Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

Λαοσύναξη για τον Άγιο Φανούριο στο Κιλκίς

Από ευσεβείς πιστούς γέμισε "πλημμύρισε" το όμορφο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του Θαυματουργού της πόλεως του Κιλκίς, στους πρόποδες του Λόφου Αγίου Γεωργίου, για να πανηγυρίσουν τη μνήμη του Αθλοφόρου και Νεοφανούς Αγίου να ανάψoυν ένα κερί στη χάρη του και να εκζητήσουν την πρεσβεία του, το εσπέρας της Δευτέρας 26 Αυγούστου 2024.

Με τις παραδοσιακές φανουρόπιτες να κυριαρχούν στον προαύλειο χώρο του Ιερού Παρεκκλησίου, δείγμα της ευσεβείας των πιστών και της διατήρησης της παράδοσης, ετελέσθη ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετά Λιτής και Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, με τη συμμετοχή Ιερέων και Ιεροδιακόνων, με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Παν. Αρχιμ. π. Επιφάνιο Θεοδωρίδη και με την προσευχητική παρουσία του γέροντος Αρχιμανδρίτου π. Νικολάου Πιλιτσόπουλου που έχει διακονήσει στο συγκεκριμένο Παρεκκλήσιο.

Στο κήρυγμά του ο σεπτός Ποιμενάρχης του Κιλκίς, απευθυνόμενος στο πυκνό εκκλησίασμα με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Πατριωτικού Δημοκρατικού Κινήματος "ΝΙΚΗ" κ. Δημήτριο Νατσιό, ξεκίνησε με αναφορά στην κοίμηση εν Κυρίω του μεγάλου Έλληνα διανοητή και φιλοσόφου Χρήστου Γιανναρά, ο οποίος προσπάθησε μέσα από το πολύτιμο έργο του να αποκτήσει ο κόσμος μια εικόνα της σύγχρονης πραγματικότητας.

"Ο Άγιος Φανούριος σήμερα ζητούμε να μας φανερώσει προσωπικότητες ισχυρές, πνευματικές και χαρισματικές, για να μπορούμε μέσα από το παράδειγμα αλλά και από τον λόγο τους να αισθανόμαστε ευλογημένοι, δυνατοί και σταθεροί. Οι προσωπικότητες όμως δεν γεννιούνται μέσα σε μια νύχτα, γαλουχούνται και πρέπει κάθε χριστιανική οικογένεια, ιδίως τα τελευταία χρόνια που διασαλεύονται αρχές και αξίες στην κοινωνία μας, να είναι ενωμένη με αγάπη, με ταπείνωση, με κατανόηση, με αλληλοπεριχώρηση έτσι ώστε όλα να αποκτούν ένα νόημα" τόνισε ο Σεβασμιώτατος.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του πρόσθεσε: "Χωρίς κατήχηση σώθηκε ένα γένος σκλαβωμένο 400 χρόνια, είπε ο Χρήστος Γιανναράς. Εμείς σήμερα έχουμε κατήχηση, έχουμε κατηχητικά σχολεία και σας καλώ να εμπιστευτείτε τα παιδιά σας στην Εκκλησία, να εμπιστευθείτε τις ψυχές σας στα πετραχήλια των Πνευματικών. Ζήστε τη χαρά της εξομολογήσεως και μελετήστε το Ευαγγέλιο ούτως ώστε υπό το φως του Ευαγγελίου να πορευόμαστε ως παιδιά του Χριστού μέσα στη χάρη και την ευλογία Του! Αυτό ζητούμε από τον Άγιο Φανούριο, να μας φανερώνει την ευλογία του Θεού στη ζωή μας...". Ευχήθηκε πλούσια τη χάρη του Αγίου σε όλους ενώ ευλόγησε τις παραδοσιακές φανουρόπιτες, οι οποίες μοιράστηκαν προς ευλογία των πιστών.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.