Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Όταν οι συνθήκες αλλάζουν, οφείλεις να αναπροσαρμόζεις και τον σχεδιασμό σου

Του Παναγιώτη Γουδαμάνη
Το τελευταίο διάστημα στον Δήμο Παιονίας έχει αρχίσει και απασχολεί του κατοίκους η αυξανόμενη εγκληματικότητα η οποία αρχίζει και γίνεται ανεξέλεγκτη. Ειδικά στον πρώην δήμο Πολυκάστρου ο οποίος είναι ιδιαίτερα επιφορτισμένος και υπάρχει το Camp υποδοχής των μεταναστών έχει αρχίσει και γίνεται ιδιαίτερα αισθητή η απουσία της Ελληνικής Αστυνομίας.


Το πρόβλημα έχει ξεκινήσει από το 2017, οπότε και υπήρξε η σταδιακή αποδυνάμωση της συνοριακής φύλαξης του Κιλκίς μετά την περίφημη συνένωση των συνοριακών τμημάτων και η απουσία του έμψυχου δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας έχει οδηγήσει σήμερα σε αναρίθμητες καθημερινές κλοπές στα ακριτικά χωριά μας .

Οι λιγοστοί κάτοικοι έχασαν τον ύπνο τους και αντί να ενισχυθεί η συνοριακή φύλαξη οδηγούμαστε προς περαιτέρω διάλυση με το σφράγισμα του Συνοριακου Ευζώνων.

Αντί λοιπόν να ενισχύσουν την δύναμη των Αστυνομικών Τμημάτων και να αρχίζει να γίνεται πιό αισθητή η παρουσία τους στον αστικό ιστό όπου και καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα παραβατικότητας, συνεχίζουν ακόμη και με αυτές τις συνθήκες να προσπαθούν να συνενώσουν τα συνοριακά τμήματα.

Τις τελευταίες μόνο ημέρες σύμφωνα με τα τελευταία γεγονότα , καταγράφηκαν 3 κλοπές αγροτικών οχημάτων σε Αξιούπολη, Πλαγιά και Γοργοπη, επίσης μηχανάκι με τρέιλερ από Ποντοηράκλεια , κλοπή χρημάτων από κατάστημα στο Πολύκαστρο κ.α συνθέτουν το πάζλ της ανομίας που αρχίζει να επικρατεί λόγω της έλλειψης αλλά και μη ΕΥΣΤΟΧΗΣ κατανομής του προσωπικού.

Αν προσθέσουμε και το γεγονός ότι πρέπει να υπάρχει φύλαξη στην περιβόητη ΠΑΘΕ (από τους Ευζώνους μέχρι και τα σύνορα του Δήμου μας) η οποία κατέχει το αρνητικό ρεκόρ ατυχημάτων αλλά και νεκρών στην χώρα μας, πρέπει να υπάρξει πλήρης κινητοποίηση από όλους τους φορείς του τόπου μας.

Σύμφωνα με τα τελευταία περιστατικά που έλαβαν χώρα στην ΠΑΘΕ γίνεται πλέον αντιληπτό με τον πιο εμφατικό τρόπο η ανάγκη δημιουργίας παραρτήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και της Τροχαίας Εθνικών οδών στο Πολύκαστρο για να μπορεί να υπάρχει άμεση ανταπόκριση σε περιστατικά τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Δεν είναι δυνατόν όταν γίνονται ατυχήματα η διάφορες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, να γίνονται δηλώσεις καθησυχασμού από διάφορους αρμόδιους και μόλις περάσει το οποιοδήποτε αρνητικό περιστατικό όλοι να αποποιούνται όλα αυτά τα οποία είχαν πεί ώς την επόμενη φορά που θα ξανασυμβεί !!

Όταν οι συνθήκες αλλάζουν οφείλεις να αναπροσαρμόζεις και τον σχεδιασμό σου ακόμη και σε επίπεδο υπουργείου.

Ακόμη και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα πρέπει να συνδράμει έτσι ωσότου να αρχίζει να αναπροσαρμόζεται αλλά και να ενισχύεται η δύναμη των εκάστοτε τμημάτων Συνοριακής φύλαξης αλλά και των κατά τόπου Αστυνομικών Τμημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.