Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

Κυκλοφόρησε το βιβλίο "Εκεί στα 20.000 πόδια..." της Φωτεινής Γιαννίτση

Η Φωτεινή Γιαννίτση Κυριακίδου γεννήθηκε το 1957 στο χωριό Άσπρος του Νομού Κιλκίς και ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Σπούδασε Αγγλική φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και παρακολούθησε πολλά επιμορφωτικά προγράμματα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Εργάστηκε αρχικά στην ιδιωτική εκπαίδευση και στη συνέχεια στην Δευτεροβάθμια δημόσια εκπαίδευση για πολλά χρόνια. Υλοποίησε ως συντονίστρια ευρωπαϊκά προγράμματα ανταλλαγής καθηγητών, μαθητών και αδελφοποιήσεις σχολείων. Ανέπτυξε δράση ως μέλος του Δ.Σ. σε επιστημονικούς συλλόγους. 

Τα τελευταία δέκα χρόνια εργάστηκε ως Διευθύντρια σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Εκτός από το διάβασμα και το γράψιμο, της αρέσουν τα ταξίδια κυρίως γιατί μέσα από αυτά αισθάνεται να διευρύνονται οι ορίζοντές της. 

Το «Άλλο και τούτο!» είναι το πρώτο της μυθιστόρημα και προέκυψε από την εσωτερική της ανάγκη να γράψει για τους Gastarbeiter, αλλά και για τη σύγχρονη μορφή μετανάστευσης, το brain drain κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φυλάτος εδώ και περίπου ένα χρόνο.

Το πόνημα «Ιστορίες στα 10.000 πόδια» είναι η δεύτερη συγγραφική της απόπειρα.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.