Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

Γράμμα σε Πολιτικό

Του Κώστα Μπούζα

Αγαπητέ μου Πολιτικέ.
Παίρνω το θάρρος να σου γράψω, γιατί σε θεωρώ πραγματικά δικό μου άνθρωπο. Εγώ, βλέπεις, σε διαλέγω. Μεγάλη τιμή για μένα, δε λέω, αλλά και μεγάλη ευθύνη. Για κάθε σου αστοχία, πρέπει να ζητώ τον λόγο πρώτα από τον εαυτό μου.

Εν πάση περιπτώσει, όλοι κάνουμε λάθη και μαθαίνουμε απ’ αυτά. Γι’ αυτό και η κοινωνία πρέπει να στηρίζεται στην κατανόηση, στη μεγαθυμία και στη συγγνώμη. Το ότι αποφάσισα σήμερα να σου γράψω, οφείλεται σε κάτι άλλο. Έχει σχέση με την υπεροψία, που κάποιες φορές φαίνεται να δείχνεις απέναντί μου. Με την αυθαιρεσία, που πολλοί υποστηρίζουν ότι διακρίνει διάφορες ενέργειές σου. Ίσως, ακόμη, και με την εκδικητικότητα, που μερικοί ισχυρίζονται ότι επιδεικνύεις σ’ αυτούς που δε σε επέλεξαν, ή αντίθετα με την εύνοια που χαρίζεις στους ψηφοφόρους σου.

Σκέψου, είσαι – το επαναλαμβάνω – δικός μου άνθρωπος. Ο συμπολίτης μου, ο γείτονάς μου, ο φίλος μου, ο αδερφός μου. Είσαι αυτός που εμπιστεύτηκα ν’ αρθρώσει τη φωνή μου, να δώσει σχήμα στα όνειρά μου. Από σένα περιμένω να μου μιλήσεις με λόγια της αλήθειας για τις δυσκολίες, ώστε να σταθώ δίπλα σου, προκειμένου να τις αντιμετωπίσουμε μαζί. Δεν απαιτώ να είσαι υπεράνθρωπος, σου ζητώ απλά να είσαι άνθρωπος. Να σκύψεις κι εσύ, με τη σειρά σου, πάνω από τα προβλήματά μου. Και, πάνω απ’ όλα, μην ξεχνάς το πιο σημαντικό. Οφείλεις να τους προστατεύεις όλους, ακόμη κι αυτούς που δε σε προτίμησαν, αλλά κι ούτε πρόκειται ποτέ να σε ευχαριστήσουν.

Να, πάνω κάτω, αυτά είχα να σου πω. Κι επειδή, έτσι πολυάσχολος που είσαι, δεν μπορούσα να σε βρω, σου έγραψα αυτό το γράμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.