Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

Το ALTER TRIP προωθεί τον προσβάσιμο τουρισμό στη Διασυνοριακή περιοχή

Το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση «Infoday» στο πλαίσιο του έργου “Alternative Touristic Experience” με ακρωνύμιο ALTER TRIP. Το Infoday θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Μαΐου 2023, στις 11:00 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Γουμένισσας.

Σκοπός της ενημερωτικής εκδήλωσης είναι να προωθήσει τις δράσεις του έργου για τον προσβάσιμο τουρισμό σε οργανισμούς και πολίτες της διασυνοριακής περιοχής. Το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης), ως εταίρος στο έργο ALTER TRIP, στοχεύει να ενισχύσει τις εμπειρίες εναλλακτικού τουρισμού στην περιοχή.

Το ALTER TRIP είναι ένα έργο που επικεντρώνεται στον σχεδιασμό εναλλακτικών τουριστικών εμπειριών με έμφαση στην προσβασιμότητα και τη βιωσιμότητα. Έτσι, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί η φύση του έργου και οι στόχοι του. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί μια διαδραστική συζήτηση για τον προσβάσιμο τουρισμό και την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη στη διασυνοριακή περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των προκλήσεων και των προοπτικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα παραδοτέα του έργου περιλαμβάνεται η διεξαγωγή μελέτης με επίκεντρο την ανάλυση της προσβασιμότητας των φυσικών και ιστορικών μνημείων. Αυτό το παραδοτέο καλύπτει το θεσμικό πλαίσιο για την προσβασιμότητα. Στην εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση για τη φυσική και ψηφιακή προσβασιμότητα σε μουσεία και χώρους με ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον, καλύπτοντας το θεσμικό πλαίσιο, την τρέχουσα κατάσταση και τις καλές πρακτικές. Στο τέλος της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν πολιτιστικά μνημεία και χώρους της Γουμένισσας, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση για την προσβασιμότητα τους.

Αυτή η ενημερωτική εκδήλωση αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για φορείς, οργανισμούς και άτομα που ενδιαφέρονται για τον προσβάσιμο τουρισμό να λάβουν πληροφορίες για το έργο ALTER TRIP και να συμμετάσχουν σε πολύτιμες συζητήσεις για τη βελτίωση των τουριστικών εμπειριών στη διασυνοριακή περιοχή.

Επισυνάπτεται η πρόσκληση και η ατζέντα της ενημερωτικής εκδήλωσης.

Σχετικά με το έργο ALTER TRIP

Το έργο ALTER TRIP φιλοδοξεί να μετατρέψει τη διασυνοριακή περιοχή σε έναν προσβάσιμο και χωρίς αποκλεισμούς τουριστικό προορισμό και να υποστηρίξει τη βιώσιμη ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο κάντε κλικ εδώ.

Το έργο «ALTER TRIP» συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών στο πλαίσιο του ΠρογράμματοςInterreg IPA-CBC “Ελλάδα - Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας” 2014-2020.

www.altertrip.eu | http://www.ipa-cbc-programme.eu/





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.