Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

Χριστίνα Χαραλαμπίδου: Ως εδώ με το «αλισβερίσι» εις βάρος των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας

Γράφει η Χριστίνα Χαραλαμπίδου

Δικηγόρος - Υπ. Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε Κιλκίς με την παράταξη «Πράξεις για την Μακεδονία»
Τα τελευταία χρόνια ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης βαδίζει προς μία συνεχή απαξίωση έχοντας μετατραπεί σε όργανο εξυπηρέτησης των κυβερνητικών συμφερόντων, ως μία επικοινωνιακή βιτρίνα εις βάρος των πολιτών. Η Κεντρική Μακεδονία δυστυχώς δεν αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα, έχοντας μείνει βυθισμένη σε μία υπερδεκαετή περίοδο παρακμής.

Είναι πλέον αντιληπτό από τον κάθε προοδευτικό πολίτη ο βαθιά αντιδημοκρατικός και άκρως συγκεντρωτικός τρόπος που δρα η Διοίκηση του κ. Τζιτζικώστα. Μία διοίκηση που απαξιώνει συνεχώς την Αντιπολίτευση και κάθε αναπτυξιακό φορέα της Περιφέρειας δίνοντας λόγο μόνο στο «επιτελικό κράτος» του κ. Μητσοτάκη και αφήνοντας έργα πνοής να μένουν «παγωμένα».

H παράταξη «Πράξεις για την Μακεδονία» παρά τις αντιξοότητες στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και έβαλε πλάτη στις δύσκολες περιόδους, όπως αυτή της πανδημίας, χωρίς να βάλει ποτέ πιο πάνω το πολιτικό κόστος από το συμφέρον των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας. Παρά το γεγονός αυτό όλα έμειναν όπως είχαν, με την παρούσα Διοίκηση να μένει απλός και απαθής θεατής των προβλημάτων σε συνάρτηση με την πλήρη αδιαφορία για οποιαδήποτε παρέμβαση, συζήτηση ή προτροπή.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εμείς είμαστε εδώ για να αντιπαραβάλουμε την στασιμότητα με έναν ισχυρό προγραμματικό λόγο που θα έχει ως πρόταγμα την ισχυρή μας πεποίθηση στις δυνατότητες του τόπου μας, τις ανάγκες των πολιτών, τις ανοιχτές και αδιάβλητες διαδικασίες.

Ως εδώ με το «αλισβερίσι» εις βάρος των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.