Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

Τουρισμός, τοπική ανάπτυξη και διασυνοριακή συνεργασία στο επίκεντρο ημερίδας της Αναπτυξιακής Κιλκίς

Ανακοίνωση Αναπτυξιακής Κιλκίς
Με την διοργάνωση ημερίδας παρουσίασης του διασυνοριακού έργου «Netoural», ξεκινά η Αναπτυξιακή Κιλκίς τις δράσεις δημοσιότητάς του με στόχο την ενημέρωση του τοπικού πληθυσμού αλλά και την ενεργοποίηση των φορέων και επιχειρήσεων. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023, στις 11:00 π.μ., στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του δήμου Παιονίας, στο Πολύκαστρο.


Το “Netoural” υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Κιλκίς (συντονιστής εταίρος), την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, τον Δήμο Κόντσε και την Τουριστική Ένωση Στρώμνιτσα, στο πλαίσιο του Προγράμματος Διακρατικής Συνεργασίας «INTERREG IPA CBC Ελλάδα – Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας 2014 – 2020». 

Το έργο στοχεύει αφενός μεν στη δημιουργία νέων συνεργειών μεταξύ των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων τουριστικής ανάπτυξης, αφετέρου δε στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσα από την καινοτομική διαχείριση και προώθηση θεματικών τουριστικών πόρων και προϊόντων. Το φιλόδοξο έργο περιλαμβάνει μια σειρά από δράσεις όπως:

Δημιουργία μιας σειράς βιωματικών τουριστικών πακέτων έτοιμων για διάθεση στην αγορά, τα οποία θα περιλαμβάνουν τουριστικές διαδρομές με έμφαση στον τουρισμό ευεξίας και γαστρονομίας.

Δημιουργία τουριστικών σημείων ενημέρωσης και μόνιμου χώρου τουριστικής προβολής.

Ανάπτυξη σχεδίου τουριστικού μάρκετινγκ και στρατηγικής ανάπτυξης επωνυμίας (Place branding).

Παραγωγή ενός φιλικού προς τον χρήστη Μεθοδολογικού Εγχειριδίου (Handbook) που θα αφορά στη διαχείριση προϊόντων και έργων αειφορικού τουρισμού.

Επίσκεψη ταξιδιωτικών bloggers και δημοσιοποίηση των εμπειριών τους.

Δημιουργία έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού προβολής της περιοχής.

Οργάνωση διεπιστημονικών εργαστηρίων εκπαίδευσης και συμβουλευτικής «Experiential Labs».

Διοργάνωση τοπικών τουριστικών εκθέσεων καθώς και συμμετοχή στην έκθεση τουρισμού “Philoxenia 2023”.

Το έργο “Netoural” (Προώθηση εναλλακτικού τουρισμού στη διασυνοριακή περιοχή με επίκεντρο τις δραστηριότητες ευεξίας και ευημερίας, παράλληλα με την προώθηση ποιοτικών γεωργικών προϊόντων και τροφίμων, για τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης) συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους των χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Διακρατικής Συνεργασίας «INTERREG IPA CBC Ελλάδα – Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας 2014 – 2020».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.