Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη, 30/8/2023, 10:11 μ.μ.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας συνελήφθησαν στην Ημαθία 3 άτομα για καλλιέργεια κάνναβης

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, οδήγησαν στη σύλληψη τριών ημεδαπών ανδρών χθες (29 Αυγούστου 2023) το πρωί στην Ημαθία, για καλλιέργεια κάνναβης.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, οι προαναφερόμενοι άνδρες, καλλιεργούσαν δενδρύλλια κάνναβης, κρυμμένα ανάμεσα σε καλλιέργειες σε διάφορες αγροτικές περιοχές της Ημαθίας.

Σε έρευνες των αστυνομικών στις παραπάνω αγροτικές περιοχές, εντοπίστηκαν συνολικά 96 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 2 έως 3 μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επίσης, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα γυάλινο δοχείο με ποσότητα κάνναβης βάρους 497 γραμμαρίων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους σε περιοχές της Ημαθίας και της Θεσσαλονίκης, με την συνδρομή και αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης βάρους 107,4 γραμμαρίων και 13 ναρκωτικά δισκία.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν 2 κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

Εξιχνιάσεις κλοπών

Από το Γραφείο Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος έξι αλλοδαπών ανδρών, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, ενεργώντας από κοινού το βράδυ της 7ης Ιουνίου 2023 έως το πρωί της 8ης Ιουνίου 2023 στις Σέρρες, παραβίασαν περίφραξη επιχείρησης, από όπου αφαίρεσαν 40 μπαταρίες φορτηγών οχημάτων και προκάλεσαν φθορές σε 20 φορτηγά, συνολικής αξίας 30.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα. Επίσης το ίδιο χρονικό διάστημα, εισήλθαν παράνομα σε περιφραγμένο χώρο επιχείρησης, όπου προσπάθησαν να αφαιρέσουν ένα φορτηγό όχημα, χωρίς ωστόσο να το καταφέρουν.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Καλλικράτειας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το μεσημέρι της 15ης Ιουνίου 2023, διέρρηξε σταθμευμένο όχημα σε παραλιακή περιοχή της Χαλκιδικής, μέσα από το οποίο αφαίρεσε ένα σακίδιο που περιείχε δύο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, συνολικής αξίας 4.500 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα, καθώς και μία βαλίτσα με ρουχισμό.

Από το Γραφείο Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών γυναικών, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το βράδυ της 4ης Οκτωβρίου 2022 στις Σέρρες αφαίρεσαν μέσα από είσοδο οικοδομής ένα ηλεκτρικό πατίνι, αξίας 400 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας. Το κλεμμένο πατίνι εντοπίστηκε στην οικία μίας από τις ανωτέρω και αποδόθηκε στην παθούσα.

Σύλληψη για διακίνηση κάνναβης

Συνελήφθη χθες (29 Αυγούστου 2023) το απόγευμα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα οικίας που χρησιμοποιούσε, διαπιστώθηκε να αποκρύπτει ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 355,1 γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Σύλληψη για μη νόμιμη μεταφορά αλλοδαπών

Συνελήφθη χθες (29 Αυγούστου 2023) το μεσημέρι σε περιοχή του Κιλκίς από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας, αλλοδαπός άνδρας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα την ίδια ημέρα, μετέφερε σε όχημα 8 ομοεθνείς του, με σκοπό τη διευκόλυνση της μη νόμιμης εξόδου τους από τη χώρα, έναντι χρηματικής αμοιβής. Ο παραπάνω αλλοδαπός, δεν συμμορφώθηκε σε σήμα των αστυνομικών για διενέργεια ελέγχου, ανέπτυξε ταχύτητα και στη συνέχεια εγκατέλειψε το όχημά του δασώδη περιοχή και τράπηκε σε φυγή, όμως μετά από αναζητήσεις των αστυνομικών, εντοπίστηκε και συνελήφθη. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι το όχημα που χρησιμοποίησε είχε κλαπεί τις προηγούμενες ημέρες από περιοχή της Αττικής.

Σύλληψη για απόπειρα κλοπής

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, χθες (29 Αυγούστου 2023) τα ξημερώματα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ημεδαπός άνδρας, καθώς προσπάθησε να διαρρήξει την κλειδαριά από παγκάρι που βρίσκεται σε κοιμητήριο των Σερρών, χωρίς ωστόσο να το καταφέρει. Από την κατοχή του κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία (σφυρί και σκεπάρνι) που χρησιμοποιούσε.


Εξιχνιάσεις περιπτώσεων κλοπών και απειλής από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου

Έπειτα από τη μεθοδική και επιστάμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου σχηματίσθηκαν, κατά περίπτωση, δικογραφίες σε βάρος τριών (3) συνολικά ατόμων για περιπτώσεις κλοπών και απειλής που έλαβαν χώρα στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της πόλης, από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο του 2022.

Συγκεκριμένα, σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος:19χρονου αλλοδαπού για κλοπή, καθώς εντός αστικού λεωφορείου και εκμεταλλευόμενος τη στιγμή που αυτό πραγματοποίησε στάση, αφαίρεσε από το λαιμό 27χρονης ημεδαπής μία αλυσίδα με σταυρό και τράπηκε σε φυγή.

- 68χρονου ημεδαπού για κλοπή και απειλή, διότι αφαίρεσε ηλιακό θερμοσίφωνα από κοινόχρηστο χώρο ταράτσας, ενώ σε μεταγενέστερο χρόνο απείλησε λεκτικά τον παθόντα.

- 35χρονου ημεδαπού, ο οποίος αφαίρεσε από το εσωτερικό σταθμευμένου Ι.Χ. Φορτηγού μία τσάντα ώμου, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 12.800 ευρώ.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνεχείς έλεγχοι με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών

Συνεχείς και εντατικοί είναι οι έλεγχοι που διενεργούν αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις εμπορίας, διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το χρονικό διάστημα από απογευματινές ώρες της 25-08-2023 έως πρωινές ώρες σήμερα (30-08-2023), αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν, σε διάφορες περιοχές του Νομού, συνολικά είκοσι τέσσερα (24) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών, ενώ κατασχέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης, ηρωίνης, κάνναβης και ναρκωτικών δισκίων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Έλεγχοι σε δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς πραγματοποιήθηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου, κατά τους μήνες Ιούλιο – Αύγουστο του 2023, με τη συμμετοχή συναρμόδιων φορέων


Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο ζήτημα της προστασίας των ζώων, δίνει βαρύτητα στην εφαρμογή τήρησης της νομοθεσίας περί δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου με τη συμμετοχή υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας και της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του 2023, πραγματοποίησαν στοχευμένες δράσεις ελέγχου ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς, σχετικά με τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία, σε διάφορες περιοχές των Δήμων Θεσσαλονίκης, Παύλου Μελά, Κορδελιού – Ευόσμου, Πυλαίας – Χορτιάτη και Νεάπολης – Συκεών.

Συγκεκριμένα:

Ελέχθησαν συνολικά εκατόν πενήντα οκτώ (158) ιδιοκτήτες ζώων και
Βεβαιώθηκαν:

i) δέκα εννέα (19) διοικητικά πρόστιμα ύψους (300) ευρώ έκαστο για «περίπατο ζώου άνευ οδηγού (λουρί)»,

ii) δέκα έξι (16) διοικητικά πρόστιμα ύψους (300) ευρώ έκαστο για παράλειψη εφοδιασμού του ζώου με την απαιτούμενη ηλεκτρονική ταυτότητα,

iii) επτά (7) διοικητικά πρόστιμα ύψους (100) ευρώ για παράλειψη άμεσου καθαρισμού του περιβάλλοντος από τα περιττώματα του ζώου,

iv) Ένα (1) διοικητικό πρόστιμο ύψους (500) ευρώ για παράλειψη τήρησης των αστυνομικών διατάξεων περί κοινής ησυχίας και

v) Ένα (1) διοικητικό πρόστιμο ύψους (1.000) ευρώ για μη εφαρμογή από τον ιδιοκτήτη των κανόνων προστασίας και καλής μεταχείρισής του ζώου.

Στόχος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης είναι η συνέχιση υλοποίησης παρόμοιων δράσεων και η επέκταση αυτών σε χώρους στους οποίους παρατηρείται αυξημένη προσέλευση ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων, για την αποτελεσματική ενημέρωση των πολιτών, την τήρηση της νομιμότητας και την εξασφάλιση της ευζωίας των ζώων.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.