτιοφόρα στο τρίγωνο των Βερμούδων», περιγράφαμε διάφορους πιθανούς τρόπους λαθρεμπορίου των καυσίμων στα χερσαία σύνορα της χώρας. http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=112804792.

Google Takeout: Κάντε λήψη ενός αντιγράφου των δεδομένων σας

Γράφει ο Αναστάσιος Χινιτίδης* 
Όποιος χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της Google, όπως Drive, Google Plus ή το YouTube, συσσωρεύονται γρήγορα πολλά δεδομένα. Μεταξύ άλλων, email, φωτογραφίες, βίντεο και έγγραφα γραφείου αποθηκεύονται στους διακομιστές της Google.

2o Kilkis Trail Running στο Κιλκίς τον Μάιο 2014


Διακρίθηκε ο Α.Σ. ΑΙΑΣ Κιλκίς με τον Παπαδόπουλο στο Πανελλήνιο Ανωμάλου Δρόμου

Στο αθλητικό κέντρο «Σκαμνιές», στην Πηγή Τρικάλων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23/2 το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου. Ο καιρός ήταν ευνοϊκός και η συμμετοχή αθλητών από ολόκληρη την Ελλάδα ήταν μεγάλη ενώ οι αγώνες ήταν συναρπαστικοί.

Ο δικός μας δρόμος

Του Νίκου Τερζή*
Η κρίση που ενέσκηψε τα τελευταία χρόνια επικαιροποίησε την προβληματική γύρω από την παγκοσμιοποίηση. Χωρίς καμία αμφιβολία οι διευθύνουσες ομάδες, οι κομματικές νομενκλατούρες και οι τοπικοί άρχοντες έχοντας μείνει πίσω αναλυτικά και κυρίως προγραμματικά, φάνηκαν να αδυνατούν στο να υποδείξουν και να αναδείξουν έναν άλλο εναλλακτικό δρόμο για την παγκοσμιοποίηση στην περιοχή μας.

Καραόκε πάρτι το Σάββατο 1 Μαρτίου στο Κεντρικό Κιλκίς