Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 14 Μαΐου 2024

Κεντρικές εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Ανακοίνωση Π.Ε. Κιλκίς
Οι κεντρικές εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 19 Μαΐου 2024, σύμφωνα με τον Ν.2193/1994 (ΦΕΚ Α32/1994).

Οι εκδηλώσεις της ημέρας μνήμης έχουν σκοπό να τονίσουν ιδιαίτερα και να υπενθυμίσουν τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική κατοχή, που διήρκεσαν από το 1916 μέχρι και το 1923, και είχαν σαν αποτέλεσμα να μετατρέψουν τον λαό των Ποντίων σε λαό προσφύγων και διασποράς.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μνήμης έχει ως εξής:

Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Ωρα 10.30 π.μ.

Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Ελλήνων του Πόντου, θυμάτων της Οθωμανικής κατοχής, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Εκφώνηση ομιλίας από τον πρώην βουλευτή κ. Θεόδωρο Πασσαλίδη

Ώρα 11:00 π.μ.

-Επιμνημόσυνη δέηση στην Πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς μπροστά από το μνημείο του Ποντιακού Ελληνισμού

-Κατάθεση στεφάνων

Σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση του Εθνικού ΎμνουΣτεφάνια θα καταθέσουν:

· Οι Βουλευτές

· Ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς και Διοικητής της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «Πόντος»

· Ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς

· Ο Δήμαρχος Κιλκίς

· Ο Εκπρόσωπος του Δήμου Παιονίας

· Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

· Η Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Κιλκίς

· Ο Διευθυντής Αστυνομίας Κιλκίς

· Ο Διοικητής Πυροσβεστικής Κιλκίς

· Ο Πρόεδρος του Παραρτήματος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ν. Κιλκίς

· Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Κιλκίς

· Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αγωνιστών Εθν. Αντίστασης

· Οι Εκπρόσωποι των Πολιτικών Κομμάτων

· Ο Ερυθρός Σταυρός Κιλκίς

· Ο Εκπρόσωπος του πολιτιστικού σωματείου “Αργοναύτες”, ενός από τα παλαιότερα σωματεία του νομού και της πόλης του Κιλκίς.

· Ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας και οι εκπρόσωποι Ν.Π.Δ.Δ. που επιθυμούν να τιμήσουν την Ημέρα Μνήμης, ενημερώνοντας έγκαιρα το Γραφείο μας μέχρι την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024.

Στις εκδηλώσεις καλούνται να παραστούν

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, οι Βουλευτές του Νομού, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Κιλκίς και Διοικητής της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «Πόντος», ο Δήμαρχος Κιλκίς, ο Δήμαρχος Παιονίας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι Αντιδήμαρχοι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Η Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς, ο Διευθυντής Αστυνομίας, ο Διοικητής Πυροσβεστικής, οι Εκπρόσωποι Πολιτικών Κομμάτων, οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, οι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι Πρόεδροι Παραρτημάτων Αποστράτων Αξιωματικών και Συνδέσμων Εφέδρων Αξιωματικών, οι Εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων που εδρεύουν στον Νομό, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Κιλκίς, οι Πρόεδροι Σωματείων και Συλλόγων, οι Αντιπρόσωποι του Τύπου.

Παρακαλούνται να ρυθμίσουν:

1. Η Ιερά Μητρόπολη τα σχετικά με την τέλεση του μνημόσυνου και της επιμνημόσυνης δέησης.

2. Η Ανώτερη Διοίκηση Φρουράς Κιλκίς - Ν. Σάντας τα σχετικά με την παράταξη και την απόδοση Τιμών.

3. Ο Δήμος Κιλκίς τα σχετικά με την φωταγώγηση της πόλης και τον ευπρεπισμό του χώρου της πλατείας Ειρήνης.

4. Η Διεύθυνση Αστυνομίας Κιλκίς τα σχετικά με την τήρηση της τάξης και τη ρύθμιση της κυκλοφορίας οχημάτων.

· Από την 8η πρωινή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου της 19ης Μαΐου 2024 ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός των δημοσίων, περιφερειακών και δημοτικών Καταστημάτων στο Ν. Κιλκίς.

· Φωταγώγηση όλων των δημοσίων, περιφερειακών και δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 19ης Μαΐου 2024 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης, λαμβάνοντας μέριμνα για την εξοικονόμηση ενέργειας στο πλαίσιο και της αριθμ.ΥΠΕΝ/ΔΕΠΕΑ/68315/502/01.07.2022 (ΦΕΚ 3424 Β΄) Κ.Τ.Α., όπως ισχύει.

Το πρόγραμμα επέχει θέση πρόσκλησης σε όσους αναφέρονται σ’ αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.