Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

Πανήγυρις Ιερού Ναού Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού Κιλκίς

Δελτίο τύπου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Ιερού Ναού Υψώσεως του  Τιμίου Σταυρού Κιλκίς

Στις 14 Σεπτεμβρίου εκάστου έτους εορτάζεται από την Ορθόδοξη Εκκλησία η Παγκόσμιος Ύψωσις του Τιμίου Σταυρού. Στην είσοδο της πόλεως του Κιλκίς, ερχόμενοι από Θεσσαλονίκη, βρίσκεται ο Ιερός Ναός Υψώσεως Τιμίου Σταυρού & Αγίας Αικατερίνας ( υπό ανέγερση ), ο οποίος και πανηγυρίζει.

Με την ευχή και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.Βαρθολομαίου καταρτίστηκε το πρόγραμμα της Λατρευτικής Εβδομάδας της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού ( 13/9 – 21/9 ).

Στο πλούσιο λατρευτικό πρόγραμμα δεσπόζει η ξεχωριστή ευλογία της παρουσίας τεμαχίου του ιερού λειψάνου του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Νικάνορος του Θαυματουργού, του προστάτου των παιδιών. Το ιερό λείψανο του Οσίου θα κομίσει ο Σεβασμιώτατος την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου συνοδευόμενος από μέλη του CLUB 66 διερχόμενοι την 21η Ιουνίου εκ της Μητροπόλεως έως τον Ι. Ν. Υψώσεως Τιμίου Σταυρού όπου και θα λάβει χώρα η υποδοχή του στις 18:15. Το ιερό λείψανο θα παραμείνει στον Ναό καθ’ όλη τη λατρευτική περίοδο.

Για την περαιτέρω πνευματική ωφέλεια των ευλαβών προσκυνητών το πρόγραμμα εμπλουτίστηκε με ομιλίες εκλεκτών ομιλητών από διάφορα μέρη της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Αγίου Όρους.

Καλούμε τους ευλαβείς Χριστιανούς να λάβουν γνώση του προγράμματος και να συμμετέχουν στις λατρευτικές συνάξεις.

Ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοικτός από τις 7π.μ. έως το πέρας των λατρευτικών συνάξεων.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.