Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

Κοινοβουλευτική παρέμβαση ΚΚΕ για το κλείσιμο καταστημάτων ΕΛΤΑ στο Δήμο Παιονίας της Π.Ε. Κιλκίς

Ερώτηση ΚΚΕ προς τους Υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Οικονομικών για το κλείσιμο καταστημάτων ΕΛΤΑ στο Δήμο Παιονίας της Π.Ε. Κιλκίς

Η διοίκηση της κρατικής επιχείρησης ΕΛΤΑ προχώρησε στο κλείσιμο 25 ταχυδρομικών καταστημάτων πανελλαδικά, τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023. Σαν συνέχεια αυτών ακολούθησε, η αναστολή της λειτουργίας του γραφείου ΕΛΤΑ Γουμένισσας και της συναλλακτικής δραστηριότητας του Ταχυδρομικού Καταστήματος Ευρωπού στο Δήμο Παιονίας της Π.Ε. Κιλκίς.

Τα παραπάνω πραγματοποιούνται στο όνομα του "εκσυγχρονισμού" και της "αναβάθμισης" των υπηρεσιών των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Η πραγματικότητα όμως είναι η υποβάθμιση των ταχυδρομικών υπηρεσιών για το κοινό, οι δυσμενέστεροι όροι εργασίας, ο μεγαλύτερος φόρτος εργασίας για τους εργαζόμενους και οι απολύσεις.

Πιο συγκεκριμένα:

Το γραφείο ΕΛΤΑ Γουμένισσας εξυπηρετεί πλήθος δημοσίων υπηρεσιών της περιοχής, όπως το Γενικό Νοσοκομείο Γουμένισσας, το Δασαρχείο, το Αστυνομικό Τμήμα, τη Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων, το Γραφείο Συγκοινωνιών, το Υποθηκοφυλακείο, το Γραφείο Κτηματογράφησης, το ΚΕΠ, το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, το Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης κ.α. αλλά και τους πολίτες των οικισμών Στάθη, Φιλυριά, Γερακώνα, Κάρπη, Καστανερή, Γρίβα, Πεντάλοφο και Ομαλό (περίπου 3.000 κατοίκους).

Το κατάστημα ΕΛΤΑ Ευρωπού εξυπηρετεί πέρα από τις υπηρεσίες που λειτουργούν στην περιοχή (σχολικές μονάδες, αρχαιολογικός χώρος, παιδικός σταθμός κ.α.) τους πολίτες των οικισμών Εύρωπος, Άγιο Πέτρος, Τούμπα, Πολύπετρο, Μεσιά, Ρύζια, Βαλτοτόπι και Καμποχώρι (περίπου 2.000 κατοίκους). Επιπρόσθετα, στη συγκεκριμένη περιοχή δεν υπάρχουν ούτε τράπεζες, ούτε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων (Α.Τ.Μ.) και οι κάτοικοι που σε μεγάλο βαθμό είναι συνταξιούχοι, εξυπηρετούνται από το ταχυδρομικό κατάστημα Ευρωπού, όπου διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς.

Επιπρόσθετα πάνω από 500 αγρότες και οι εργάτες γης της περιοχής προμηθεύονται από το ταχυδρομείο Ευρωπού εργόσημα, καθότι η εν λόγω περιοχή είναι αγροτική με αρδευόμενες εκτάσεις και δυναμικές καλλιέργειες.

Ταυτόχρονα με απόλυση κινδυνεύουν δεκάδες "ενοικιαζόμενοι" εργαζόμενοι που εργάζονται για χρόνια στα ΕΛΤΑ. Επίσης το μέλλον του μόνιμου προσωπικού από τα καταστήματα που κλείνουν είναι αβέβαιο, όπως εξάλλου συμβαίνει και σε όλα τα υπόλοιπα καταστήματα που οδηγούνται σε κλείσιμο.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση:

- Για την επαναλειτουργία όλων των παραπάνω καταστημάτων που οδηγούνται στο κλείσιμο και την μη περαιτέρω επιβάρυνση του εναπομείναντος καταστήματος στο Πολύκαστρο του Δήμου Παιονίας,

- Για να μην πραγματοποιηθεί καμία απόλυση-μετακίνηση προσωπικού, αλλά αντιθέτως να στελεχωθούν όλα τα καταστήματα ΕΛΤΑ της Π.Ε. Κιλκίς με μόνιμο προσωπικό.

Οι Βουλευτές

Δελής Γιάννης

Στολτίδης Λεωνίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.