Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

Τα νέα του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς (15/3/2024)

Δελτίο τύπου 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς

Τσικνοπέμπτη στο 2ο ΕΠΑΛ Κιλκίς
Με παραδοσιακό αποκριάτικο χρώμα γιόρτασαν την Τσικνοπέμπτη στο σχολείο οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό. Οι μαθητές και εκπαιδευτικοί «τσίκνισαν» τρώγοντας σουβλάκια και ποικιλία κρεατικών.




Στη συνέχεια, στο προαύλιο του σχολείου η διάθεση ανέβηκε με τους αποκριάτικους χαρούμενους ρυθμούς, έχοντας ως κεντρικό καλεσμένο τον Βασίλη Αντωνιάδη (μπουζούκι, τραγούδι), ο οποίος έβαλε τη δική του πινελιά στο όμορφο σκηνικό της ημέρας.




Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία κατά τη διάρκεια της γιορτής να διασκεδάσουν και να βιώσουν όλα όσα συνάδουν με το χαρακτήρα και τα έθιμα της Τσικνοπέμπτης.

Καλές Απόκριες.

Επίσκεψη του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς στο Παλαιολιθικό Μουσείο

Η επίσκεψη του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς στο Παλαιολιθικό Μουσείο ήταν μια εμπειρία που εμπλούτισε τη γνώση και τον πολιτιστικό προσανατολισμό των μαθητών. Καθοδηγούμενοι από τον αντιδήμαρχο του Κιλκίς κ. Θεμιστοκλής Κοσμίδης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τις αρχαιολογικές συλλογές του μουσείου και να εντρυφήσουν στην ιστορία της περιοχής τους.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δούν από κοντά τα ευρήματα που αντιπροσώπευαν την αρχαιότητα και τον πολιτισμό της περιοχής. Ο αντιδήμαρχος κ. Θεμιστοκλής Κοσμίδης παρείχε σημαντικές πληροφορίες για τη σημασία και τον ρόλο αυτών των ευρημάτων στην κατανόηση του παρελθόντος. Μίλησε στους μαθητές για τη σημασία του μουσείου και της διατήρησης του πολιτιστικού πλούτου, παρέχοντας τους μια προοπτική για τον ρόλο της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς στη σύγχρονη κοινωνία.

Συνολικά, η επίσκεψη αποτέλεσε μια εκπαιδευτική εμπειρία που ενίσχυσε την περιέργεια και τον πολιτιστικό προσανατολισμό των μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.