Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

Τα νέα του υποψήφιου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Κατρίνη (25/7/2024)

Δελτίο τύπου υποψηφίου προέδρου ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κατρίνη
Έχει κλονιστεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Δεν θα χαρίσουμε την ατζέντα για την ασφάλεια του πολίτη στη συντηρητική παράταξη
«Η ασφάλεια του πολίτη είναι δικαίωμα.
Το δικαίωμα αυτό αμφισβητείται, το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών έχει κλονιστεί.

Να σταματήσουμε να μιλάμε για την ασφάλεια μόνο με τα λόγια, να απαντήσουμε με πράξεις. Δεν θα χαρίσουμε την ατζέντα για την ασφάλεια στη συντηρητική παράταξη, που έχει αποτύχει έμπρακτα», τόνισε ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης που επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα στο Μενίδι, η υποστελέχωση του οποίου χτυπάει "κόκκινο".

Ο κ. Κατρίνης αναφέρθηκε στην υποστελέχωση του συνόλου των αστυνομικών υπηρεσιών, επισημαίνοντας την ανάγκη εκσυγχρονισμού και ενίσχυσης της υλικοτεχνικής υποδομής της Αστυνομίας.

Χαρακτήρισε δίκαια και εύλογα τα αιτήματα των αστυνομικών για τη θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας της εργασίας του, την αύξηση νυχτερινής αποζημίωσης, την αύξηση της αποζημίωσης για την πενθήμερη εργασία, την επέκταση του μηνιαίου επιδόματος παραμεθορίου, για τους αστυνομικούς που υπηρετούν σε όλες τις παραμεθόριες περιοχές.

Τόνισε επίσης ότι θα πρέπει να προχωρήσει η αποδέσμευση των αστυνομικών από αλλότρια καθήκοντα, προκειμένου να ασχοληθούν με την αποστολή τους.

Ο κ. Κατρίνης είχε μια ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση με τους αστυνομικούς και τη διοίκηση του αστυνομικού τμήματος, ακούγοντας τα προβλήματα, τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις τους.

Η Θεσσαλία, ο πυρήνας ενός εθνικού και αναπτυξιακού σχεδίου για τη διατροφική επάρκεια της χώρας


Ξεπέρασε κάθε προσδοκία , από πλευράς συμμετοχής κόσμου, η εκδήλωση ανοιχτού διαλόγου που οργάνωσε στη Λάρισα ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης.

«Είναι καιρός να αλλάξουν όλα. Η δική μου πρόταση είναι μια πρόταση ρήξης και ελπίδας.

Ρήξης με αυτούς που κρατούν τη χώρα αιχμάλωτη των μεγάλων συμφερόντων, με αυτούς που λειτουργούν ως μεταπράτες.

Και ελπίδας για όλες τις ζωντανές, υγιείς και δημιουργικές δυνάμεις του τόπου. Για όλους αυτούς που σήμερα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη σπρώχνει στο περιθώριο», τόνισε ο κ. Κατρίνης, αναφερόμενος στη διαδικασία για την εκλογή νέας ηγεσίας.

Επισήμανε ότι ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να δώσει ελπίδα, να χαράξει μια νέα δημιουργική, διαχωριστική, προοδευτική γραμμή.

Να έχει ξεκάθαρο στίγμα, να απαντά ξεκάθαρα στο ερώτημα σε ποιους απευθύνεται το ΠΑΣΟΚ, ποιων πολιτών τις ανάγκες θέλει να εκφράσει.

«Προσωπικά είμαι μακριά από κατεστημένες και συντηρητικές αντιλήψεις που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο το ΠΑΣΟΚ να μετατραπεί σε υποστύλωμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη που έχει χάσει πλέον κάθε ελπίδα για αυτοδυναμία.

Είναι η γνωστή λογική να μην αφήσουμε ακυβέρνητη τη χώρα. Το πραγματικό δίλημμα όμως είναι άλλο: αν στην ανάγκη για κάποιους να παραμείνει ως Πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αποδεχθεί τη διάλυση της δημόσιας υγείας, την καρτελοποίηση και τα ολιγοπώλια στην οικονομία, τις παραβιάσεις του Κράτους Δικαίου, τις υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα, μια Ελλάδα χωρίς μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, την αντίληψη ότι οι εθνικοί και οι ευρωπαϊκοί πόροι είναι για τους λίγους και τους ισχυρούς;

Να νομιμοποιήσει το ΠΑΣΟΚ τα καρτέλ της ακρίβειας που καταδυναστεύουν τους πολίτες;

Γιατί αυτό θα σημαίνει μια συγκυβέρνηση με τον κ. Μητσοτάκη που έχει κάνει τις επιλογές του που δεν έχουν καμία σχέση με τις δικές μας επιλογές, με τις ανάγκες των πολιτών».

Ένα μεγάλο μέρος της ομιλίας του κ. Κατρίνη είχε ως σημείο αναφοράς τη Θεσσαλία, αλλά και τον πρωτογενή τομέα.

Χαρακτήρισε ως άμεση προτεραιότητα την αποκατάσταση των περιοχών που υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες αλλά και την καταβολή αποζημιώσεων που ακόμα εκκρεμούν.

Αναφερόμενος στο σχέδιο για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας που η κυβέρνηση ανέθεσε σε Ολλανδική Εταιρεία ο κ. Κατρίνης ανέφερε:

«Ο κ. Μητσοτάκης αναθέτοντας το συγκεκριμένο έργο στην Ολλανδική εταιρεία, επιχειρεί να κερδίσει χρόνο. Τα ίδια έκανε και στην Ηλεία που τέσσερα χρόνια μετά, αγνοείται η υλοποίηση του εκεί σχεδίου ανασυγκρότησης.

Αν σταθούμε σε αυτό που παρουσίασε η Ολλανδική εταιρεία θα δούμε για τα πρώτα τρία χρόνια από την ενεργοποίηση του σχεδίου, προβλέπονται μόνο μελέτες και όχι έργα. Και αν στο μεσοδιάστημα έχουμε πάλι ακραία καιρικά φαινόμενα, ο Θεός να βάλει το χέρι του.

Το ζήτημα όμως είναι ότι δεν υπάρχει ένα σχέδιο για την περιφερειακή ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, της πιο εύφορης ελληνικής γης, πάνω στην οποία μπορεί να στηριχθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αναγέννηση του πρωτογενούς τομέα και τη διατροφική επάρκεια της χώρας.

Ο κ. Κατρίνης έθεσε ως προτεραιότητες για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα:

1ον) Κίνητρα και μέτρα στήριξης για τους αγρότες, με χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές, πρόσβαση σε χρηματοδοτικά προγράμματα.

2ον) Προστασία της αγροτικής γης από κατασχέσεις.

3ον) Νέο πλαίσιο ρύθμισης οφειλών

4ον) Αναπτυξιακά έργα και νέες υποδομές για την ενίσχυση της παραγωγής».

Για την κυβέρνηση η δημόσια υγεία είναι περιττό βάρος, για εμάς είναι δικαίωμα και κοινωνική κατάκτηση

Για την κυβέρνηση η δημόσια υγεία αποτελεί ένα βάρος από το οποίο θέλει να απαλλαγεί.

Για εμάς στο ΠΑΣΟΚ, η δημόσια υγεία και το ΕΣΥ είναι ένα μέρος από την ψυχή και την ιστορία μας

Για εμάς η δημόσια υγεία είναι προτεραιότητα, δικαίωμα και κοινωνική κατάκτηση.


Ιδιαίτερα στην ξεχασμένη Ελληνική Περιφέρεια, στα νοσοκομεία της Περιφέρειας που ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο υποστελεχωμένα, τόσο υποβαθμισμένα, χωρίς γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό ‘’ τόνισε ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης που επισκέφθηκε σήμερα το νοσοκομείο της Χαλκίδας, συνοδευόμενος από τη Βουλευτή Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κ.Καζάνη.

Ο κ. Κατρίνης ενημερώθηκε αναλυτικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο από το Σύλλογο Εργαζομένων αλλά και τους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Επισήμανε ότι με ευθύνη της κυβέρνησης , τα νοσοκομεία της Ελληνικής Περιφέρειας βρίσκονται σε οριακό σημείο και λειτουργούν χάρη στην αυταπάρνηση του προσωπικού τους.

Αναφερόμενος στο κλίμα έντασης που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στους γιατρούς και στο Υπουργείο Υγείας, ο κ.Κατρίνης τόνισε ότι ‘’ η κυβέρνηση επιχειρεί να μεταθέσει τις δικές της ευθύνες στους γιατρούς, δημιουργώντας κλίμα έντασης και κοινωνικού αυτοματισμού. Η Νέα Δημοκρατία δεν πιστεύει στο δημόσιο σύστημα υγείας, ποτέ δεν πίστεψε, αντίθετα προσπαθεί από την πρώτη μέρα να ‘’ξηλώσει’’ το ΕΣΥ.

Όπως είπε ο κ.Κατρίνης ΄΄ μια Μεγάλη Παράταξη που θα διεκδικήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και θα αποτελέσει την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, πρέπει να έχει ως προτεραιότητες:

-Την αναγέννηση του ΕΣΥ , με την αύξηση της χρηματοδότησης του από τον κρατικό προϋπολογισμό, υπερβαίνοντας τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

-Την ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

-Την ενεργοποίησης ενός νέου και ισχυρού συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

-Την ενίσχυση των νοσοκομείων και των δομών δημόσιας υγείας της επαρχίας και των νησιωτικών περιοχών , με τη θέσπιση γενναίων μισθολογικών, βαθμολογικών και φορολογικών κινήτρων για τους γιατρούς που θα υπηρετούν εκεί.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.