Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

Δήλωση του Τάσου Βασιλακάκη για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στα σχολεία του Δήμου Παιονίας

Υπογράφει ο Τάσος Βασιλακάκης
Υποψήφιος Δήμαρχος Παιονίας

Να ευχηθούμε σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και όλο το βοηθητικό προσωπικό που απασχολείται στα σχολεία του Δήμου Παιονίας, “καλή σχολική χρονιά”. Ιδιαίτερες ευχές για “καλή αρχή” απευθύνουμε στους γονείς και τα παιδιά που φέτος ξεκινάνε στα προνήπια και στην Α' Δημοτικού, που αντικρίζουν αυτή τη μέρα με μεγάλες προσδοκίες για το όμορφο ταξίδι της γνώσης.

Η χαρά που υπάρχει για το ξεκίνημα μιας νέας σχολικής χρονιάς, μιας και τα παιδιά θα βρεθούν ξανά στον φυσικό τους χώρο, δυστυχώς συνυπάρχει με την αγωνία για το τι προβλήματα θα αντιμετωπίσουμε και φέτος.

Το μυαλό μας βέβαια βρίσκεται στη Θεσσαλία, που δοκιμάζεται από τις καταστροφικές πλημμύρες και εκεί τα σχολεία δεν θα ανοίξουν σήμερα. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με κάθε τρόπο στους συνανθρώπους μας, που έχουν αφεθεί στο έλεος της καταστροφής από τον κρατικό μηχανισμό.

Είναι ο ίδιος κρατικός μηχανισμός που και εδώ στο Δήμο Παιονίας έχει παγώσει την κατασκευή νέων, σύγχρονων και ασφαλών σχολείων (4ο νηπιαγωγείο, 4ο δημοτικό και 2ο Γυμνάσιο στο Πολύκαστρο, ειδικό σχολείο στη Γουμένισσα) και επιβάλλει τα παιδιά μας να στριμώχνονται σε πολυπληθή τμήματα.

Είναι ο ίδιος κρατικός μηχανισμός που επιβάλλει στο Δήμο Παιονίας την χρηματοδότηση με 50.000 € από τον προϋπολογισμό του, για την κάλυψη της δαπάνης μισθοδοσίας του προσωπικού καθαριότητας των σχολικών μονάδων, που είναι αποκλειστικά κρατική ευθύνη.

Παράλληλα, τα σχολικά γεύματα παραμένουν πολυτέλεια για τα παιδιά της Παιονίας ενώ το πρόβλημα της ασφάλειας και καταλληλότητας των σχολικών κτιρίων, που γιγαντώνεται χρόνο με το χρόνο με ευθύνη κυβέρνησης, Περιφέρειας και δήμων, παραμένει.

Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στα μεγάλα προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία και τις μεγάλες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, σχολικούς νοσηλευτές, βοηθητικό προσωπικό.

Η εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία και δικαιολογημένα προκαλεί την αντίδραση γονέων και μαθητών, μόνο εφησυχασμό δεν πρέπει προκαλούν σε μία δημοτική αρχή.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση", οι υποψήφιοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι που βρίσκονται στα ψηφοδέλτιά της και στην πρώτη γραμμή των οργανώσεων γονέων, των εκπαιδευτικών σωματείων θα δώσουν για άλλη μια χρονιά όλες τους τις δυνάμεις για να ανέβει η διεκδίκηση για το σχολείο που έχουν ανάγκη τα παιδιά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.