Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

Στον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς , γονείς για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών

Εκπροσώπους από την Ένωση Γονέων Δήμου Κιλκίς, τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων από τη Νέα Σάντα, τον Καμπάνη και από άλλες περιοχές του νομού, δέχθηκε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, για την εξεύρεση λύσης στο θέμα που έχει προκύψει σε σχέση με τη μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε πως η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς έχει κάνει ό,τι προβλέπεται και είναι στις αρμοδιότητές της. Πέραν όλων των προβλεπόμενων, ο κ. Βεργίδης είχε, σήμερα, ενώπιον των παρισταμένων, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας, τον οποίο και ενημέρωσε για το σημαντικό αυτό ζήτημα, ζητώντας την άμεση δρομολόγηση της διαδικασίας επίλυσης του θέματος.

Ο κ. Βεργίδης τόνισε στους παριστάμενους ότι η τιμή του ημερήσιου κομίστρου προκύπτει από έναν συγκεκριμένο μαθηματικό τύπο, συμπληρώνοντας πως γι’ αυτήν είναι συναρμόδια τέσσερα υπουργεία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης επισήμανε ότι αυτό το θέμα δεν μπορεί να “εργαλειοποιείται” από κανέναν και συμπλήρωσε πως ο ίδιος καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια και έχει επικοινωνίες για να δοθεί λύση.

Ο κ. Βεργίδης ενημέρωσε τους παριστάμενους για την όλη διαδικασία, όπως αυτή, έχει προχωρήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε. Κιλκίς.

Αναλυτικότερα:

Μέχρι 30 Ιουνίου 2023 ήταν σε ισχύ τα προβλεπόμενα από τον διαγωνισμό του προηγούμενου Δυναμικού Συστήματος Αγορών (ΔΣΑ) μεταφοράς μαθητών (περιόδου 2019-2023), το οποίο ολοκληρώθηκε με τη λήξη του σχολικού έτους.

Στο προαναφερόμενο ΔΣΑ – όπως και σε όλα - υπάρχει πρόβλεψη παράτασης συμβάσεων ώστε να εξυπηρετηθούν έκτακτα προβλήματα.

Τον Απρίλιο του 2023 ξεκίνησε η διαδικασία του καινούριου ΔΣΑ μεταφοράς μαθητών (περιόδου 2023-2027).

Στο μεσοδιάστημα -μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της μεταφοράς των μαθητών βάσει του τρέχοντος ΔΣΑ- έγινε η χρήση των παρατάσεων που προβλέπονταν από το προηγούμενο.

Κάνοντας χρήση αυτού του “εργαλείου” που είχε στα “χέρια” της, η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς προέβη σε παράταση των συμβάσεων αυτών, με ημερομηνία λήξης την 30η Νοεμβρίου ή και νωρίτερα, ανάλογα του δικαιώματος προαίρεσης στο οποίο υπόκεινται αυτές οι συμβάσεις και μέχρι την υπογραφή των οριστικών συμβάσεων του καινούριου ΔΣΑ.

Για την παράταση αυτών, ήταν ενήμεροι οι μεταφορείς και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Κιλκίς, καθώς τους εστάλη- με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο - αντίγραφο των συμβάσεων στις οποίες αναγράφεται και ο αριθμός ημερών οι οποίες εξυπηρετούνται από την κάθε σύμβαση, από την ημέρα που υπεγράφησαν οι παρατάσεις, δηλαδή από την 30η Αυγούστου 2023.

Τα νέα δρομολόγια ανατέθηκαν σε προσωρινούς αναδόχους, μέχρι την υπογραφή των οριστικών συμβάσεων.

Στη συνέχεια, η Π.Ε. Κιλκίς για τα δρομολόγια τα οποία κατέστησαν αδιάθετα λόγω του ότι δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από τους μεταφορείς στην 1η πρόσκληση, προέβη στη διαδικασία δημοσίευσης της 2ης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία είναι σε εξέλιξη για την υποβολή προσφορών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.