Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

Συνέντευξη Πέτρου Παππά στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN

Δελτίο τύπου Πέτρου Παππά
Ο αν. Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Κιλκίς, Πέτρος Παππάς, παραχώρησε συνέντευξη χθες στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και στην εκπομπής «Ώρα Ελλάδος».

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στην απειλή του Υπουργού Υγείας για διακοπή πρόσβασης γιατρών στην ιδιωτική συνταγογράφηση.

Όπως τόνισε ο ίδιος, η απειλή αυτή δεν στρέφεται στην πραγματικότητα απέναντι στους γιατρούς αλλά στους πολίτες.

Οι ιδιώτες γιατροί, μην έχοντας ασκήσει νοσοκομειακή ιατρική - τις περισσότερες φορές - για χρόνια και σε ένα άγνωστο εργασιακό περιβάλλον, χωρίς να ξέρουν καν τους νοσηλευόμενους ασθενείς, δεν μπορούν να προσφέρουν ολοκληρωμένη υπηρεσία σε ένα νοσοκομείο.

Ο αν. Τομεάρχης Υγειας του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως κανένας γιατρός δεν θα ενδώσει στις "απειλές" της Κυβέρνησης κι έτσι θα γράφουν φάρμακα σε απλές συνταγές και οι ασθενείς θα καλούνται να πληρώσουν ΟΛΟΚΛΗΡΟ το κόστος των συνταγογραφούμενων φαρμάκων και των εργαστηριακών/απεικονιστικών εξετάσεων που απαιτούνται.

Ο κ. Παππάς τόνισε πως απαιτείται:

Να αποσυρθεί η παράλογη διάταξη που απειλεί τους επιστήμονες με επίταξη και διατάραξη της επαγγελματικής τους ζωής.

Να προκηρυχθούν, ομαδικά και όχι μια-μια- υψηλά αμοιβόμενες θέσεις ιατρών (παθολόγων και ιατρών ΤΕΠ) στα νοσοκομεία που έχουν άμεσο πρόβλημα.

Να ανασχεδιαστεί ο χάρτης υγείας της χώρας με γνώμονα την παροχή πιο ολοκληρωμένων υπηρεσιών υγείας σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

Να εξεταστεί τρόπος επιπλέον χρηματοδότησης/κινητρων των ιατρών στις νησιωτικές και ακριτικές περιοχές καθώς και στις ειδικότητες σε έλλειψη.

Αλλιώς θα οδηγηθούμε με βεβαιότητα σε έναν ακόμα υγειονομικό όλεθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.