Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Μεγάλη συμετοχή στην έναρξη του προγράμματος χορευτικών τμημάτων της Θρακικής Εστίας Κιλκίς

Γράφει η Μόνικα Σωτηριάδου
Με ενθουσιασμό και μεγάλη συμμετοχή σε όλα τα χορευτικά τμήματα ξεκίνησε η νέα χρονιά εκμάθησης παραδοσιακών χορών της θρακικής Εστίας Κιλκίς.

Η μεγάλη συμμετοχή οφείλεται στο γεγονός ότι ο Σύλλογος κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον των χορευτών όλο τον χρόνο σε ένα όμορφο και φιλικό περιβάλλον που το εισπράττουν και το δηλώνουν αμέσως τα άτομα που το επιλέγουν.

Το χορευτικό τμήμα των παραστάσεων συμετέχει σε μια πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων στον νομό Κιλκίς και γενικότερα στην χώρα μας.

Παρουσιάζουν μια καλή εικόνα και βοηθούν στην διατήρηση των εθίμων και παραδόσεων του τόπου μας.

Την εικόνα του Συλλόγου πλαισιώνουν αυθεντικά όλα εκείνα τα στοιχεία που πρέπει να εισπράξει ο κόσμος που παρακολουθεί μια παράσταση και όχι απλά να προσπεράσει.

Το κάθε βήμα ενός χορού, η κάθε παραδοσιακή νότα των μουσικών οργάνων, τα χρώματα και τα στολίδια στις φορεσιές μεταφέρουν τις ρίζες μας που πρέπει να διατηρηθούν για να μπορέσουμε να κρατηθούμε ενωμένοι και δυνατοί.

Ο παραδοσιακός χορός είναι τρόπος έκφρασης χαράς και αυτό το γνωρίζουν καλά τα μέλη της Θρακικής Εστίας Κιλκίς και το εκδηλώνουν την ώρα που χορεύουν.

Έχουν ένα δικό τους λόγο την ώρα που δίνουν τα χέρια για να χορέψουν, να τρέξουν και να "κουλουριάσουν" μέσα σε ένα συμβολικό κύκλο ο οποίος είναι το αποκορύφωμα πολιτισμού και καρδιάς.

"Ο παραδοσιακός χορός δεν είναι ένας τυχαίος χορός.
Έχει την δύναμη και την μελέτη για να ξεκουράζει την ψυχή μας".

Αθηνά Βαλαβάνη
Χοροδιδάσκαλος Θρακικής Εστίας Κιλκίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.