Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς στις εκδηλώσεις εορτασμού της 105ης επετείου της Μάχης του Σκρα

Στις εκδηλώσεις εορτασμού της 105ης επετείου της Μάχης του Σκρα παρέστη, σήμερα, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης. Ο Αντιπεριφερειάρχης παρακολούθησε την δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Σκρα και την επιμνημόσυνη δέηση και κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο Πεσόντων Μάχης Σκρα.

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης υπογραμμίζει: «Ο ελληνικός θρίαμβος στο γλαφυρό ανάγλυφο των υψωμάτων του Σκρα, το Μάιο του 1918, σφράγισε ανεξίτηλα την Ιστορία της Ελλάδας και καθόρισε τη νεοελληνική και την παγκόσμια ιστορία.

Το υψηλό ηθικό των ελληνικών στρατευμάτων, η γενναιότητα του ελληνικού Πεζικού που προέλαυνε ακάθεκτο αψηφώντας τα ισχυρά εχθρικά πυρά και τις βαριές απώλειες, ήταν, αναμφίβολα, βασική κινητήρια δύναμη που οδήγησε σε μία από τις σημαντικότερες ελληνικές νίκες στη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στη σπουδαιότερη απ’ όσες μάχες έγιναν την άνοιξη εκείνης της χρονιάς στο Μακεδονικό Μέτωπο, οι Έλληνες αξιωματικοί και στρατιώτες αντιμετώπισαν τον κίνδυνο και την απειλή του θανάτου με αξιοπρέπεια και ανδρεία κι αυτό τους καθιστά πρότυπα αρετής και αφοσίωσης στα υπέρτατα ιδανικά του έθνους και της πατρίδας.

Τιμούμε σήμερα τους ήρωες που με θάρρος, γενναιότητα, δύναμη και αυταπάρνηση αγωνίστηκαν για την προάσπιση της ελευθερίας, στη Μάχη του Σκρα.

Το κατόρθωμα της ελληνικής ψυχής αποτελεί φωτεινό σημείο αναφοράς για τον Ελληνισμό και ανυπέρβλητο παράδειγμα φιλοπατρίας για όλες τις επόμενες γενιές».-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.