Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

(Video) Κεντρική προεκλογική ομιλία Καλλισθένης Πάκα Κυμπαρίδη στο Κιλκίς

 
Δελτίο τύπου Καλλισθένης Πάκα Κυμπαρίδη
Σαρωτικό μήνυμα νίκης της Νέας Δημοκρατίας έστειλαν από το Κιλκίς το μεσημέρι της Κυριακής 14 Μαΐου η υποψήφια βουλευτής Κιλκίς Καλλισθένη Πάκα και εκατοντάδες Κιλκισιώτες από την κεντρική προεκλογική συγκέντρωσή της στο Συνεδριακό Κέντρο.

Ήταν συγκλονιστικό το μήνυμα και της απόφασης να προχωρήσει μπροστά η Χώρα με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και της αδήριτης ανάγκης να αλλάξει σελίδα ο νομός ώστε να απολαύσει και αυτός επιτέλους τα αγαθά της ανάπτυξης και να μην είναι ουραγός και φτωχός συγγενής εξαιτίας της έλλειψης ενδιαφέροντος για τις ανάγκες του.

Μπλε θα είναι και πάλι το Κιλκίς στις 21 Μαΐου…

Μπλε θα είναι ξανά όλη η Ελλάδα, όλη η επικράτεια…

βροντοφώναξε από το Συνεδριακό η κ. Πάκα απαριθμώντας όσα σημαντικά κατόρθωσε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια δυο κρίσεων, της πανδημίας και του πολέμου της Ουκρανίας.

Καλύτεροι μισθοί, αξιοπρεπής δημόσια υγεία, πλήρως ψηφιακό δημόσιο, καλύτερη στέγη για τους νέους, είναι από τις βασικές δεσμεύσεις της Ν.Δ. για τη νέα τετραετία, είπε και συνόψισε τα βασικά ερωτήματα ενόψει της κάλπης:

Βαδίζουμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω;

Θέλουμε πατρίδα απελπισμένη ή πατρίδα θωρακισμένη;

Θέλουμε τελικά ηγέτη με φωνή στο εξωτερικό ή άφωνο επισκέπτη με το μυαλό στο εσωτερικό;

Θέλουμε Νέα Δημοκρατία με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή θέλουμε ΣυΡιζΑ με πρωθυπουργό Τσίπρα;

Για το ν. Κιλκίς

Στη συνέχεια η κ. Πάκα αναφέρθηκε στη σημασία των εκλογών για το ν. Κιλκίς εστιάζοντας στις απαράδεκτες υστερήσεις του νομού.

Γιατί άλλοι νομοί με τον ίδιο πρωθυπουργό πάνε μπροστά και άλλοι μένουν στάσιμοι;

Γιατί το Κιλκίς είναι πάντα ουραγός και μάλιστα κάποιες φορές σε βαθμό ντροπιαστικό;

Γιατί άραγε η ίδια κυβέρνηση που κυβέρνησε την Ελλάδα αλλού έβρεξε πλούσια τα ελέη κι αλλού, όπως στο υποβαθμισμένο Κιλκίς, επιφύλαξε ξηρασία;

Η απάντηση δεν είναι δύσκολη. Ξέμεινε από πραγματικό ενδιαφέρον ο νομός μας. Και την ώρα που λαμβάνονταν αποφάσεις εμείς απουσιάζαμε.

Αξιωματούχους αποκτήσαμε…… Παραγωγούς και καλλιέργειες και εισοδήματα χάσαμε!

Καταχειροκροτούμενη η υποψήφια βουλευτής Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε τους πολίτες:

Να μην συμβιβαστούμε με την παραγωγική μας υστέρηση. Σε όλη την Κεντρική Μακεδονία άλλοι νομοί ποτίζουν τα μισά χωράφια τους κι εμείς ούτε το ένα πέμπτο.

Να μην ανεχτούμε τη θλιβερή πρωτιά μας σε νεκρούς στην πρόσφατη υγειονομική κρίση, όπου βρεθήκαμε εκτεθειμένοι λόγω ανυπαρξίας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και το πληρώσαμε ακριβά.

Να κατανοήσουμε πως δεν τιμά κανέναν το γεγονός ότι ο νομός έχει πανελλαδικά την έκτη μεγαλύτερη πληθυσμιακή αιμορραγία χάνοντας 10.000 κατοίκους σε μια δεκαετία.

Μήνες και χρόνια τώρα οι επενδυτές μας στο Σταυροχώρι, στη Νέα Σάντα Παντελεήμονα, στο Πολύκαστρο, στην Αξιούπολη, σε όλο το νομό αναζητούν μια λύση στην ενεργειακή τους επιβάρυνση, προτείνουν βιώσιμες λύσεις και … εισπράττουν μόνο προφορικό ενδιαφέρον.

Ποιος θα ενδιαφερθεί ώστε να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα ή ακόμα και η βιωσιμότητα αυτών των παραγωγικών μονάδων από τις οποίες ζει ο μισός ν. Κιλκίς, όταν το ταμείο ανάκαμψης, το ΕΣΠΑ μοιράζουν γύρω στα 80 δις;

Και κατέληξε η κ. Πάκα:

Έκανα μεγάλη προσπάθεια για την προσέλκυση επενδύσεων στον τόπο μας με τη συμβολή μου ως σύμβουλος ανάπτυξης και επενδύσεων στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κιλκίς… Και μάλιστα ΑΜΙΣΘΙ…

Να είστε σίγουροι ότι ως αντιπρόσωπός σας στο Εθνικό Κοινοβούλιο, μπορώ να κάνω πολλά περισσότερα!

Λέτε φίλες και φίλοι όλα ετούτα τα δεινά να οφείλονται σε σύμπτωση;

Ή όσοι έπρεπε να προστατεύσουν και να προβάλλουν τα συμφέροντα και τα δίκαια του νομού αντί να γίνουν η φωνή σας, η φωνή των Κιλκισιωτών στην κυβέρνηση, μετατράπηκαν εκ των πραγμάτων σε φωνή της Αθήνας προς εσάς; Σφυρίζοντας αδιάφορα όταν έπρεπε να διασφαλίσουν τα συμφέροντα του νομού;

Γιατί άραγε το μόνο κομμάτι της ΠΑΘΕ από την Πάτρα μέχρι τους Ευζώνους που θυμίζει επαρχιακό δρόμο, βρίσκεται στα όρια του νομού μας;

Γιατί ξεκινά δρόμος, περνούν 12 χρόνια κι ακόμα κανείς δεν ξέρει πότε θα παραδοθεί;

Γιατί από το Κιλκίς μέχρι τη Γουμένισσα δεν υπάρχει ένας αξιοπρεπής δρόμος που θα εξυπηρετεί κυρίως τους κατοίκους του νομού;

Γιατί τα Κρούσια που θα μπορούσαν με την κτηνοτροφία τους να θρέψουν ολόκληρη τη Μακεδονία στέρεψαν από παραγωγούς;

Γιατί η Παιονία που κάποτε με τον εύφορο κάμπο της και το θεϊκό Πάικο με τα αμπέλια και τα κάστανα, έθρεφε χιλιάδες νοικοκυριά, σπούδασε χιλιάδες παιδιά, τώρα αποτελεί εξαγωγέα των νέων ανθρώπων στα μεγάλα αστικά κέντρα και στο εξωτερικό;

Διότι για την πτωτική πορεία του ν. Κιλκίς δεν ενοχοποιείται η έλλειψη συνταγών. ‘Έλλειψη έμπρακτου ενδιαφέροντος ήταν.

Μια η δέσμευση της καθημερινής δράσης μου ως αντιπρόσωπός σας αν με τιμήσετε με την ψήφο σας

Να ξανανιώσει η γεωργία και η κτηνοτροφία στο νομό μας.

Να στηριχθεί και να προκόψει η μεταποίηση και η βιομηχανία για να βρίσκουν εργασία οι Κιλκισιώτες, ώστε κάποτε, σε όχι τόσο μακρινό μέλλον, να δούμε και τα παιδιά μας να επιστρέφουν

Να ενισχυθούν οι δημόσιες δομές της υγείας, της παιδείας και της κοινωνικής μέριμνας, ώστε κάθε νοικοκυριό του Κιλκίς να αισθάνεται ασφάλεια.

Να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Κιλκίς

Συνεργαζόμενη με κάθε θεσμικό φορέα, με κάθε πολίτη, με κάθε εκπρόσωπο παραγωγικής τάξης καθώς θα μας ενώνει η αγάπη μας, το ενδιαφέρον μας για την ιδιαίτερη πατρίδα μας το Κιλκίς, συνόψισε τις προτεραιότητες και τις δεσμεύσεις της η υποψήφια βουλευτής Κιλκίς.

Η κ. Καλλισθένη Πάκα επιφύλαξε για το τέλος της ομιλίας της κάποια προσωπικά στοιχεία της πολιτικής της διαδρομής και της απόφασης να θέσει στην κρίση των πολιτών την υποψηφιότητά της.

Δεν κατέρχομαι στις εκλογές ζητώντας τη ψήφο σας για να μου φανείτε χρήσιμοι εσείς ως ψηφοφόροι. Μπαίνω στο στίβο της κεντρικής πολιτικής επειδήεγώ θέλω να φανώ χρήσιμη σε εσάς.

Εθεσα τον εαυτό μου στη διάθεση της Νέας Δημοκρατίας , του κόμματος τις αρχές και τις αξίες του οποίου ενστερνίζομαι και υπηρετώ αταλάντευτα από τα εφηβικά μου χρόνια και ως οικογενειακή παράδοση…ζω στο Κιλκίς και περπατώ καθημερινά στο Κιλκίς και συνομιλώ με τους πολίτες , άντρες , γυναίκες , ηλικιωμένους, παιδιά . Εδώ έζησαν οι γονείς μου εδώ τα πεθερικά μου . Είμαι μία από εσάς . Είμαι η δική σας Καλλισθένη .

Είμαι η Καλλισθένη Πάκα όπως με ξέρετε τόσα χρόνια και δεν θα με δείτε ποτέ να τάζω πράγματα που δεν μπορώ να εκπληρώσω, ούτε να χαϊδεύω υποκριτικά πλάτες απλά για να υφαρπάξω συμπάθειες (και σταυρούς).

Τον λόγο μου θέλω να τον εκλαμβάνετε ως συμβόλαιο αλήθειας ανάμεσά μας.

Είμαι η Καλλισθένη Πάκα του Σταύρου και της Σούλας , μεγαλωμένη και αναθρεμμένη σε μια οικογένεια όπου ξεχείλιζε η αγάπη και ο σεβασμός, η κατανόηση και η αλληλεγγύη σε κάθε μέλος της, σε κάθε γείτονα, σε κάθε συμπολίτη.

Οι γονείς μου με γαλούχησαν να σέβομαι τους ανθρώπους, να υπηρετώ τις ανάγκες τους με συμπόνια, να ακούω κάθε διαφορετική φωνή χωρίς να την θεωρώ εχθρική.

Μου έμαθαν να κερδίζω τα προς το ζην μόνο από τον κόπο μου, την εργασία μου. Να υπηρετώ τους πολίτες αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι αξίζω και τιμώ την εμπιστοσύνη τους.

Αυτές είναι οι αξίες και αρχές που με ενέπνευσαν οι γονείς μου και είμαι περήφανη και ευγνώμων προς αυτούς.

Με τις ίδιες αξίες και αρχές πορεύομαι και στην πολιτική μου ζωή όλα αυτά τα χρόνια .

Δεσμεύομαι ότι θα είμαι δίπλα σε κάθε κιλκισιώτη διατηρώντας ένα βουλευτικό γραφείο με σύγχρονο τρόπο λειτουργίας, άμεσα και εύκολα προσβάσιμο , με ανοιχτές τις πόρτες του ανά πάσα στιγμή στην καθεμία και στον καθένα από εσάς.

Είμαι βαθύτατα πολιτικό όν.

Ζω για την πολιτική, αλλά δεν ζω από την πολιτική.

Δεν χρησιμοποιώ τα κόμματα . Ούτε περιδιαβαίνω σε αυτά .

Σε αυτές τις εκλογές ας κάνουμε μια ακόμα υπέρβαση.

Να εκλέξετε στο νομό μας την πρώτη γυναίκα βουλευτή της φιλελεύθερης παράταξης της Νέας Δημοκρατίας.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι οι σημαντικότερες αξίες μας είναι γένους θηλυκού:

σαν την Ελλάδα, την πατρίδα, την θρησκεία, τη Δημοκρατία, την ανάπτυξη, την ευαισθησία, τη λογική, τη Μητέρα.

Όπως γένους θηλυκού είναι και η νίκη.

Αυτή που θα σφραγίσει στις εκλογές της 21ης Μαΐου ο λαός του Κιλκίς.

Ραντεβού στις κάλπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.