Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 26 Μαΐου 2024

Τα νέα του Γυμνασίου Νέου Γυναικοκάστρου

Δελτίο τύπου Γυμνασίου Νέου Γυναικοκάστρου
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η συμμετοχή του σχολείου μας κατά τη φετινή σχολική χρονιά σε δίκτυα σχολείων και η συνεργασία μαζί τους έφερε ως αποτέλεσμα τη συμμετοχή μας σε δύο μαθητικά συνέδρια, το ένα πανελλήνιο και το άλλο με σχολεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ παράλληλα η θετική εμπειρία που αποκομίσαμε έθεσε τις βάσεις για να ενταχθούμε σε ένα ευρύτερο διεθνές θεματικό δίκτυο "Τα παιδιά Πρεσβευτές του τόπου τους" που θα υλοποιηθεί κατά τα επόμενα δύο σχολικά έτη. 

Την Παρασκευή 19 Απριλίου οι μαθητές/ήτριες με την εποπτεία των καθηγητριών τους κ. Γεωργιάδου Ελένη και κ. Μαγγίρα Ευαγγελία,παρουσίασαν στο συνέδριο που διεξήχθη υβριδικά από το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Πειραματικό σχολείο Πατρών με τη συμμετοχή 394 σχολείων της χώρας το video που δημιούργησαν παρουσιάζοντας το απόρθητο κάστρο του παλαιού Γυναικοκάστρου-Ιστορίες γύρω από το κάστρο χτες και σήμερα. 

Η εφορεία αρχαιοτήτων Κιλκίς και ειδικά η κ. Παρχαρίδου στάθηκε αρωγός μας και μας καθοδήγησε στη σύνδεσή μας με την τοπική ιστορία. Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε τη δουλειά των παιδιών και να ακούσετε τις ιστορίες.

Το video https://drive.google.com/file/d/1uBJ1uoOyqNpKHIWp1j_pXT771p97IHKd/view?usp=drive_link

Όλο το υλικό υπάρχει και στη σελίδα μας http://gym-n-gynaik.kil.sch.gr/gynaik2/index.php/icons/2015-03-09-11-41-51/173-synedriop

Την Τετάρτη 24 Απριλίου τέσσερις μαθήτριες της γ΄ Γυμνασίου με την εκπαιδευτικό τους Μαγγίρα Ευαγγελία συμμετείχαν με ανακοίνωση στο Μαθητικό Συνέδριο που διοργάνωσε η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Θεσσαλονίκης με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και με θέμα την αντιμετώπιση της βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία. 

Οι μαθήτριες με εξαιρετικό τρόπο ολοκλήρωσαν τη δική τους εισήγηση, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθήσαμε τις ανακοινώσεις των άλλων σχολείων και αλληλεπιδράσαμε μαζί τους σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, όπως είναι ο εκφοβισμός και η άσκηση κάθε μορφή βίας στον χώρο του σχολείου. Ας προχωρήσουμε, λοιπόν, όλοι μαζί με σεβασμό και αλληλεγγύη και με οδηγό την τέχνη.

Στον σύνδεσμο οι εργασίες του συνεδρίου και στο 1:30:00 περίπου η δική μας παρουσίαση
https://www.youtube.com/watch?v=hYv416cBKhA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.