Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Το συμπέρασμα της κάλπης

Του Μπάμπη Καραγεωργίου
Οι κάλπες στο ΠΑΣΟΚ τελικά δεν έδειξαν τα πράγματα όπως αναμενόταν. Η συμμετοχή έσπασε μεν το φράγμα των 300.000 και ήταν μεγάλη, αλλά δεν ακολούθησε την δυναμική που υπήρχε τις πρώτες ώρες της διαδικασίας.

Ας πάμε όμως στους υποψήφιους.

Μεγάλος και αδιαμφισβήτητος νικητής ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδειξε ότι διαθέτει ένα σημαντικό έρεισμα στο Κίνημα. Πηγαίνει στον β’ γύρο ως φαβορί.

Ο Χάρης Δούκας μπήκε στον β’ γύρο αλλά δεν ξέρω κατά πόσο κερδισμένος είναι. Η συντριβή στην Αθήνα με την πτώση στην 4η θέση θεωρώ πως δημιουργεί ένα κλίμα. Σίγουρα του κόστισε κατά την γνώμη μου και το θολό και μη ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα του.

Ο Παύλος Γερουλάνος χθες έδωσε σκληρή μάχη και εκτοξεύτηκε από το 3% το 2021 στο 22% βάζοντας ως πρόταγμα τις αξίες και ένα πρόγραμμα βαθιά πολιτικό. Όπως και να έχει είναι στους κερδισμένους. Η δήλωση του μετά την οριακή μη είσοδο του στον β’ γύρο έδειξε ότι ήταν και παραμένει ένας Κύριος της πολιτικής. Οποιοσδήποτε άλλος θα ζητούσε επανακαταμέτρηση.

Η Άννα Διαμαντοπούλου παρά την όποια δυναμική της δεν έκανε το comeback. Παρά την εμπειρία της και την ισχυρή πολιτική της συγκρότηση η απουσία της από τον χώρο της κόστισε.

Ο Μιχάλης Κατρίνης διέψευσε εν μέρει τις μετρήσεις που τον έδειχναν στο μόλις 2%. Έδωσε μια σκληρή μαχη. Ισχυρό το έρεισμα του στην Πελοπόννησο.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου ήταν η μεγάλη ηττημένη της βραδιάς. Παρά τον δυναμισμό που προέβαλε το αποτέλεσμα της είναι εξαιρετικά δυσμενές.

Εν αναμονή του β’ γύρου λοιπόν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.