Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 30 Μαΐου 2023

2η μαθητική έκθεση Καλών Τεχνών στη Γουμένισσα

Δελτίο τύπου Συλλόγου
 "Διογένης ο Σινωπεύς"

Με πολλή μεγάλη επιτυχία και ρεκόρ συμμετοχών πραγματοποιήθηκε σήμερα η 2η μαθητική έκθεση Καλών Τεχνών που διοργανώνει ο Σύλλογος "Διογένης ο Σινωπεύς" στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Στη δράση συμμετείχαν τα Δημοτικά Σχολεία Γουμένισσας, πρώτο και δεύτερο, καθώς και το Δημοτικό Σχολείο Ευρωπού.

Από νωρίς το πρωί η Πλατεία Θάνου Ζελέγκου Γουμένισσας "στολίστηκε" με τα έργα των μαθητών όλων των τάξεων των δημοτικών σχολείων, τα οποία ήταν όλα ευφάνταστα και εξαιρετικής ποιότητας. Την έναρξη της εκδήλωσης έδωσε η γραμματέας του Συλλόγου Δέσποινα Λαζαρίδου, η οποία υπενθύμισε το λόγο της δράσης, κάνοντας μια σύντομη ιστορική αναφορά στα γεγονότα της Γενοκτονίας, και κατόπιν τη σκυτάλη παρέλαβε ο πρόεδρος του Συλλόγου Χριστόφορος Λαζαρίδης για να δώσει την έναρξη του δημιουργικού σκέλους. 

Οι μαθητές, χωρισμένοι σε τρεις ομάδες, έφτιαξαν με την τεχνική του κολλάζ, ισάριθμες πινακίδες με φωτογραφίες σχετικές με το προσφυγικό. Κατόπιν οι μαθητές και οι παρευρισκόμενοι χόρεψαν ποντιακούς χορούς και η δράση ολοκληρώθηκε με την απονομή διακρίσεων και βραβείων στα καλύτερα έργα.

Διακρίσεις έλαβαν οι μαθητές Στέργιος Περπερίδης, Αντριάνα Γκοτίνι και Ελένη Ρούντη για την πρωτοτυπία στη σύλληψη των έργων τους και οι μαθητές Χρήστος Καρακάσης, Νίκος Κουρουτζής και Βασίλης Λιανός για ομαδικό έργο.

Το τρίτο βραβείο κέρδισε η μαθήτρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γουμένισσας Χρυσαφένια Διακοσταμάτη, το δεύτερο βραβείο ο μαθητής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γουμένισσας Θανάσης Στασινόπουλος και το πρώτο βραβείο η μαθήτρια του Δημοτικού Σχολείου Ευρωπού Μελίνα Καρυπίδου.

Αμέσως μετά τη βράβευση των μαθητών, την οποία έκαναν οι διευθυντές των σχολικών μονάδων και η έφορος του Συλλόγου μας Πασχαλίνα Τσεντερίδου, πήρε τον λόγο ο εικαστικός Παναγιώτης Αμπεριάδης για να ευχαριστήσει όλα τα παιδιά και να τους επιβραβεύσει για το πολύ υψηλό επίπεδο των συμμετοχών.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου νοιώθουν την ανάγκη να εκφράσουν την αγάπη τους στον Παναγιώτη, για την πολύτιμη βοήθειά του στη συγκεκριμένη δράση, αλλά και για το πάθος που κατάφερε να μεταδώσει στους μαθητές στα πλαίσια της.

Ευχαριστούμε επίσης το Δήμο Παιονίας, την Κοινότητα Γουμένισσας και το Αστυνομικό Τμήμα Γουμένισσας για τη βοήθεια στη σημερινή διοργάνωση και ειδικά τον πρόεδρο της Κοινότητας κ. Τάτση Αστέριο για την αποτελεσματικότητά του στον χειρισμό πρακτικών ζητημάτων, αναγκαίων για την ομαλή ροή της εκδήλωσης.

Ευχαριστούμε τη Χρυσή Αμανατιάδου, εικαστικό, για τη συμμετοχή της στην επιτροπή κρίσης.

Ευχαριστούμε τον Δημήτριο Σουμελίδη για τις εξαιρετικές φωτογραφικές λήψεις και τη διαχρονικά καλλιτεχνική ματιά του.

Ευχαριστούμε τον κ. Θεοδωρίδη Γεώργιο, για την δημιουργία και την προσφορά επιγραφής προς τον Σύλλογο με ονόματα θυμάτων.

Ευχαριστούμε τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων και τους εκπαιδευτικούς που αποδέχτηκαν την πρόσκληση και συμμετείχαν καθώς και τους επαγγελματίες - ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στην Πλατεία για τη διάθεση των τραπεζοκαθισμάτων και την υπομονή τους.

Ευχαριστούμε την Μαρία Σλαμπάκη, την Κατερίνα Γώση, την Ελένη Τζιούνη και την Blagica Doneva για τη βοήθεια τους.

Ευχαριστούμε τα παιδιά που συμμετείχαν, αυτά είχαν τον πρώτο και τελευταίο λόγο σήμερα...Τα έργα σας, παιδιά, αυτό το "δώρο" που μας κάνετε χαρίζοντάς τα σε εμάς, είναι η παρακαταθήκη μας για το μέλλον και είναι μεγάλης αξίας. Το ευχαριστώ αυτό είναι λίγο πραγματικά.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.