Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

Επισκέψεις Νίκης Κεραμέως σε φορείς του νομού Κιλκίς

Δελτίο τύπου Λυκείου των Ελληνίδων Κιλκίς
Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 η Υπουργός Εσωτερικών κα. Νίκη Κεραμέως επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του Λυκείου των Ελληνίδων παράρτημα Κιλκίς.

Η Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Λ.Ε.Κ., την ευχαριστούμε για την τιμή που μας έκανε τη συγκεκριμένη ημέρα που είναι αφιερωμένη στη γυναίκα, όπως και ο καταστατικός σκοπός ύπαρξης του Λυκείου. Η ιδρύτρια του Λυκείου των Ελληνίδων Καλλιρόη Σιγανού Παρρέν ήταν από τις πρώτες ελληνίδες που πολέμησαν για το δικαίωμα ψήφου των γυναικών στη χώρα μας. Αισθανόμαστε περήφανες που οι ελληνίδες συμμετέχουν πλέον στη πολιτική και μάλιστα αξιώνουν να είναι και Υπουργοί όπως η κα. Κεραμέως.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ 2024

Γυναίκες έτος 2024. Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας υπάρχει ο προβληματισμός ποια είναι η θέση της γυναίκας σήμερα. Ποια η θέση των γυναικών στα πολιτισμένα κράτη της γης; Εκεί όπου τα δύο φύλα έχουν εξισωθεί. Στις πολιτισμένες χώρες όπου οι γυναίκες μπορούν να συμμετέχουν στην πολιτική και κατά συνέπεια στην διακυβέρνηση των κρατών. 

Σύμφωνα με έκθεση του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την ισότητα των φύλων, με θέμα την ισότητα των φύλων στην εξουσία και τη λήψη αποφάσεων, οι ηγέτες των περισσότερων πολιτικών κομμάτων στην Ε.Ε. είναι άντρες. Οι ηγετικές θέσεις καταλαμβάνονται παραδοσιακά από άντρες. Οι ικανότητες που αναμένεται να διαθέτουν οι ηγέτες θεωρούνται τυπικά ανδρικά χαρακτηριστικά. 

Τα στερεότυπα των φύλων αντανακλώνται και στην κατανομή των υπουργικών χαρτοφυλακίων. Οι άντρες αναλαμβάνουν χαρτοφυλάκια που σχετίζονται με τις βασικές κρατικές λειτουργίες όπως εξωτερική πολιτική, άμυνα και οι γυναίκες αναλαμβάνουν συνήθως πολιτισμό, παιδεία σύμφωνα με τα στερεότυπα που τις θεωρούν πιο κατάλληλες για τους τομείς αυτούς..

Τί θα συνέβαινε αν η διακυβέρνηση του κόσμου ήταν σε γυναικεία χέρια; Θα υπήρχε και τότε τόση βία, τόσοι πόλεμοι ή τόση αδιαφορία για το περιβάλλον; Ίσως βιώναμε περισσότερη στοργή , λιγότερους διωγμούς , δίκαιη οικονομική πολιτική.

Ας ευχηθούμε στα επόμενα χρόνια να αλλάξουν τα δεδομένα και να υπάρχουν περισσότερες γυναίκες στη διακυβέρνηση ώστε να λειτουργεί ο κόσμος μας με περισσότερη ενσυναίσθηση, περισσότερη δικαιοσύνη, σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αποκατάσταση των ανισοτήτων που κυριαρχούν σε πολιτισμένες ή μη χώρες.





Δελτίο τύπου Π.Ε. Κιλκίς


Την Yπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως υποδέχθηκε σήμερα, στο Διοικητήριο, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης.

Η Υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, πως «είναι ψηλά στις προτεραιότητές μας το ζήτημα της στελέχωσης ευρύτερα σε ό,τι αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση», επισημαίνοντας, επίσης, τη στενή συνεργασία που έχει με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα σε όλα τα επίπεδα. «Να είστε βέβαιοι ότι ο δίαυλος επικοινωνίας είναι ανοιχτός» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης έθεσε στην Υπουργό Εσωτερικών θέματα που αφορούν στην υποστελέχωση των υπηρεσιών της Π.Ε. Κιλκίς, ζητώντας την ενίσχυση των υπηρεσιών με ανθρώπινο δυναμικό, το ζήτημα της επικάλυψης αρμοδιοτήτων μεταξύ των ΟΤΑ Α’ και Β΄ βαθμού, κάτι που, σύμφωνα με τον ίδιο, επιφέρει τεράστιο διοικητικό βάρος στις υπηρεσίες, αλλά προκαλεί και ταλαιπωρία στον πολίτη, καθώς και θέματα που αφορούν στη χρηματοδότηση, ούτως ώστε, όπως είπε, οι Περιφερειακές Ενότητες να έχουν αποτελεσματικό τρόπο υλοποίησης έργων και δράσεων προς όφελος του πολίτη.

Ακολούθως η Υπουργός, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη και την περιφερειακή σύμβουλο Νατάσα Σωτηριάδου, συνομίλησε με τους υπαλλήλους της Υποδιεύθυνσης Οικονομικού – Ανθρωπίνων Πόρων της Π.Ε. Κιλκίς και στο ισόγειο του Διοικητηρίου ενημερώθηκε από τον κ. Βεργίδη για τις εν εξελίξει εργασίες που αφορούν την ολοκλήρωση της νέας υπερσύγχρονης αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, οι οποίες είναι σε ιδιαίτερα προχωρημένο στάδιο και εντός του χρονοδιαγράμματος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης και η περιφερειακή σύμβουλος κα. Σωτηριάδου, προσέφεραν στην Υπουργό Εσωτερικών αναμνηστικά δώρα, ένα πιστό αντίγραφο παιδικού παιχνιδιού της αρχαιότητας (μικρό πήλινο ίππο/εύρημα που ήρθε στην επιφάνεια από τις ανασκαφές στον αρχαιολογικό χώρο του Παλατιανού), καθώς και την έκδοση που αφορά το αρχαιολογικό “κεφάλαιο” της Π.Ε. Κιλκίς.

Την Υπουργό Εσωτερικών, η οποία επισκέπτεται το Κιλκίς προσκεκλημένη της ΔΕΕΠ ΝΔ ν. Κιλκίς σε συνεργασία με τη ΔΗΜ.ΤΟ Παιονίας, συνόδευαν – μεταξύ άλλων - ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ ν. Κιλκίς Μηνάς Παπαδόπουλος ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ ΝΔ Κιλκίς Νίκος Τοπαλίδης, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέας Τρεντζίδης και ο Γενικός Συντονιστής των Οργανώσεων της ΝΔ Κεντρικής Μακεδονίας, Ηλίας Τάπρας.-







Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας


Ο Δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης υποδέχτηκε στην Παρασκευή 8 Μαρτίου στο δημαρχείο του Πολυκάστρου την Υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως και της επέδωσε υπόμνημα για θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου σχετικά με την:

- με TAXISNET.

Επιμήκυνση χορηγηθείσας παράτασης ανέγερσης κατοικιών σε εκποιηθέντα Δημοτικά οικόπεδα.

Ένταξη του έργου «Ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού Γουμένισσας – Ευρωπού» στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.

Στην εκδήλωση που ακολούθησε στο κέντρο Αλεξάνδρειο προς τιμή της Υπουργού, ο δήμαρχος στον χαιρετισμό του επεσήμανε την ανάγκη λήψης μέτρων για την αποφυγή της ερήμωσης των χωριών της παραμεθορίου.

Χαιρετισμός δημάρχου Παιονίας

Κυρία Υπουργέ,

Καλωσορίσατε στην Παιονία.

Η επίσκεψη σας στο δήμο Παιονίας είναι πολύ σημαντική και ιδιαίτερα τιμητική για όλους εμάς που ζούμε και εργαζόμαστε στα Βόρεια σύνορα της πατρίδας μας.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά Υπουργός των Εσωτερικών επισκέπτεται την περιοχή μας , γεγονός που αποδεικνύει το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τον ακριτικό μας δήμο.

Ενδιαφέρον που και εσείς ως Υπουργός Παιδείας δείξατε εμπράκτως το 2021, με την ίδρυση τότε του 2ου Γυμνασίου Πολυκάστρου. Το Γυμνάσιο αυτό Υπουργέ, είναι απόλυτα αναγκαίο να λειτουργήσει και χρειαζόμαστε την αρωγή σας προκειμένου να βρεθεί πηγή χρηματοδότησης για την κατασκευή του.

Ως Δημοτική αρχή καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανάπτυξη της περιοχής μας, και διεκδικούμε την επίλυση σημαντικών διαχρονικών προβλημάτων που μας ταλανίζουν ώστε να διασφαλίσουμε την ασφαλή και ομαλή διαβίωση των κατοίκων μας.

Εδώ θα πρέπει να επισημάνω ότι ο νέος τρόπος κατανομής των ΚΑΠ που θεσπίσατε και που επέφερε αύξηση εσόδων στον δήμο μας κατά 570.000€ ετησίως βοηθά σημαντικά.

Επειδή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περιφερειακοί συνοριακοί δήμοι είναι πολλά, προσπαθούμε να παρουσιάζουμε σε κάθε εκπρόσωπο της κυβέρνησης μόνο αυτά που έχουν σχέση με τις αρμοδιότητες του Υπουργείου του.

Επιτρέψτε μου λοιπόν να αναφερθώ στο σημαντικότερο κατά την άποψη μας πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο δήμος μας όπως και όλοι οι ακριτικοί δήμοι της Ελλάδας.

Κυρία Κεραμέως

Γνωρίζουμε όλοι ότι σας αρέσουν τα δύσκολα.

Γνωρίζουμε ότι ασχοληθήκατε με επιτυχία με το μείζον πολιτικό θέμα της επιστολικής ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού. Με μία δημοκρατική κατάκτηση που μέχρι σήμερα απολαμβάνουν οι περισσότεροι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά όχι οι Έλληνες.

Τα μηνύματα που λαμβάνουμε από συνδημότες μας που κατοικούν στην Ευρώπη και μέχρι τώρα δεν μπορούσαν να ψηφίσουν είναι ιδιαίτερα θετικά.

Κυρία Υπουργέ

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το δημογραφικό πρόβλημα και η ερήμωση των ακριτικών χωριών είναι ένα μεγάλο και κρίσιμο εθνικό πρόβλημα για το οποίο θα πρέπει η Κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα και να σχεδιάσει μελλοντικές πολιτικές.

Ο πληθυσμός που σήμερα κατοικεί ακόμη στα περισσότερα χωριά της παραμεθορίου είναι γηρασμένος. Οι νέοι μας έφυγαν και σε λίγα χρόνια θα έχουμε άδεια ακατοίκητα χωριά.

Δεν νοούνται σύνορα χωρίς κατοικημένα χωριά.

Δυστυχώς σήμερα αντί για κίνητρα υπάρχουν αντικίνητρα.

Την προηγούμενη εβδομάδα ήμουν στην Αθήνα και με 1,2 € πήγα από το κέντρο των Αθηνών στην Γλυφάδα. Αντίθετα στη περιοχή μας που δεν έχει συγκοινωνία οι κάτοικοι των χωριών αντιμετωπίζουν πρόβλημα προκειμένου να μεταβούν στο γιατρό ή στην τράπεζα ή στην αγορά.

Ο επαγγελματίας για παράδειγμα της Μεταμόρφωσης των 100 κατοίκων, πληρώνει ίδιο τέλος επιτηδεύματος με τον αντίστοιχο επαγγελματία της Θεσσαλονίκης γιατί το μικρό χωριό της Μεταμόρφωσης ανήκει στην κοινότητα Ευζώνων με συνολικό πληθυσμό άνω των 500 κατοίκων.

Έφερα δύο μικρά μόνο παραδείγματα για να καταδείξω ότι τα προβλήματα και οι ειδικές συνθήκες είναι πολλά.

Οι νέοι θα πρέπει να επιστρέψουν στους τόπους καταγωγής, να αξιοποιήσουν την γη και τις περιουσίες των γονιών τους.

Αν δεν ληφθούν σύντομα μέτρα και δεν δοθούν κίνητρα, τα χωριά της μεθορίου θα ερημώσουν και οι συνέπειες θα είναι σοβαρότατες.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα.

Κυρία Υπουργέ

Με τις σκέψεις αυτές σας καλωσορίζω και πάλι στην φιλόξενη Παιονία και σας ευχαριστώ εκ μέρους όλων των κατοίκων για την παρουσία σας.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.