Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής, γλυπτικής και σχεδίου του Χαρίτωνα Παπαδόπουλου, στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Μέσα σε ένα ζεστό, φιλικό και με απόλυτη αισθητική κλίμα έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής, γλυπτικής και σχεδίου του Χαρίτωνα Παπαδόπουλου, με τίτλο «Μηχανές», τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2023 στην αίθουσα “Κούρος Ευρωπού” της Τέχνης Κιλκίς.

103 έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και σχεδίου που καλύπτουν μια περίοδο αναζήτησης 10 ετών και αναζητούν τη σχέση του ανθρώπου με τις μηχανές.

Την έκθεση προλόγισε η αρχιτέκτονας και εικαστικός, Ζωή Τζήμητρα και μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Με τη χρήση καθαρών χρωμάτων και έντονων περιγραμμάτων η δουλειά του Χαρίτωνα παραπέμπει σε κάτι οικεία ελληνικό όπως οι φιγούρες του καραγκιόζη. Χρησιμοποιεί έκδηλους συμβολισμούς, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την έντονη ανάγκη της επικοινωνίας με τον θεατή Το θέμα της έκθεσης, «Μηχανές» , είναι η προσπάθεια του καλλιτέχνη να αποδώσει το μηχάνημα με μια οργανική φόρμα με τη χρήση ανθρωπόμορφων ή ζωόμορφων χαρακτηριστικών και στοιχείων καθώς ο άνθρωπος δημιουργώντας τις μηχανές μοιραία προσδίδει τα δικά του χαρακτηριστικά στο δημιούργημά του. 

Παράλληλα παρουσιάζεται τόσο η προσπάθεια απόδοσης της ίδιας της γέννησης της μηχανής απ’ τον άνθρωπο ,αλλά και της παράλληλης μάχης μεταξύ τους. Παρατηρώντας από όλες τις πλευρές τα γλυπτά του Χαρίτονα δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε την κίνηση που τους έχει προσδώσει , την βαρύτητα στη βάση τους και την ελάφρυνση της κατάληξής τους, τη σύζευξη του ανθρώπινου με το μηχανικό -βλέπουμε συχνά κάποια γλυπτά τελείως μηχανικά εκ πρώτης όψεως , «φοράνε» παντελόνια-..».

Η έκθεση λειτουργεί από τις 24 Απριλίου έως 16 Μαΐου 2023
Μέρες και ώρες επισκέψεων : Δευτέρα - Παρασκευή 17:00-20:00.
Επισκέψεις σχολείων κατά τις πρωινές ώρες κατόπιν ραντεβού .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.