Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Βουβές εκλογές με βουβούς πολίτες.

Υπογράφει η Κυριακή Γεωργ.Τομπουλίδου
Υποψήφια βουλευτής ν. Κιλκίς ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ

Με απούσες τις δυνάμεις που αντιστέκονται αρνούμενες τον εκμαυλισμό τους, φαίνεται ότι καμία των αυτοαποκαλούμενων δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου είναι ικανή να πείσει τον λαό ότι η αποχή από την κάλπη είναι αντισυστημική ψήφος, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στους «δημοσκόπους» να μπορούν με ασφάλεια να προβλέψουν τον νικητή των εκλογών που, για ακόμα μία φορά, θα είναι η αποχή. 

Το ερώτημα είναι γιατί και ποιους συμφέρει να πιστεύει ο λαός ότι εάν οι εκλογές θα άλλαζαν κάτι, θα ήταν παράνομες; Γιατί και ποιους συμφέρει να πιστεύει ο λαός ότι αυτά που βιώνει με τα μνημόνια, τους ιούς και την φτώχεια είναι ιστορική αναγκαιότητα και πρέπει να τα υποστεί «ελέω θεού»;

Μετά την μεταπολίτευση από το «Καραμανλής ή τάνκς» ακολούθησε το «αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» και φτάσαμε να μας πουν ότι «μαζί τα φάγαμε». Ως αντίδραση σε όλα αυτά τα ψευδοδιλλήματα κάθε εκλογικής αναμέτρησης, πιστέψαμε ότι «η ελπίδα έρχεται», εμπιστευτήκαμε την αριστερά του Τσίπρα και την ακροδεξιά του Καμένου και είπαμε το «ΟΧΙ» σε ποσοστό 62%, παρά το ότι δεχόμασταν πυρ ομαδόν από τα απανταχού της γης συμφέροντα.

Η συνέχεια είναι γνωστή σε όλους μας. Η ελπίδα που ερχόταν με τον σύντροφο Τσίπρα έχασε τον δρόμο και ελπίδα έγινε η αποχή, όμως μία δεύτερη ανάγνωση του γίγνεσθαι λέει ότι «υπάρχει ελπίς» και θα υπάρχει όσο είμαστε ακόμα ζωντανοί.

Υπάρχει ελπίς λοιπόν και η συμμετοχή μας είναι λύση γιατί η αποχή επιτρέπει σε παρέες μετριοτήτων να συνασπίζονται δημιουργώντας οργανωμένες μειοψηφίες, οι οποίες με την δική τους συμμετοχή και την δική μας αποχή κυριαρχούν στο πολιτικό γίγνεσθαι και στο όνομα της δημοκρατίας εκπροσωπούν όλους εμάς.

Για να δούμε την αλήθεια έχουμε ανάγκη τον λόγο και τον διάλογο αλλά αυτό το αραχνιασμένο περιβάλλον που δημιουργήσαμε δεν επιτρέπει οραματικά μέτωπα, γιατί εμείς είμαστε αυτοί που δίνουμε εξουσία στα τίποτα περιμένοντας να εισπράξουμε κάτι. Εμείς κάνοντας το ίδιο λάθος περιμένουμε διαφορετικό αποτέλεσμα.

Σε τούτες τις εκλογές για «μπροστά» μιλάει η ΝΔ και «αλλαγή» ο έτερος της διεκδίκησης της πρωτιάς, όμως κανένας τους δεν ξέρει τι σημαίνει το «μπροστά» ούτε το «αλλαγή». Απλά παπαγαλίζουν λέξεις γιατί πραγματικότητα του Μητσοτάκη, και όχι φάρσα της ιστορίας, είναι το ότι όλα τα άνθη του φασισμού είναι πρωταγωνιστές της κυβέρνησής του και αυτό μόνο ως ώσμωση μπορεί να χαρακτηριστεί και καμία σχέση δεν έχει με το «μπροστά», η δε αλλαγή του Τσίπρα σαφώς και χαρακτηρίζει την αλλαγή της δικής του αριστεράς σε αριστεροακροδεξιό μόρφωμα παρά στην αλλαγή που οραματίστηκε ο λαός μας τα χρόνια του Ανδρέα. 

Για όσους αμφιβάλουν, ας απαντήσουν στο ερώτημα ποιος αρρωστημένος νους έκανε νόμο τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και στέρησε από τον λαό τη δυνατότητα να απευθυνθεί στους φυσικούς του δικαστές για να σώσει το σπίτι του.

Με φασιστική μεθοδολογία προσπάθησαν να διαγράψουν το όνομα «ΠΑΣΟΚ», θέλησαν να μας κάνουν να το ξεχάσουμε. Όμως δεν ξεχνάμε, δεν ξεχνάμε την ιστορία μας και θα αποδείξουμε στην κάλπη ότι το σύνθημα «ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ» θα στοιχειώνει όλους αυτούς που μετά τον Ανδρέα πίστεψαν ότι ο πράσινος Ήλιος δεν υπήρξε, δεν υπάρχει και δεν θα υπάρχει.

Υπήρξε, υπάρχει και θα υπάρχει γιατί εξέφρασε, εκφράζει και θα εκφράζει τις ελπίδες όλων μας για κοινωνική δικαιοσύνη, αξιοκρατία και ελπίδα για ένα αύριο ίσων ευκαιριών για όλους, φροντίδα για τους αδυνάτους και όλα αυτά που με μία φράση χαρακτηρίζονται ως πανανθρώπινες αξίες.

Πολλά τα λάθη μας, αλλά το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που με τόλμη σήκωσε το βάρος των μνημονίων και επωμίστηκε τις ευθύνες όλου του πολιτικού συστήματος, όταν η δεξιά του Σαμαρά φώναζε ότι σελίδα σελίδα θα σκίσει τα μνημόνια και ο «αριστερός» Τσίπρας έκανε στέκι του τις πλατείες, σπέρνοντας αλόγιστα ελπίδα μιας αριστεράς που ερχόταν, χωρίς να καταλαβαίνει ο δόλιος τι έκανε. Χωρίς να καταλαβαίνει ότι παίζοντας στον τζόγο το όνομα τις αριστεράς στερούσε από το λαό κάθε ελπίδα από την τελευταία του ελπίδα και τον έκανε να πιστεύει ότι όλοι και όλα είναι ίδια.

Δεν είναι όλοι και όλα ίδια και θα το αποδείξουμε με πράξη στην κάλπη γιατί πλέον οι καλαμοκαβαλάρηδες και οι κάθε λογής φασιστικές νοοτροπίες μετακόμισαν σε χώρους που το ψέμα είναι η αλήθεια τους.

Δεν είναι όλοι και όλα ίδια γιατί η ψήφος μας τούτη το φορά δεν θα βλέπει μόνο τον Ήλιο αλλά και όλους αυτούς που μπορούμε να τον σηκώσουμε ψηλά.

Δεν είναι όλοι και όλα ίδια γιατί τούτες οι εκλογές δεν θα είναι βουβές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.