Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023

Η Μάτσκου Κωνσταντίνα Υποψήφια με την Λαϊκή Συσπείρωση Κιλκίς

Υπογράφει η 
ι Κωνσταντίνα Μάτσκου

Ονομάζομαι Κωνσταντίνα Μάτσκου, είμαι 31 ετών, μεγάλωσα στο Κιλκίς και κατάγομαι από τον Γαλλικό, Κιλκίς.

Σπούδασα στο Πανεπιστήμιο Πατρών στο τμήμα Βιολογίας, απ’ όπου αποφοίτησα το 2015. Συνέχισα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο μεταπτυχιακό της «Νανοτεχνολογίας και Νανοεπιστημών» του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου παρέμεινα και με τη λήξη του μεταπτυχιακού προγράμματος και εργάστηκα και για λίγο καιρό σε ερευνητικά προγράμματα του εργαστηρίου.

Στη συνέχεια προχώρησα στο επόμενο ακαδημαϊκό βήμα όπου είμαι μέχρι σήμερα, ως υποψήφια διδάκτορας, εγγεγραμμένη στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, στο τμήμα Βιολογίας. Μέσα στα πλαίσια της διδακτορικής μου διατριβής, έχω ως έδρα εργασίας το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών όπου έχω συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα ενώ αυτή την περίοδο αποτελώ υπότροφος του Ιδρύματος κρατικών υποτροφιών, προκειμένου να ολοκληρώσω τη διατριβή μου.

Η διδακτορική μου διατριβή είναι στον τομέα της νανο-βιοτεχνολογίας και εστιάζει σε συστήματα ενθυλάκωσης και μεταφοράς φαρμακευτικών ουσιών.

Μέσα στα πλαίσια της εργασίας μου στην έρευνα, ανήκω στο σώμα του πρωτοβάθμιου επιχειρησιακού σωματείου του Συλλόγου Προσωπικού Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, ως γραμματέας του ΔΣ του συλλόγου και είμαι εκλεγμένη εκπρόσωπος του δευτεροβάθμιου οργάνου, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων σε Ερευνητικά Ιδρύματα Ιδιωτικού Δικαίου.

Παράλληλα είμαι μέλος του ΔΣ του σχετικά νεοσύστατου εδαφικού Σωματείου Συμβασιούχων Ερευνητών/τριών και Διδασκόντων/ουσών Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Κέντρων Αθήνας.

Το σωματείο στόχο έχει τη συνένωση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων ερευνητών και διδασκόντων στα Πανεπιστήμια και τα Ερευνητικά Κέντρα με δεσμούς συναδελφικότητας και αγωνιστικής αλληλεγγύης, προκειμένου να οργανωθούμε και να αντιμετωπίσουμε από κοινού τα εργασιακά μας προβλήματα, όπως είναι η εργασιακή ανασφάλεια, η ελαστικότητα και η υποχρεωτική κινητικότητα, η διεκδίκηση συλλογικής σύμβασης εργασίας, η ουσιαστική χρηματοδότηση της έρευνας και της επιστήμης, για την επιστήμη των σύγχρονων αναγκών των πολιτών και όχι των άψυχων αριθμών της αγοράς.

Η συμπόρευσή μου με την Λαϊκή Συσπείρωση είναι η λογική συνέχεια όλων των παραπάνω.

Οι δημοτικές εκλογές είναι ένα ακόμα λιθαράκι στον καθημερινό μας αγώνα.

Οι δυνάμεις της λαϊκής συσπείρωσης θα είναι αυτοί που θα αγωνίζονται και την επόμενη μέρα δίπλα στο πλευρό των κατοίκων της που θα διεκδικούν μια καλύτερη πόλη, μια καλύτερη χώρα και δε θα μείνουν σε προεκλογικές υποσχέσεις.

Είναι οι άνθρωποι που βάζουν μπροστά τα αιτήματα όλων των εργαζομένων πανελλαδικά, για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, για αξιοπρεπείς εργασιακές συνθήκες, όχι δουλειά μέχρι τα 74 έτη και 16ωρα!

Αυτοί που φωνάζουν για την φορολογική αφαίμαξη ιδιαίτερα των αυτοαπασχολούμενων, την ώρα που μεγαλοεπιχειρηματίες και εφοπλιστές δίνουν εθελοντικά ό,τι θέλουν για φορολογία!

Για έργα και υποδομές που θα αναβαθμίσουν την πόλη μας με κρατική χρηματοδότηση, που τόσο ακριβά πληρώνουμε, και όχι με απομεινάρια από κατευθυνόμενα προγράμματα ΕΣΠΑ.

Που θα βάλουν σε προτεραιότητα την προστασία της ζωής, του ανθρώπου και της φύσης, με αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά και αντιπυρικά έργα, στήριξη υποδομών υγείας και κοινωνικών υποδομών.

Είναι αυτοί που λένε όχι στα αποσπασματικά, μη επιστημονικά σχεδιασμένα έργα που δεν προσφέρουν κανένα πραγματικό όφελος και μόνο δυσκολεύουν τις ζωές των πολιτών και γεμίζουν τις τσέπες κάποιων μεγαλοεργολάβων.

Γι’ αυτό στις 8 Οκτώβρη ψηφίζουμε «Λαϊκή Συσπείρωση».

Δυναμώνουμε την πραγματική εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση, τη δική μας φωνή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.