Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

Η παράσταση «Κόσμοι σε πόλεμο: Μια μουσική ιστορία δημιουργικής αταξίας», στο Κιλκίς

Δελτίο τύπου 
Πολιτιστικής Εταιρείας Εκπαιδευτικών Νομού Κιλκίς

Η Πολιτιστική Εταιρεία Εκπαιδευτικών Νομού Κιλκίς σε συνεργασία με την Ομάδα Δράσης για την Τέχνη «Mataroa Art Group» παρουσιάζουν, την παράσταση «Κόσμοι σε πόλεμο: Μια μουσική ιστορία δημιουργικής αταξίας», την Τρίτη 27 Ιουνίου και ώρα 21:00, στο χώρο της Πολιτιστικής Εταιρείας, Μητροπόλεως 11, Κιλκίς.

Η παράσταση, αποτέλεσμα της ετήσιας δουλειάς του εφηβικού και παιδικού τμήματος θεάτρου δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του θεατρικού εργαστηρίου που φιλοξένησε φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος.

Το θέμα της παράστασης πραγματεύεται τον θεμέλιο λίθο της τέχνης αλλά και της ζωής που δεν είναι άλλος από την ελευθερία έκφρασης, δημιουργίας και έμπνευσης. Με αφετηρία την ερώτηση «τί είναι σωστό και τί είναι λάθος» στο θέατρο, στη ζωγραφική, τη μουσική ή την ποίηση, μέσα από ένα ταξίδι γνωριμίας σε όλες τις μορφές τέχνης, μια ομάδα παιδιών και εφήβων δημιούργησε μια παράσταση βασισμένη σε παραμύθια, νότες, κείμενα, ποιήματα αλλά και πίνακες που παίρνουν ζωή. Το κείμενο είναι εμπνευσμένο από τα βιβλία Χρώματα σε πόλεμο, Ο χορός του μολυβιού

και Το 25ο γράμμα της ΑΒ, κείμενα των ζωγράφων Κλόντ Μονέ, Χενρί Ματίς, Πωλ Σεζάν, Βασίλι Καντίνσκι καθώς και των συγγραφέων – ποιητών, Μαρσέλ Προυστ και Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε.

Η παράσταση απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους.
Λίγα λόγια από το πρόγραμμα της παράστασης:

«Τι είναι λάθος τι σωστό;
Τι είναι φάλτσο τι είναι ορθό;
Τι είναι κόκκινο τι είναι ροζ;
και πως είναι ο ουρανός;


Και μετά ήρθε η τέχνη και η τέχνη είναι αιώνια ελεύθερη. Γιατί η τέχνη δραπετεύει μπροστά στο πρέπει όπως η μέρα μπροστά στη νύχτα».

Υπεύθυνες του τμήματος:

Ελίνα Καλαϊτζόγλου: Θεατρολόγος – Σκηνοθέτις

Μαρία Κουτσοκώστα: Θεατρολόγος – Μουσικός

Η Ομάδα Δράσης για την Τέχνη «Mataroa Art Group», αποτελείται από την Ελίνα Καλαϊτζόγλου, θεατρολόγο - σκηνοθέτιδα και τη Μαρία Κουτσοκώστα, θεατρολόγο – μουσικό, απόφοιτες του Τμήματος Θεάτρου της σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η ομάδα δραστηριοποιείται σε πολιτιστικούς συλλόγους, σχολεία, μουσεία και λοιπούς πολιτιστικούς ή πολιτισμικούς φορείς, πραγματοποιώντας θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα, μεμονωμένες δράσεις, θεατρικά εργαστήρια, παραστάσεις κ.ά, συνδυάζοντας το θέατρο, το κουκλοθέατρο, τα εικαστικά, τη μουσική καθώς και άλλες μορφές τέχνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.