Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Τα νέα του βουλευτή Πέτρου Παππά (22/7/2024)

Δελτίο τύπου Πέτρου Παππά
Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Τούμπας
Ο Βουλευτής Κιλκίς και Αν. Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Τούμπας, μαζί με την επισπεύδουσα της Ομάδας Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Α' Θεσσαλονίκης Δήμητρα Εμμανουηλίδου και τα μέλη των Νομαρχιακών Επιτροπών Α' και Β' Θεσσαλονίκης, Μαρία Τοπαλίδου και Λίντα Σαλαμέρτη.

Ο κ. Παππάς, τόνισε ότι παρόλο που το Κέντρο Υγείας στελεχώνεται από σημαντικό αριθμό εξειδικευμένου και ιδιαίτερα καταρτισμένου και πρόθυμου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, δυστυχώς η Πολιτεία δεν έχει μεριμνήσει ώστε να μετατραπεί σε ένα πραγματικό κέντρο υγείας με 24ωρη λειτουργία, ιατρείο επειγόντων και συνεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

Σε ένα πολύ μεγάλο κτίριο που θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν μικρό Νοσοκομείο, με μια Διεύθυνση και προσωπικό φιλικά και έτοιμα να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των κατοίκων, είναι απορίας άξιο, γιατί το Κέντρο Υγείας Τούμπας λειτουργεί μόνο σε πρωινό ωράριο τις καθημερινές και δεν χρησιμοποιείται ως μια κανονική Πρωτοβάθμια Δομή Υγείας, που να υποδέχεται και να αντιμετωπίζει ασθενείς σε 24ωρη βάση, αποσυμφορώντας έτσι τα κορεσμένα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, όπου σημειώνονται καθημερινά πολύωρες και βασανίστηκες αναμονές ασθενών.

Ο ίδιος δεσμεύτηκε πως θα παρακολουθεί το θέμα και θα περιμένει από το αρμόδιο υπουργείο υγείας άμεσες απαντήσεις και λύσεις.

Πέτρος Παππάς: "Απαιτούμε άμεσες εξηγήσεις από την Διοίκηση του Νοσοκομείου Κιλκίς και το Υπουργείο Υγείας, σχετικά με τους θανάτους νοσηλευόμενων ασθενών από διασπορά κόβιντ εντός της Παθολογικής Κλινικής, όπως καταγγέλει το σωματείο των εργαζομένων."

Ο βουλευτής Κιλκίς και αν. Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πέτρος Παππάς, έπειτα από καταγγελία του Σωματείου Εργαζομενων για διασπορά κοβιντ εντός της Παθολογικής Κλινικής, απαιτεί άμεσες εξηγήσεις από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Κιλκίς και το αρμόδιο Υπουργείο, καθώς και σχετικές ενέργειες από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Ο ίδιος, τονίζει τον κίνδυνο και διαμηνύει πως το Νοσοκομείο Κιλκίς έχει πλέον καταρρεύσει ολοκληρωτικά.

Οι εφημερίες της Παθολογικής του κλινικής στελεχώνονται από υποχρεωτικά μετακινούμενους γιατρούς, από πρωτοβάθμιες δομές υγείας της Θεσσαλονίκης και από άλλες υγειονομικές υπηρεσίες, οι οποίοι -όπως είναι φυσικό - δεν έχουν εμπειρία και γνώση της νοσοκομειακής λειτουργίας.

Ο Αξονικός Τομογράφος υπολειτουργεί, ενώ κρίσιμες κλινικές του Νοσοκομείου, κλείνουν κάποιες μέρες της εβδομάδας.

Στην πραγματικότητα, με ευθύνη της Κυβέρνησης καθώς και της διοίκησης του Νοσοκομείου Κιλκίς, αυτό έχει υποβιβαστεί στην καλύτερη περίπτωση, σε ένα Κέντρο Υγείας, αφήνοντας τους πολίτες του Νομού στο έλεος της τύχης τους. Η απαξίωση του Νοσοκομείου Κιλκίς μας προκαλεί οργή και ντροπή και καλούμε για άλλη μια φορά το υπουργείο υγείας να δώσει επιτέλους λύση στο τεράστιο αυτό πρόβλημα, πριν είναι πολύ αργά για τους πολίτες του Κιλκίς.

Εργατικό ατύχημα στη ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς

Ένα ακόμη εργατικό ατύχημα σημειώθηκε χτες στην Βιομηχανική Περιοχή του Κιλκίς, όταν γυναίκα ακρωτηριάστηκε.

Είναι γεγονός πως οι εργαζόμενοι συχνά αναγκάζονται να δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας, χωρίς να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Πρόκειται για «αναλώσιμο» εργατικό δυναμικό που εναλλάσσεται συχνά, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η κατάλληλη εκπαίδευση και εμπειρία στη χρήση μηχανημάτων.

10ωρα και 12ωρα εργασίας κάτω από συνθήκες συνεχόμενου καύσωνα οδηγούν τους εργαζόμενους σε εξάντληση και σωματική κατάρρευση.

Το σώμα επιθεώρησης εργασίας λειτουργεί με μειωμένο αριθμό εργαζομενων με αποτέλεσμα να μην κατορθώνει να επιτελέσει πάντα το έργο του.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, η τραυματίας του εργατικού ατυχήματος, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, όπου όμως δεν μπόρεσε να αντιμετωπιστεί συνολικά και ετσι μετά από αναμονή διακομίστηκε στη Θεσσαλονικη.

Ελλάδα 2.0 στα εργασιακά δικαιώματα, στην ασφάλεια στην εργασία και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Οι κρατικές δομές βρίσκονται υπό κατάρρευση και λειτουργούν στον αυτόματο και αυτό χάρη στο φιλότιμο των δημοσίων λειτουργών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.