Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Ανοικτή επιστολή Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων ν. Κιλκίς

Αγαπητέ συμπολίτη,
Οι Αστυνομικοί, Πυροσβέστες και Λιμενικοί αμείβονται με χαμηλούς μισθούς χωρίς να αναγνωρίζεται η επικινδυνότητα της εργασίας τους.
Εντέχνως έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι ανήκουμε σε μια κατηγορία «ειδικών» και άρα προνομιούχων μισθολογίων. Η ωμή αλήθεια ωστόσο είναι ότι η πλειοψηφία αμείβεται με ισχνούς μισθούς, χωρίς να αναγνωρίζεται η επικινδυνότητα της εργασίας με Βασικό Μισθό τα 683 Ευρώ.
Δεν είμαστε προνομιούχοι κρατικοί υπάλληλοι. Εργαζόμαστε με ακατάστατα ωράρια σε Υπηρεσίες που λειτουργούν 24 ώρες το 24ώρο, συνήθως χωρίς τήρηση του ωραρίου εργασίας, χωρίς ουσιαστική αποζημίωση για τη νυχτερινή εργασία κ.λπ. και γι’ αυτό προβάλλουμε μια δίκαιη λύση με την ψήφιση ενός άλλου μισθολογίου που θα λαμβάνει πραγματικά υπόψη του τις ανάγκες των ενστόλων για μια αξιοπρεπή επαγγελματική πορεία και διαβίωση. Απαξιωμένοι και περιθωριοποιημένοι Αστυνομικοί – Πυροσβέστες και Λιμενικοί είναι αδύνατον να αντιμετωπίσουν το «Θηρίο» της εγκληματικότητας και της ανομίας.
Διαβιούντες ένστολοι στα όρια της επιβίωσης είναι αδύνατον να πολεμήσουν τους ισχυρούς του εγκλήματος. Δεν είναι δυνατόν η Πολιτεία να μας θέλει στην πρώτη γραμμή του πυρός δίνοντας και τη ζωή μας ακόμα υπέρ του καθήκοντος και της αποστολής μας και από την άλλη να μας επιφυλάσσει μια τέτοια αρνητική μεταχείριση και να υπαναχωρεί και τις δεσμεύσεις της.
Η αποδιοργάνωση των ενστόλων προκαλεί την οργάνωση της αυτοδικίας και της μαύρης αντίδρασης.
Αγωνιζόμαστε για τη διασφάλιση του λειτουργήματός μας. Για την κατοχύρωση του επαγγελματισμού. Για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Για τη διαμόρφωση συνθηκών για διαρκή προσφορά.
Σε αυτόν τον αγώνα σας καλούμε να μας συμπαρασταθείτε ενάντια στην διαφαινόμενη απαξίωση και υποβάθμιση και ημών και των Οργανισμών μας.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.