Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

(VIDEO) Συναντήσεις της Υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως στην Π.Ε. Κιλκίς

Του Θωμά Μαρκόπουλου
Σε Παιονία και Κιλκίς βρίσκεται από σήμερα πρωί η Υπουργός Εσωτερικών και Βουλευτού ΝΔ, κας. Νίκης Κεραμέως για θεσμικές και κομματικές συναντήσεις στην πορεία προς της Ευρωεκλογές του Ιούνη 2024. Μεταξύ άλλων συνομίλησε και αντάλλαξε προβληματισμούς και απόψεις με τον κο. Δ. Κυριακίδη Δημαρχο Κιλκίς, τον κο. Κωνστ. Σιωνίδη, Δήμαρχο Παιονίας και τον κο. Μ. Παπαδόπουλο, Πρόεδρο ΔΕΕΠ ΝΔ Κιλκίς.

Η Υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, πως «είναι ψηλά στις προτεραιότητές μας το ζήτημα της στελέχωσης ευρύτερα σε ό,τι αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση», επισημαίνοντας τη στενή συνεργασία με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα σε όλα τα επίπεδα. «Να είστε βέβαιοι ότι ο δίαυλος επικοινωνίας είναι ανοιχτός» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ακολούθως η Υπουργός ενημερώθηκε στο ισόγειο του Διοικητηρίου της ΠΕ Κιλκίς για τις εν εξελίξει εργασίες που αφορούν την ολοκλήρωση της νέας υπερσύγχρονης αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, οι οποίες είναι σε ιδιαίτερα προχωρημένο στάδιο και εντός του χρονοδιαγράμματος.

«Η πολιτική στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, χρειάζεται περισσότερες γυναίκες, που έχουν να προσφέρουν πολλά στο δημόσιο διάλογο και τη διαμόρφωση του παρόντος και του μέλλοντος. Σήμερα στη χώρα μας οι γυναίκες, παρ’ ότι έχουν υψηλά προσόντα και ικανότητες, υποεκπροσωπούνται, τόσο στην τοπική αυτοδιοίκηση όσο και στην κεντρική πολιτική σκηνή. Στόχος μας είναι αυτό να αλλάξει», εξηγεί η Υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2024 και απαντάει περί οικονομικών ανισοτήτων, ποσόστωσης και εκπροσώπησης των γυναικών στον δημόσιο τομέα αλλά και κρατικής μέριμνας για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των νέων μαμάδων στον επαγγελματικό τομέα. Ο κόσμος μπορεί να αλλάξει αρκεί να το πιστέψουμε – και να το παλέψουμε!

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση, θεωρούμε ότι η συζήτηση αυτού του νομοσχεδίου και η συναίνεση που επετεύχθη την περασμένη εβδομάδα, ανοίγει το δρόμο για μία ακόμα μεγάλη αλλαγή. Για ένα ακόμη βήμα ενίσχυσης της συμμετοχής και της Δημοκρατίας. Την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου για τους Έλληνες πολίτες που ζουν στο εξωτερικό, όχι μόνο στις ευρωεκλογές και τα δημοψηφίσματα, αλλά και στις εθνικές εκλογές.

Έχουμε, σήμερα, την ιστορική ευκαιρία, αλλά και την ιστορική ευθύνη, να διασφαλίσουμε όλοι μαζί την ισότιμη μεταχείριση των Ελλήνων του εξωτερικού και στις εθνικές εκλογές. Έχουμε την ευκαιρία να αποκαταστήσουμε και στις εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις, την ισότητα στο δικαίωμα ψήφου για τους Έλληνες πολίτες του εξωτερικού, αίροντας τα πραγματικά εμπόδια στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος. Να δημιουργήσουμε, μία ακόμη πιο ισχυρή «γέφυρα», όπως μας είπαν και εκπρόσωποι των Απόδημων Ελλήνων κατά την ακρόαση φορέων στην Επιτροπή, που ενώνει τους συμπολίτες μας με την Ελλάδα, ενισχύοντας την κοινή μας πορεία.

Κρατούμε ακόμη πιο κοντά μας, στην πράξη, την Ελλάδα που ζει εκτός συνόρων, που ζει και δημιουργεί με το βλέμμα και τη σκέψη στην μητέρα πατρίδα, που θέλει και δικαιούται να έχει λόγο για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας, χωρίς εμπόδια και περιορισμούς. Έχουμε την ευκαιρία να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τους δεσμούς των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό με την πατρίδα μας, με τεράστια οφέλη για τη χώρα μας» ανέφερε η Υπουργός κατά τη διάρκεια της κουβέντας της με δημοσιογράφους και ΜΜΕ του ΚΙΛΚΙΣ, στελέχη και μέλη της ΔΕΕΠ ΝΔ ΚΙΛΚΙΣ, ΟΝΝΕΔ ΚΙΛΚΙΣ και ΔΗΜΤΟ ΚΙΛΚΙΣ και ΠΑΙΟΝΙΑΣ.

Το απόγευμα στις 19:00 θα ακολουθήσει μεγάλη ανοιχτή, πολιτική ομιλία και κομματική συνάντηση στο Πολύκαστρο, παρουσία και του Βουλευτή Κιλκίς ΝΔ, κου. Γεωργίου Π. Γεωργαντά, Αντιπροέδρου Β' της Ελληνικής Βουλής. Η τοπική ''γαλάζια παράταξη'' του Κιλκις και της Παιονίας πάει ''φόρτσα μπροστά'' για της ευρωπαϊκές και ελληνικές εκλογές για το ΕΚ, του Ιούνη 2024.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.