Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

Εκρηκτική πλέον η κατάσταση στη ΔΕΥΑ Κιλκίς, μετά από το έγγραφο του γενικού διευθυντή προς τη διοίκηση και τους ελεγκτικούς φορείς

Υπογράφουν οι Δημοτικοί Σϋμβουλοι Κιλκίς,  Δ. Αγσθόπουλος και Λ. Αναστασιάδου

Με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο επιβεβαιώνονται σχεδόν όλες οι αναφορές μας τα τελευταία χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο για την κακή κατάσταση που επικρατεί σε όλους σχεδόν τους τομείς στην ΔΕΥΑ Κιλκίς.

Ο Γενικός Διευθυντής της επιχείρησης με πολυσέλιδο έγγραφό του προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ της ΔΕΥΑΚ, και κοινοποίηση στον Δήμαρχο Κιλκίς, αναφέρεται σε μια σειρά ζητήματα που αφορούν τόσο τα προγραμματισμένα έργα όσο και για την εν γένει λειτουργία της επιχείρησης.

Περιγράφει με τον πιο σαφή τρόπο, αφήνοντας ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο να έχει υποστεί ζημία το Δημόσιο, τις διαφωνίες του για τον τρόπο δημοπράτησης των εμβληματικών έργων, την προμήθεια και εγκατάσταση των υδρομέτρων, την απρεπή συμπεριφορά υπηρεσιακών παραγόντων και μελών της διοίκησης στο πρόσωπό του, τις αδικαιολόγητες απουσίες προϊσταμένων υπηρεσιών, την δημιουργία ΕΔΕ για πρόστιμα που προκλήθηκαν από πλημμελή λειτουργία υπηρεσιών, τις υπερκοστολογημένες αγορές εξοπλισμού κ.ά

Στο πολυσέλιδο έγγραφό του ο Γεν. Διευθυντής ζητά, πέρα από την ενημέρωση των Δημοτικών Συμβούλων και την παρέμβαση των ελεγκτικών μηχανισμών για το σύνολο των θεμάτων που προκύπτουν από τις αναφορές του.

Σημειωτέον ότι και η Διοίκηση της επιχείρησης αλλά και ο Δήμαρχος απέκρυψαν το έγγραφο του Γ. Δ από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και κατ' επέκταση την ενημέρωση των Δημοτικών Συμβούλων, όπως ήταν και το αίτημα του Γ.Δ.

Η σκοπιμότητα απόκρυψης είναι εμφανής, λόγω των σοβαρών προβλημάτων που ενδεχομένως θα προκύψουν εάν ικανοποιηθεί το αίτημα του Γ.Δ να υπάρξει ενδελεχής έλεγχος από τους αρμόδιους φορείς.

Επιβάλλεται η άμεση ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων και η ενημέρωση της κοινής γνώμης για τα τεκταινόμενα στην επιχείρηση.

Οι διοικήσεις του Δήμου Κιλκίς και της ΔΕΥΑΚ πρέπει να αντιμετωπίσουν την κατάσταση στην πραγματικότητά της και όχι στην ΕΙΚΟΝΙΚΗ πραγματικότητα την οποία περιγράφουν κάποιοι για τους δικούς τους λόγους.

Ο λαός του Δήμου Κιλκίς δεν πρέπει να επωμιστεί και άλλα βάρη μιας προβληματικής επιχείρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.