Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Διεξήχθησαν τα 1α Σελεύκεια 2024 στον αρχαιολογικό χώρο Ευρωπού

Το Σάββατο 28-09-2024 στον αρχαιολογικό χώρο Ευρωπού διεξήχθησαν τα 1α Σελεύκεια 2024. Ο σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου - Λυκείου Ευρωπού και ο Παλαιστικος σύλλογος "Καραγιάννης" συνδιοργάνωσαν με τη στήριξη του κοινοτικού συμβουλίου Ευρωπού και της Εφορείας αρχαιοτήτων Κιλκίς υπό την αιγίδα του Δήμου Παιονίας και πραγματοποίησαν δράσεις αθλητικού και ιστορικού περιεχομένου. 

Σημαντική βοήθεια και παρουσία σε όλη την οργάνωση παρείχαν το τοπικό συμβούλιο Τούμπας και ο πολιτιστικός σύλλογος" Αταλάντη".

Πλήθος κόσμου πήραν μέρος στις διαδρομές του λαϊκού αγώνα δρόμου που διοργάνωσε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου και Λυκείου Ευρωπού.  Οι διαδρομές που έλαβαν χώρα ήταν 17 χλμ, 4χλμ, 1,5χλμ και 400μ παιδιών. Βραβεύτηκαν με τον καλύτερο χρόνο, οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες σε όλες τις διαδρομές.

Ο Παλαιστικος σύλλογος "Καραγιάννης" παρουσίασε εντός του αρχαιολογικού χώρου της Ευρωπού, τις διάφορες μορφές της πάλης από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Ελληνορωμαϊκή, Ελευθέρα και γυναικεία πάλη και πάλη υποταγής.
Συμμετείχαν οι Μονομάχοι Ευόσμου, ο Α.Σ.Μακεδονες, οι βετεράνοι του συλλόγου, Λάμπρου Τάσος και Κιουλλης Σάββας, η αθλήτρια και προπονήτρια Τσακνάκη Βιργινία και αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου.

Η προϊσταμένη της αρχαιολογικής υπηρεσίας Κιλκίς κ. Στρατουλη Γεωργία έκανε ενημέρωση για την αρχαία Ευρωπο και για τον Σέλευκο.

Παρευρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι:

Κ. Δουλκεριδης Γεώργιος

Κ. Καλαβάζης Κύρος

Κ. Παρασκευόπουλος Γεώργιος

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Τριαντάφυλλος Ναλμπαντης, το τοπικό συμβούλιο Ευρωπού, πρόεδροι των όμορων κοινοτήτων και πρόεδροι φορέων.

Σημαντική η βοήθεια της Ελληνικής αστυνομίας, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του Κυνηγετικού συλλόγου Παιονίας, της Πυροσβεστικής.

Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές για την πολύτιμη βοήθεια και προσφορά τους.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.