Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

Είναι όντως το Κιλκίς, "25 χρόνια πίσω" από την υπόλοιπη Ελλάδα;

Κείμενο-φωτογραφίες: Παναγιώτης Γεωργιάδης
Είναι όντως το Κιλκίς, "25 χρόνια πίσω" από την υπόλοιπη Ελλάδα;
Απάντηση: Όχι δεν είμαστε 25χρόνια πίσω από τους άλλους. Είμαστε 35 χρόνια και βάλε πίσω από όλους!

Τόσο εμείς οι Κιλκισιώτες, αλλά κυρίως οι ξένοι, λέμε συχνά πως το Κιλκίς σε σύγκριση με τις άλλες πόλεις, είναι "πίσω" σε όλα.

Σε ανάπτυξη, υποδομές, αισθητική αναβάθμιση, νοοτροπία, ακόμη και χρονικά! Στα περισσότερα είμαστε ουραγοί η loosers για όσους έχουν πάρει το lower.

Εκεί στην Περιφερειακή Ενότητα του Κιλκίς, αποδεδειγμένα ζουν σε ένα δικό τους κόσμο... Μακάριοι και ευτυχισμένοι, πείθουν τον εαυτό τους και πιστεύουν πως δουλεύουν για το κοινό καλό και διοικούν μια γεωγραφική περιοχή. Και να θέλεις να γελάσεις μαζί τους, βλέπεις πόσο "λίγοι" είναι και θέλεις να κλάψεις με την κατάντια του τόπου που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε.

Στην είσοδο της πόλης, πέρα από τις άθλιες, παμπάλαιες πινακίδες, που δε βλέπεις τίποτα πλέον από τη φθορά (μαζί και του Δήμου φυσικά), θα διαπιστώσετε επιπλέον πως για αυτούς υπάρχει ακόμη Γιουγκοσλαβία! Στην πινακίδα που λέει προς Δοϊράνη έχει δίπλα το YU! Ναι μετά από 33 χρόνια που διαλύθηκε η Γιουγκοσλαβία, εμείς ακόμη πιστοί στην ανικανότητα και την παραποίηση της πραγματικότητας. Αδιάφοροι ή ανίκανοι...;

Να περάσει κανένας ξένος από το Κιλκίς (σιγά μην έρθει σε αυτό τον καταραμένο τόπο αλλά λέμε τώρα...) και να δει στην πινακίδα "Γιουγκοσλαβία"! Θα πάθει σοκ.
Με αυτούς δεν έχουμε καμιά ελπίδα αγαπητοί Κιλκισιώτες. Είμαστε τελειωμένοι... και 35 χρόνια πίσω από όλους και όλα!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.