Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023

VIDEO: Πειθαρχική διαδικασία για τον τεχνικό διευθυντή της ΔΕΥΑ Κιλκίς, ζητά η Δημοτική Σύμβουλος Κιλκίς Λένα Αναστασιάδου

Πειθαρχική διαδικασία για τον τεχνικό διευθυντή της ΔΕΥΑ Κιλκίς, ζητά η Δημοτική Σύμβουλος Κιλκίς Λένα Αναστασιάδου. Κιλκίς, Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023.

Τι είπε η κ. Αναστασιάδου

Συνδημότες μου.
Για άλλη μια φορά θέλω να σας ενημερώσω μονομερώς για ένα θέμα, το οποίο έχει να κάνει με τη ΔΕΥΑ Κιλκίς και τα ψηφιακά υδρόμετρα.

Πιστεύω ότι με τα στοιχεία τα οποία έχω από αναρτήσεις που γίνονται σε δημόσια σάιτ όπως είναι το ΓΕΜΗ, θα πειστούν κάποιοι, ότι επιβάλλεται να γίνει πειθαρχική διαδικασία του φερόμενου ως διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών στη ΔΕΥΑ Κιλκίς.

Είναι το πρόσωπο το οποίο -Κύριοι, θα σας τα δώσω από ένα αντίγραφο - συμμετέχει μέσα σε μια ανώνυμη εταιρεία. Δεν χρειάζεται να τη διαφημίσω.

Μία ανώνυμη εταιρεία στην οποία είναι διευθύνων σύμβουλος, ο υπάλληλος της ΔΕΥΑ Κιλκίς και διευθυντής, μια εταιρεία στην οποία με βάση τους ΚΑΔ έχει τη δυνατότητα να προμηθεύει σωλήνες, υδρόμετρα, αντλίες, να κάνει γεωτρήσεις.

Και ενώ αυτή η εταιρεία ήταν ΙΚΕ, έγινε ΑΕ από το 2019 και μέχρι τον έβδομο μήνα του 2023 ήταν διευθύνων σύμβουλος. Δεν ξέρω ειλικρινά συνδημότες μου, αν αυτό είναι ηθικό και δεν θα το εξετάσω, αλλά θέλω κάποια δημόσια αρχή, στην οποία βέβαια και θα αποτανθώ επώνυμα, να μου πει αν είναι σύννομο ένα διευθυντικό στέλεχος το οποίο υπογράφει τη σύνταξη μιας μελέτης, υπογράφει την παραλαβή των όποιων προμηθειών, συγκεκριμένα των ψηφιακών υδρομέτρων, μπορεί ουσιαστικά να είναι και διευθύνων σύμβουλος με μια εταιρεία ίδιου αντικειμένου.

Επαναλαμβάνω, ότι η εποπτεύουσα αρχή που είναι ο Δήμαρχος, οφείλει άμεσα να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο, πράγμα το οποίο ζήτησε ο κ. Βαφειάδης, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος, να γίνει ένα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο και να ενημερωθούμε. Δεν είμαστε δικομανείς, αλλά δεν δεχόμαστε να μας εμπαίζουν λέγοντας κάποιοι οι οποίοι σήμερα είναι στη διοίκηση, Λένα δεν χρειάζεται να το ψάχνεις, γίνονται όλα σύννομα.

Μήπως γίνονται και ηθικά; Αλλά θα ήθελα από κάπου να πάρω μια απάντηση αν είναι και νόμιμα, όχι απλά σύννομα.

Και εν τέλει σε αυτό το δήμο δεν δικαιούμαστε να λέμε δεν ήξερα. Δεν δικαιούνται να λένε ότι δεν ήξερα ακόμα και οι νέοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, πολύ δε περισσότερο της διοίκησης και αυτό το νέοι είναι και ηλικιακό και σε σχέση με ανθρώπους που για πρώτη φορά ουσιαστικά θα ασχοληθούν με τα κοινά. Οφείλουν αυτοί οι άνθρωποι, ειδικά της σημερινής διοίκησης, να πάρουν απαντήσεις από τον Δήμαρχο, από την εποπτεύουσα αρχή.

Αυτές οι απαντήσεις έπρεπε να υπάρχουν, να έχουν δοθεί σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους. Και αυτό το λέω γιατί τα εμβληματικά που είναι εξήντα τόσα εκατομμύρια ενώ μέχρι τώρα, έργα τα οποία γίνονταν στη ΔΕΥΑ είχαν έκπτωση 54%, σήμερα στο σύνολό τους τα 60 τόσα εκατομμύρια έχουν μια έκπτωση μέσο όρο 5%.

Συνδημότες μου, το δημόσιο, το κράτος στο οποίο ανήκουμε, που ανήκει ο Δήμος, χάνει πάνω από 20 εκατομμύρια.

Δεν είναι λίγα λεφτά, είναι πολλά λεφτά.

Και αυτή η λειτουργία γίνεται και στη ΔΕΥΑ Κιλκίς και σε όποια ΔΕΥΑ δίνει τα φώτα της τεχνικά η ΔΕΥΑ Κιλκίς, με τους ίδιους εργολάβους συμμετέχοντες και με τα ίδια ποσοστά εκπτώσεων. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν τι γίνεται;

Πρέπει αυτά άμεσα να ψαχτούν. Δεν είναι δυνατόν να λέμε ότι το νερό έχει ανταποδοτικό πρόσημο οικονομικό και να χρωστάμε στη ΔΕΗ 8 εκατομμύρια. Όσο και αν αυξήθηκε το κόστος του ρεύματος, της ενέργειας, το ίδιο έγινε και για τα σπίτια μας και για τα καταστήματά μας. Αλλά δεν φτάσαμε να χρωστάμε χιλιάρικα.

Όχι συνδημότες μου.

Η διαχείριση και η οσμή αυτή, η οποία βγαίνει μέσα από αυτή την επιχείρηση χρόνια τώρα, αλλά τώρα έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της, έχει αρνητικό πρόσημο. Είναι αχαρακτήριστη.

Και επανέρχομαι στο γεγονός ότι πράγματι αν θα ψαχτεί, υπάρχει κύκλος συμφερόντων, εμπλοκή συμφερόντων και απαιτώ εγώ τουλάχιστον σήμερα σαν δημοτικός σύμβουλος γιατί δεν θα είμαι στην επόμενη δημοτική αρχή, γιατί δεν θα ασχοληθώ πλέον, να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη, να γίνει έρευνα για το συγκεκριμένο άτομο για τη συμμετοχή του σαν Διευθύνων Σύμβουλος και για το αντικείμενο της εταιρείας στην οποία συμμετέχει.

Θα σας δώσω από ένα αντίγραφο.

Δέστε τι μπορείτε να κάνετε σύντομα για να δημοσιοποιήσετε, για να ενημερωθεί ο κόσμος. Όπως επίσης θα σας δώσω φωτογραφίες περασμένων υδρομέτρων σε σπίτια του Κιλκίς, από άτομα που δεν είναι υδραυλικοί, δεν είναι πιστοποιημένοι, δεν έχουν επιβλέποντα και τα υπόλοιπα φυσικά δεν μπορώ να τα πω γιατί στο τέλος θα βρω για τον μπελά μου και θα μηνυθώ. Φτάνει μέχρι εδώ.

Σας ευχαριστώ και θα επανέλθω ειλικρινά, γιατί η πρόθεσή μου ήτανε να εντοπίσω πράγματα τα οποία καλώς ή κακώς ξεκίνησε η προηγούμενη δημοτική αρχή, αλλά τα σταμάτησε η σημερινή. Και επειδή δεν έγινε τίποτα μέχρι σήμερα και δεν γίνανε και μελέτες, συνδημότες μου δε θα γίνουν ούτε την επόμενη τετραετία γιατί αυτή είναι και η νομοθεσία του κράτους μας.

Τα υπόλοιπα θα τα πούμε σε μια άλλη συνάντηση, σε μια άλλη ενημέρωση που θα έχουμε.

Για να κλείσω όμως το θέμα θα πρέπει η εποπτεύουσα αρχή να κάνει τις όποιες σύννομες ενέργειες διαφορετικά θα έχει και αυτή το μερίδιο της σε όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν.

Σας ευχαριστώ και αν θεωρείτε ότι έχετε να κάνετε κάποιες ερωτήσεις είμαι στη διάθεση σας.

Ερωτήσεις

Σε ποιον αναφέρομαι κύριε Χαραλαμπίδη;
Το πρόσωπο είναι ο διευθυντής των τεχνικών υπηρεσιών της ΔΕΥΑ, ο οποίος λέγεται Παραγιός Ιωάννης.

Δεν είναι κάτι κρυφό. Σας λέω ξανά ότι είναι αναρτημένα στο ΓΕΜΗ με ΑΦΜ με το καταστατικό της η εταιρεία, με έναν αντικαταστάτη που έχει από τον 7ο μήνα, ο οποίος πιθανολογώ ότι είναι και συγγενικό του πρόσωπο, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία, μα καμία.

Δημήτρης Ορφανίδης
- Την εποχή που ήσουνα πρόεδρος τι θέση κατείχε ο συγκεκριμένος;

Δεν είχε γίνει η οργάνωση αυτή των υπηρεσιών και όταν ήμουν πρόεδρος ουσιαστικά ορίστηκε ο συγκεκριμένος διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών, ο κ. Κυριαζίδης, Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών, ο οποίος ενώ είναι στην επιτροπή παραλαβής των ψηφιακών υδρομέτρων, ταυτόχρονα κόβει και το ένταλμα πληρωμής. Το οποίο ένταλμα πληρωμής προηγήθηκε της παραλαβής των ψηφιακών υδρομέτρων που έγινε στην έδρα της εταιρείας στην Αθήνα, άσχετα αν αυτά τα υδρόμετρα είναι ψηφιακά.

Η αλλαγή του αντικειμένου δηλαδή εννοώ αυτά τα οποία φαίνονται που περνιούνται, δεν είναι ψηφιακά υδρόμετρα, θα έπρεπε να έχει συναίνεση από το Συμβούλιο εισήγηση και από το φορέα το χρηματοδοτικό αν αλλάζουν. Γιατί παραποιώντας το προϊόν της προμήθειας, δεν έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει μια ευρύτερη ομάδα προμηθευτών και να υπάρχει μια αντίστοιχα διαφοροποιημένη έκπτωση και τιμή. Αυτή τη στιγμή η έκπτωση είναι κοντά στο 4%.

Εσείς κύριε Τερζενίδη ήδη είχατε ένα πρωτοσέλιδο στο οποίο αναφερόσασταν στις αξιοσέβαστου ποσοστού έκπτώσεις σε εργολαβίες που γίνονται ανά την Ελλάδα.

Αυτό το μικρό ποσοστό εκπτώσεων, δηλαδή μάξιμουμ 10%, έχει μόνο η ΔΕΥΑ Κιλκίς, και όποιοι συνεργάζονται με τη ΔΕΥΑ Κιλκίς.

Δεν είναι δυνατόν από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Κιλκίς να γίνεται αναφορά μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι δεν μας ενδιαφέρουν οι εκπτώσεις γιατί τα χρήματα τα γυρνάνε στο Δήμο. Γυρνάνε σε αυτό το δομημένο κράτος που ανήκουμε κι εμείς σαν Δήμος. Δεν είναι δυνατόν να αναφέρεται από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Κιλκίς, ότι ένα φωτοβολταϊκό 500άρι κάνει 600.000 συν ΦΠΑ, αλλά ο ιδιώτης θα μπορούσε να το κάνει και με τριακόσιες.

Όχι συνδημότες μου. Αυτά τα πράγματα για κάποιον ο οποίος θέλει να έχει μία εποπτεία υγιή οφείλει ουσιαστικά να τα ψάχνει.

Κώστας Τερζενίδης
- Να ρωτήσω εγώ σε σχέση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο; Από πότε είναι διευθύνων σύμβουλος εταιρείας;


Η εταιρεία αυτή ήταν ΙΚΕ από ότι λένε εδώ τα στοιχεία, έγινε ΑΕ το '19 και από το '19 μέχρι το '25 θα ήταν ο κύριος ο συγκεκριμένος διευθύνων σύμβουλος. Τώρα τον 7ο παραιτήθηκε και μπήκε κάποιος άλλος.

Τον 8ο του '23 δεν είναι. Ήταν μέχρι τον 7ο του '23.

Πάντως, όταν έκανε την παραλαβή των ψηφιακών στην Αθήνα ήταν διευθύνων σύμβουλος.

Ένα τελευταίο θα σας πω. Για να έχει επάρκεια αυτή η τεχνική υπηρεσία, πράγμα το οποίο το έχω αντιμετωπίσει όταν ήμουν πρόεδρος, έχει έναν ηλεκτρολόγο ο οποίος συγκεκριμένα ασχολείται με θέματα του αντικειμένου του, δεν τον εμπλέκουν ποτέ.

Υδρόμετρα Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος, Φωτοβολταϊκά Ηλεκτρολόγος, Τηλεχειρισμός Ηλεκτρολόγος, δεν υπάρχει πουθενά.

Πουθενά δεν υπάρχει αυτός ο άνθρωπος.

Δεν προβληματίζεται κανένας γι αυτό;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.