Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή 2/6/2023, 6:19 μ.μ.

Αστυνομικοί με ποδήλατα θα περιπολούν και αυτό το καλοκαίρι στην παραλιακή ζώνη της Κατερίνης

Ξεκίνησε από χθες (1 Ιουνίου 2023) η αστυνόμευση με ποδήλατα στην Πιερία ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, με στόχο την αναβάθμιση της προστασίας πολιτών και τουριστών.

Οι αστυνομικοί καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου, θα κινούνται από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ στην παραλιακή ζώνη της Κατερίνης, με σκοπό την ενίσχυση της εμφανούς αστυνόμευσης και την ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και τουριστών.

Βασικές προτεραιότητες των αστυνομικών με ποδήλατα είναι:

- η εξυπηρέτηση επισκεπτών και τουριστών, παρέχοντας τις κατάλληλες οδηγίες και τις απαραίτητες πληροφορίες,

- η συνδρομή και συνεργασία με άλλες υπηρεσίες, ώστε να διευθετούνται προβλήματα, κυρίως τουριστικού ενδιαφέροντος και να διευκολύνονται οι επισκέπτες των περιοχών αυτών και

- η επιχειρησιακή ετοιμότητα και αποτελεσματική ανταπόκριση στη διαχείριση ήπιων περιστατικών αστυνομικής φύσης.

Η αστυνόμευση με ποδήλατα εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια στην Πιερία, έχοντας θετική ανταπόκριση και συμβάλλοντας στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς την τοπική κοινωνία και τους τουρίστες της περιοχής.


Εξιχνίαση κλοπών

- Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ανήλικου ημεδαπού, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τα ξημερώματα της 4ης Μαΐου 2023, παραβίασε κατάστημα σε περιοχή της Ημαθίας και αφαίρεσε ηλεκτρονικές συσκευές, φιάλες ποτών και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας 8.000 ευρώ.

- Από το Αστυνομικό Τμήμα Ηράκλειας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Δεκέμβριο του 2022, παραβίασε οικία σε περιοχή των Σερρών και αφαίρεσε δύο ποδήλατα, ηλεκτρικές συσκευές, μεταλλικά και άλλα αντικείμενα, συνολικής αξίας 2.000 ευρώ.

Συλλήψεις για κλοπή

- Συνελήφθησαν προχθές (31 Μαΐου 2023) το απόγευμα σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας, δύο ανήλικοι ημεδαποί, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το προηγούμενο βράδυ, αφαίρεσαν από την κατοχή ημεδαπού, ένα τσαντάκι με το χρηματικό ποσό των 189 ευρώ. Στην κατοχή του ενός ανήλικου εντοπίσθηκε μέρος του κλεμμένου χρηματικού ποσού.

- Συνελήφθησαν χθες (1 Ιουνίου 2023) τις πρώτες πρωινές ώρες στις Σέρρες, από περιπολούντες αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας ημεδαπός άνδρας και δύο ανήλικοι ημεδαποί, καθώς εντοπίσθηκαν να έχουν αφαιρέσει από πυλωτή πολυκατοικίας, μία δίκυκλη μοτοσυκλέτα, η οποία βρέθηκε στην κατοχή τους και αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό της.

Σύλληψη για ναρκωτικά


Συνελήφθη χθες (1 Ιουνίου 2023) το πρωί σε περιοχή της Χαλκιδικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς στην κατοχή του, σε κατάστημα και στην οικία του, διαπιστώθηκε να αποκρύπτει:

ποσότητες κάνναβης βάρους 50 γραμμαρίων,

κάνναβη αναμεμιγμένη με καπνό βάρους 25 γραμμαρίων,

ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης βάρους 3,5 γραμμαρίων,

ποσότητα κοκαΐνης βάρους 3,2 γραμμαρίων,

μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,

ειδικά διαμορφωμένο πλαστικό μπουκάλι για την απόκρυψη και μεταφορά ναρκωτικών και

ένα πολεμικό φυσίγγιο,

τα οποία και κατασχέθηκαν.

Αυτόφωρη σύλληψη 30χρονου για διάφορα αδικήματα

Συγκεκριμένα, ο δράστης, πρωινές ώρες χθες (31-05-2023), με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που αφαίρεσε από προαύλιο χώρο εργοστασίου στο Πλατύ Ημαθίας μετέβη στη Θεσσαλονίκη όπου διέρρηξε μία μονοκατοικία, αφαιρώντας από το εσωτερικό διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, αποπειράθηκε να διαρρήξει επιπλέον μία μονοκατοικία και διέρρηξε και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στην περιοχή της Πολίχνης, ενώ στη συνέχεια έθραυσε με πέτρα βιτρίνα καταστήματος (κομμωτήριο) στο κέντρο της πόλης, αφαιρώντας από το εσωτερικό χρηματικό ποσό και μία βαλίτσα με είδη κομμωτηρίου.

Ακολούθως, οδηγώντας στο αντίθετο ρεύμα, προσέκρουσε σε τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ενώ προκάλεσε φθορές σε στάση λεωφορείων, καθώς κινήθηκε με το αυτοκίνητο του επί του πεζοδρομίου, θέτοντας σε κίνδυνο πεζούς διερχόμενους, οπότε και συνελήφθη από προστρέξαντες στο σημείο αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από την κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα σπιρτόκουτο με κάνναβη, συνολικού βάρους (4,3) γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, για κλοπή, απόπειρα κλοπής, παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και επικίνδυνη οδήγηση, θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία εμπλεκομένου σε ένοπλη ληστεία που έλαβε χώρα σε κοσμηματοπωλείο της Περαίας το 2020


Η επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνδυασμό με την επιστημονική ανάλυση και αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού, οδήγησε στην ταυτοποίηση των στοιχείων εμπλεκομένου ατόμου σε ένοπλη ληστεία, που έλαβε χώρα τον Ιανουάριο του 2020, σε κοσμηματοπωλείο στην περιοχή της Περαίας.

Πρόκειται για 30χρονο ημεδαπό, ο οποίος μαζί με συνεργούς του, κινούμενοι με κλεμμένο όχημα, είχαν προσεγγίσει βραδινές ώρες την προαναφερόμενη επιχείρηση και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, κάποιοι εξ’ αυτών εισήλθαν στο εσωτερικό της. Εκεί, με χρήση σωματικής βίας και κρατώντας δύο δίκαννα όπλα με κομμένες κάνες, αφαίρεσαν κοσμήματα και χρυσαφικά μεγάλης χρηματικής αξίας, ενώ οι συνεργοί τους, που περίμεναν εξωτερικά, πραγματοποίησαν εκφοβιστικούς πυροβολισμούς προκειμένου να αποτρέψουν πιθανή προσέγγιση διερχομένων.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, το όχημα που χρησιμοποίησαν το είχαν αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο από περιοχή της Καλαμαριάς και βρέθηκε εγκαταλελειμμένο, μετά την πραγματοποίηση της ληστείας, στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, οπότε και αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό του.

Από την οικία του δράστη κατασχέθηκαν ένα δίκανο όπλο με κομμένες τις κάνες που ταυτοποιήθηκε ως ένα εκ των δύο που χρησιμοποιήθηκαν στη ληστεία και επτά (7) ρολόγια που αναγνωρίστηκαν ως μέρος των κλοπιμαίων.

Σημειώνεται ότι, ο 30χρονος άντρας έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές, για υποθέσεις κλοπών.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.