Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Κυριακή Τομπουλίδου: Έχω και εγώ ευθύνη

Υπογράφει η Κυριακή Γεωργ.Τομπουλίδου
Υποψήφια βουλευτής ν. Κιλκίς ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ
Άνθρωπος, απλός παρατηρητής και εγώ όπως η πλειοψηφία, στα ερωτήματα για τα κακώς κείμενα σχετικά με τα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα, οι απαντήσεις μου ήταν πάντα ελλιπείς.

Κόκκινα δάνεια, ανεργία, ανέχεια, εγκληματικότητα, έλλειμα δημοκρατίας και κοινωνικού κράτους, ανασφάλεια, και αυτό που κομίζουν είναι η απόγνωση, είναι η στέρηση της ελπίδας, είναι το σκοτάδι για εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας. Ένας λαός ψυχικά τραυματισμένος και αμήχανος στην καθημερινή αρένα.

Χρόνια τώρα με πράξεις και έργα θέλουν να μας πείσουν ότι όλοι και όλα είναι ίδια, ότι τίποτα δεν αλλάζει.

Βλέποντας όμως την επόμενη μέρα, είμαι πεπεισμένη ότι η αποχή αυτή καθ΄ αυτή δημιουργεί το πρόβλημα. Ότι μόνο η συμμετοχή στα κοινά είναι λύση. Και δεν είναι μακριά η μέρα που ο πολίτης θα συνειδητοποιήσει ότι η επανάσταση του μέλλοντος είναι η συμμετοχή.

Το όριο αφύπνισης του καθενός μας και η απόφαση περιθωριοποίησης του καναπέ, διαφέρει. Για μένα η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι είναι ο τρόπος λεηλασίας των ονείρων μας, του μέλλοντος των παιδιών μας, της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας μας, που συντελείται γιατί το πολιτικό σύστημα, οι άνθρωποι που εμπιστευόμαστε και στηρίζουμε με την ψήφο μας αλλά και οι θεσμοί που «εμπλουτίζουν» τη δημοκρατία μας, μηδέ της δικαιοσύνης εξαιρουμένης, επέτρεψαν σε κάθε λογής συμφέροντα να επιβάλλουν τη θέλησής τους, οδηγώντας την κατά τα φαινόμενα δημοκρατία μας στο μεσαίωνα.

Ακριβώς λοιπόν επειδή τα κάθε είδους διλλήματα, οι «μονόδρομοι», οι κάθε είδους «ιστορικές αναγκαιότητες» επιστρατεύτηκαν για να μας περιθωριοποιήσουν και να μένουμε απλοί παρατηρητές του γίγνεσθαι, ανταποκρίθηκα στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής να συμμετέχω στην εκλογική διαδικασία των επικείμενων εθνικών εκλογών ως υποψήφια βουλευτής στο νομό μας.

Ύψιστη τιμή για μένα θα είναι η εμπιστοσύνη του καθενός σας προς το πρόσωπό μου, μεγαλύτερο δε το βάρος της ευθύνης που αυτή συνεπάγεται. Έχω όμως το θάρρος και το σθένος να εγγυηθώ αυτό που από την κοινωνική και επαγγελματική μου πορεία προκύπτει, ότι θα ανταποκριθώ στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες του ενεργού πολίτη. Αυτού που πασχίζει να διαμορφώνει τις εξελίξεις και όχι παθητικά να τις παρακολουθεί. Του πολίτη που έχει το βλέμμα όχι μόνο στις επερχόμενες εκλογές αλλά, κυρίως, στις επερχόμενες γενιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.