Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Συναντήσεις εργασίας της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς

Δελτίο τύπου 
Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς

Την Παρασκευή 04 Οκτωβρίου 2024, στα πλαίσια της ανάδειξης και της επίλυσης μείζονων θεμάτων του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Κ), πραγματοποίησε σειρά θεσμικών συναντήσεων στη Βουλή των Ελλήνων, με την συμμετοχή αντιπροσωπείας του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ) και της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Άρτας (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΑΡΤ).

Στις ανωτέρω θεσμικές συναντήσεις, συμμετείχαν εκ μέρους της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Κ, ο Πρόεδρος Ιωάννης Σφήνας, ο Αντιπρόεδρος Αριστείδης Τσάτσαρης και ο Γενικός Γραμματέας Βάιος Γκόρας, εκ μέρους της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, ο Πρόεδρος Δημήτριος Ρώτας, ο Γενικός Γραμματέας Κυριακάκης Γεώργιος, ο Οργανωτικός Γραμματέας Ηλίας Κολλύρης και η Γραμματέας Ισότητας Φύλων Αικατερίνη Κιουρτσίδου και εκ μέρους της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΑΡΤ, ο Πρόεδρος Αθανάσιος Νικάκης.

Συγκεκριμένα, οι αντιπροσωπείες, συναντήθηκαν στην Βουλή των Ελλήνων, με τον Βουλευτή Νομού Κιλκίς ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Πέτρο Παππά, με την παρουσία επιτελείου του Τομέα Άμυνας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ήτοι του κ. Ιωάννη Ζώτου, Ναυαρχο ε.α. Ο κ. Παππάς, καθώς και οι επιτελείς του Τομέα Άμυνας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλα τα δίκαια αιτήματα του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, όσον αφορά την ισότιμη εργασιακή και μισθολογική τους αντιμετώπιση σε σχέση με τους υπόλοιπους εργαζομένους, καθώς και την εναρμόνιση της επαγγελματικής με την οικογενειακή τους ζωή, δηλώνοντας ο κ Παππάς ότι “οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν το θεμέλιο της ύπαρξης του Κράτους μας και η στήριξη τους αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση όλων μας. Ο Τομέας Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο επικεφαλής του Ναύαρχος Αποστολάκης, αλλά κι εγώ προσωπικά, δεσμευόμαστε να βρισκόμαστε πάντα δίπλα στα δίκαια αιτήματα του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας”.

Στη συνέχεια, οι αντιπροσωπείες, συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της ΝΙΚΗΣ κ. Δημήτριο Νατσιό, στο γραφείο του στη Βουλή των Ελλήνων, στον οποίο εξέφρασαν την απογοήτευση του στρατιωτικού προσωπικού, για την μη εισέτι επίλυση των θεμάτων που τους απασχολούν. Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον ελληνικό στρατό και εξήρε το φιλότιμο και τη φιλοπατρία που τον χαρακτηρίζει, δηλώνοντας, “είστε από τους πιο αδικημένους κλάδους, τα δικά σας προβλήματα δεν είναι κοινωνικά, αλλά εθνικά” και τους υποσχέθηκε πως η ΝΙΚΗ, μέσω του κοινοβουλευτικού της έργου, θα ενεργήσει προκειμένου να προωθήσει τα δίκαια αιτήματά των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η ατζέντα θεμάτων, η οποία συζητήθηκε ενδελεχώς και υπήρξε ενημέρωση στους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου, περιείχε μεταξύ άλλων :

την μη επίλυση του συνταξιοδοτικού, των συναδέλφων προελεύσεως από τον θεσμό των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ).

το στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη, ιδίως σε αστικά κέντρα και νησιωτικές περιοχές υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος, όπου το κόστος διαμονής είναι δυσβάσταχτο, καθώς και η μη εισέτι νομοθετική πρόβλεψη επιδότησης ενοικίου στέγασης, ώστε να αντισταθμίσει ή περιορίσει έστω το αυξανόμενο στεγαστικό κόστος.

την νομοθετική πρόβλεψη χορήγησης της ειδικής αποζημίωσης για την εργασία πέραν του πενθημέρου και στο στρατιωτικό προσωπικό, η οποία έως τώρα, χορηγείται μόνο στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και η μη εισέτι έκδοση κανονιστικού πλαισίου, αναφορικά με το χρόνο εργασίας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να κατοχυρωθούν τα εργασιακά δικαιώματα των στελεχών, όπως π.χ η χορήγηση του συνόλου των προβλεπομένων Ημερήσιων Αναπαύσεων (Η.Α).

Την μη χορήγηση επιδόματος παραμεθορίου στο στρατιωτικό προσωπικό, το οποίο υπηρετεί στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς.

Την μη θεσμοθέτηση ειδικής μεταθετικότητας, με κριτήριο τα έτη πραγματικής υπηρεσίας, ώστε τα στελέχη να μετατίθενται και να υπηρετούν υποχρεωτικά στον τόπο προτίμησης τους, με την παρέλευση ικανού χρονικού διαστήματος υπηρέτησης, ήτοι στα τριάντα έτη πραγματικής υπηρεσίας.

Την μειωμένη ελκυστικότητα των στρατιωτικών σχολών, καθώς και την αισθητή πτώση στις βάσεις εισαγωγής, καθώς και τις κενές θέσεις στις σχολές.

Την χρήση στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, επ΄ ωφελεία του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Κ, οφείλουν να ευχαριστήσουν, τον Πρόεδρο της ΝΙΚΗΣ, κ Δημήτριο Νατσιό, τον Βουλευτη Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Πέτρο Παππά, τον εκπρόσωπο του Τομεάρχη Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Ιωάννη Ζώτο Ναυαρχο ε.α, τον Πρόεδρο της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ κ. Δημήτριο Ρώτα, καθώς και τον Πρόεδρο της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΑΡΤ κ Αθανάσιο Νικάκη, για την θερμή υποδοχή που επεφύλαξαν στον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Κ, για το αμέριστο ενδιαφέρον τους για το στρατιωτικό προσωπικό, καθώς και για την αγαστή συνεργασία, όσον αφορά την ανάδειξη των θεμάτων που απασχολούν τα στελέχη, με γνώμονα την συνεχή βελτίωση της καθημερινότητας του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των οικογενειών τους.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.