Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Κιλκίς στις 7 Λίμνες της Ρίλα

Δελτίο τύπου Ορειβατικού Συλλόγου Κιλκίς
Διήμερη εκδρομή πραγματοποίησε ο Ορειβατικός Σύλλογος στην Βουλγαρία, το σαββατοκύριακο 17 και 18 Ιουνίου 2023. Το Σάββατο είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη της Ρίλα, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.000 μέτρων μέσα σε μια κατάφυτη περιοχή στην οροσειρά της Ρίλα. Είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τον πύργο του 14ου αιώνα, το καθολικό με τις θαυμάσιες τοιχογραφίες και την εντυπωσιακή παλιά κουζίνα του μοναστηριού, η οποία σήμερα είναι μουσείο, με τα τεράστια καζάνια και τον χτιστό φούρνο.

Η πόλη του Μπλαγκόεβγκραντ ήταν ο επόμενος προορισμός, όπου κάναμε μια μικρή περιήγηση στην πόλη και στη συνέχεια ξεκουραστήκαμε σε ξενοδοχείο της πόλης. Το απόγευμα είχαμε την ευκαιρία να δούμε πιο αναλυτικά το κέντρο της πόλης και να δοκιμάσουμε γεύσεις της τοπικής κουζίνας.

Την Κυριακή το πρωί κατευθυνθήκαμε προς το χωριό Σαπάρεβα Μπάνια, γνωστό για τα θερμά λουτρά και τον θερμοπίδακα στο κέντρο του. Δεν υπήρχε χρόνος για θερμά λουτρά καθώς ο προορισμός μας ήτανε η περιοχή 7 Λίμνες σε υψόμετρο 2.100 μέτρων, μέσα στο εθνικό πάρκο της οροσειράς της Ρίλα. Ανεβήκαμε με το λίφτ του χιονοδρομικού στα 2.000 μέτρα, διασχίζοντας μια κατάφυτη περιοχή με πανύψηλα έλατα. 

Δυστυχώς, οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν να περιηγηθούμε, στην πιο επισκέψιμη υπαίθρια περιοχή της Βουλγαρίας και να δούμε από κοντά τις 7 αλπικές λίμνες της περιοχής. Οι ορειβάτες όμως δεν πτοήθηκαν από την ομίχλη και την βροχή που έπεφτε συνεχώς και περπάτησαν έστω ένα τμήμα της ορειβατικής διαδρομής. Παρά την περιορισμένη ορατότητα η ομορφιά και η ιδιαιτερότητα της περιοχής ήταν εμφανής και φυσικά αφήσαμε εκκρεμότητα να επισκεφθούμε εκ νέου την περιοχή.

Η εκδρομή έκλεισε με γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής, μέσα σε μια κατάφυτη περιοχή απολαμβάνοντας τοπικά εδέσματα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.