Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Παιδικοί σταθμοί με εταιρίες λαϊκής βάσης

Λύση στην τραγική κατάσταση που διαμορφώνεται στις κοινωνικές δομές των δήμων λόγω της υποχρηματοδότησης, όπως, για παράδειγμα, είναι οι παιδικοί σταθμοί και τα ωδεία με την έλλειψη προσωπικού και την αδυναμία απορρόφησης των δικαιούχων παιδιών, προσπαθούν να δώσουν οι δήμοι με τη δημιουργία συνεταιρισμών λαϊκής βάσης, στο πλαίσιο της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, με μετόχους άνεργους - πρώην δημοτικούς υπαλλήλους.

Σάββατο 8 Μαΐου 2010 - Στιγμιότυπα από τη διαμαρτυρία των κατοίκων του δήμου Γουμένισσας για την έδρα του νέου καλλικρατικού Δήμου

Εξαφανίστηκε ηλικιωμένος από την Κατερίνη

Η «’Οπερα της πεντάρας» από το “ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ” στη Θεσσαλονίκη

O ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ “ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ” σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει στις 20 & 21 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου την παράσταση ΟΠΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ, του Μπ. Μπρεχτ, σε σκηνοθεσία Παύλου Δανελάτου.

H εκπομπή «Στον τόπο που γεννήθηκα…» στα Βασιλικά του νομού Θεσσαλονίκης

Η εκπομπή "Στον τόπο που γεννήθηκα..." συνεχίζει τα «ταξίδια» της. Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου κάνει πρεμιέρα με τα Βασιλικά του νομού Θεσσαλονίκης.  Όπως πάντα στις 12 το μεσημέρι και σε επανάληψη κάθε Τετάρτη στις 17:00 από την τηλεόραση της 4Ε. Μέσω ΟΤΕ TV (και conn-x) αλλά και HELLAS SAT σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε δορυφορικά και μέσω ιντερνετ σε όλες τις ηπείρους, όπου και να χτυπά καρδιά Έλληνα!

14η Σεπτεμβρίου: «Ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ. Ασίας από το Τουρκικό Κράτος» - ΝΤΡΟΠΗ ΚΥΡΙΟΙ! - Ντροπή για την ανικανότητα να διοργανώσετε και να φέρετε σε πέρας μια τέτοια εκδήλωση

Η 14η Σεπτεμβρίου με τον υπ΄αριθμ. 2345 Νόμο του έτους 1998 καθιερώθηκε ως «ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ. Ασίας από το Τουρκικό Κράτος».

Μέρκελ : «Θέλω να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη»

Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης έδωσε σήμερα το μεσημέρι στο Βερολίνο η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ στους Γερμανούς δημοσιογράφους, αλλά και στους ανταποκριτές των ξένων μέσων ενημέρωσης. Επιθυμία μου είναι να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, επανέλαβε για μια ακόμη φορά η καγκελάριος Μέρκελ στην εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξή τύπου στο Βερολίνο. Η Άνγκελα Μέρκελ δεν παρέλειψε να συμπληρώσει ότι η Αθήνα θα πρέπει να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της και ότι για οποιαδήποτε απόφαση αφορά τα επόμενα βήματα θα πρέπει να αναμένουμε την έκθεση της Τρόικας.

Ανοικτή επιστολή Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων ν. Κιλκίς

Αγαπητέ συμπολίτη,
Οι Αστυνομικοί, Πυροσβέστες και Λιμενικοί αμείβονται με χαμηλούς μισθούς χωρίς να αναγνωρίζεται η επικινδυνότητα της εργασίας τους.

Συνάντηση αστυνομικών με τους βουλευτές του ν. Κιλκίς

Στις 10, 11 και 15/09/2012 το Προεδρείο της Ένωσης μας συναντήθηκε διαδοχικά με τους βουλευτές του Νομού Κιλκίς, της Ν.Δ. κο ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ Γεώργιο, του ΣΥΡΙΖΑ κα ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΥ Ειρήνη-Ελένη, και του ΠΑΣΟΚ κο ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗ Θεόδωρο. Κατά τις συναντήσεις εκτέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τόσο σε επίπεδο Νομού όσο και γενικότερα, και έγινε

Ελκυστικό το LEADER παρά την κρίση

Την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα συνάντηση του Ειδικού Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Αθανάσιου Θεοχαρόπουλου και των Αναπτυξιακών Εταιρειών της Ελλάδας. Θέματα συζήτησης ήταν η πορεία του LEADER και των ιδιωτικών επενδύσεων του Άξονα 3.

Γ. Στουρνάρας: "Θα το δούμε"

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος από το Mέγαρο Μαξίμου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Δημοσιογράφος: Κύριε υπουργέ, θέλω να ρωτήσω, γίνεται μεγάλη συζήτηση για την αύξηση των ορίων ηλικίας. Θέλετε να μας πείτε αν είναι απαραίτητο για να κλειδώσει το πακέτο;
Γ. Στουρνάρας: Όχι, σήμερα κάναμε απλώς ένα συντονισμό ενεργειών ενόψει των μέτρων. Ήταν μια συνάντηση ρουτίνας δηλαδή.
Δημοσιογράφος: Επιμένω, το θέμα των ορίων ηλικίας είναι απαραίτητο για να κλειδώσει το πακέτο;
Γ. Στουρνάρας: Θα το δούμε».

Τριετές Μνημόσυνο τοῦ μακαριστοῦ Μητροπολίτου κυροῦ Ἀποστόλου

Τὸ Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 7:00 το πρωί, στὸν Ἱερὸ Ναὸ Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κιλκίς, θὰ τελεσθεῖ Aρχιερατικὴ Θεία Λειτουργία καὶ τὸ τριετές Μνημόσυνο τοῦ μακαριστοῦ Μητροπολίτου κυροῦ Ἀποστόλου Παπακωνσταντίνου υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Εμμανουήλ και άλλων Μητροπολιτών.

Τον συνέλαβαν για παράνομη εισαγωγή 137 φιαλών οινοπνευματωδών ποτών

Συνελήφθη σήμερα (17.09.2012) πρώτες πρωινές ώρες, στον Προμαχώνα Σερρών, από αστυνομικούς στης Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Σερρών, ένας υπήκοος Ουκρανίας 36 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ. Φορτηγού αυτοκινήτου το οποίο οδηγούσε ο προαναφερόμενος, εντοπίστηκε να έχει εισάγει (137) φιάλες οινοπνευματωδών ποτών διαφόρων εταιρειών για τις οποίες δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι δασμοί και φόροι. Οι προαναφερόμενες φιάλες οινοπνευματωδών ποτών κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στο Τελωνείο Σερρών για τον καταλογισμό των διαφυγόντων δασμών και φόρων. Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Προμαχώνα Σερρών.

Άρπαξαν χρυσή αλυσίδα και σταυρό από τον λαιμό 54χρονης

Συνελήφθη χθες (16.09.2012) το απόγευμα, στην Κουλούρα Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αλεξάνδρειας, ένας ημεδαπός 31 ετών, διότι νωρίτερα την ίδια ημέρα, μαζί με 26χρονο ημεδαπό συνεργό του, ο οποίος αναζητείται, ενώ ο 31χρονος περίμενε σε Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο, ο 26χρονος αφού πλησίασε 54χρονη ημεδαπή η οποία ήταν πεζή, της αφαίρεσε την χρυσή αλυσίδα με το σταυρό από το λαιμό της. Στη συνέχεια επιβιβάστηκε στο Ι.Χ. Επιβατικό και τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας Ημαθίας.

Συνελήφθη για χρέος 2.507.599,64 ευρώ προς το Δημόσιο

Συνελήφθη σήμερα (17.09.2012) πρώτες πρωινές ώρες, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αλεξάνδρειας Ημαθίας, ένας ημεδαπός 58 ετών, ομόρρυθμο μέλος κατασκευαστικής εταιρείας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.  Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 2.507.599,64 ευρώ.  Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.  Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

Στο Κιλκίς αύριο Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου

Επίσημη επίσκεψη στο Νομό Κιλκίς θα πραγματοποιήσει αύριο (Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012) ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου.
Το πρόγραμμα συναντήσεων του ΥΜΑΘ είναι το εξής: 
09.00-09.45: Συνάντηση με τον Δήμαρχο Κιλκίς, τον αναπληρωτή Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους, στο Δημαρχείο.
09.45-10.30: Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς, στο Διοικητήριο.

Την ώρα που έπεσε η βόμβα (Κάπου στον κόσμο)

Γράφει ο Κώστας Μπούζας
Κάποτε τον ονόμασαν φόνο. Άλλοτε ατύχημα. Άλλες φορές πάλι, ανθρωπιστική καταστροφή ή και παράπλευρη απώλεια. Πίσω όμως απ’ όλα αυτά τα προσωπεία, δεν έπαυε να είναι θάνατος. Απόλυτος και αδυσώπητος... Ήταν η ώρα που το υπαίθριο παζάρι ήταν γεμάτο από κόσμο. Πολύχρωμο μελίσσι που πηγαινοερχόταν πέρα - δώθε, ανάμεσα σε ξύλινους πάγκους και σε πάνινες ομπρέλες. Λίγα τα αγαθά κι η φτώχεια είχε περισσέψει. Μαζί της όμως είχε περισσέψει κι η ζωντάνια και η όρεξη για ζωή. Να ‘ταν έτσι η ψυχολογία του λαού, ή μήπως ήταν ένα πείσμα που ορθωνόταν ενάντια στους δίσεκτους καιρούς;

Ευχαριστήριο ΟΝΝΕΔ Κιλκίς

Θέλουμε από καρδιάς να ευχαριστήσουμε όλους τους συντοπίτες μας που και φέτος στάθηκαν δίπλα στη προσπάθεια μας. Ευχαριστούμε που ενισχύσατε με την παρουσία αλλά και με την προσφορά σας το 3ο Παζάρι Αγάπης. Μαζί καταφέραμε να συλλέξουμε το χρηματικό ποσό το οποίο θα δοθεί για την ενίσχυση του παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού στο νομό μας. Από την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και με τη δημιουργία του κοινωνικού παντοπωλείου με τη δική σας βοήθεια καταφέραμε επίσης, να συλλέξουμε ενδύματα και υποδήματα, που ο αριθμός τους ξεπερνά κάθε προσδοκία, και θα έχουμε τη χαρά και την τιμή να τα προσφέρουμε και αυτά στους Συλλόγους Πολυτέκνων και Τριτέκνων. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τις δράσεις μας και ελπίζουμε να σας έχουμε δίπλα μας ώστε να μεγαλώσουμε ακόμη περισσότερο το χαμόγελο.

Τα μαθηματικά στο Νηπιαγωγείο: Επιμορφωτική Ημερίδα Νηπιαγωγών νομού Κιλκίς

Οι αντιλήψεις όσον αφορά στη μαθηματική εκπαίδευση και στην αναγκαιότητα εισαγωγής της από τις μικρότερες ηλικίες στην τυπική εκπαίδευση, βαθμιαία, αλλάζουν. Τα περισσότερα σύγχρονα προγράμματα σπουδών εντάσσουν την προσχολική μαθηματική εκπαίδευση σε ένα πρώτο και ενιαίο κύκλο σπουδών (4-8 χρόνων) στη διάρκεια του οποίου τα παιδιά θεμελιώνουν βασικές μαθηματικές διεργασίες και γνώσεις.

Τίτλοι εφημερίδων, Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Καταρρέουν τα >Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ)- Εξυπηρετούν 2.400.000 Έλληνες τον χρόνο! – Ο πιο πετυχημένος θεσμός των τελευταίων δεκαετιών, θύμα της κρίσης·Στη νέα σύσκεψη των Αρχηγών – «Κλειδώνουν» τα μέτρα των 11,5 δις ·Μεγάλες απεργίες και των Δικαστικών - Ποιοι κλάδοι και πότε απεργούν
ΑΥΡΙΑΝΗ · · · (σε απεργία οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα)