Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 17 Απριλίου 2023

H Μαγδαληνή - Μαρκέλλα Δρούγκα μιλά στο Μαρκόπουλο Χ. Θωμά και τη Γνώμη Κιλκίς Παιονίας


H νεαρά κυρία Μαγδαληνή - Μαρκέλλα Δρούγκα, ανερχόμενη επιστήμονας, ενεργή πολίτης και ιδιωτική υπάλληλος, μιλά στο Μαρκόπουλο Χ. Θωμά

Πες μας αρχικά αγαπητή φίλη, τι κάνεις αυτό τον καιρό επαγγελματικά, κοινωνικά και τι ετοιμάζεις για το επόμενο διάστημα;
- Αγαπητέ μου Θωμά, χαίρομαι πολύ που τα ξαναλέμε! Το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας μιας κατάστασης της Υγείας μου η οποία με ταλαιπώρησε ιδιαίτερα, βρισκόμουν εκτός από πολλούς τομείς. 

Αυτή την εβδομάδα ξεκίνησα να επανέρχομαι και συνεχίζω να βρίσκομαι στη νυχτερινή ζώνη της εστίασης και της διασκέδασης, εδώ στη Καλαμάτα όπου σπουδάζω παράλληλα - Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Τμήμα Επιστήμης της Διατροφής και της Διαιτολογίας - , ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησα να ασχολούμαι και με κάποιες τεχνικές αισθητικής της γυναικείας ομορφιάς. Κάποιες φωτογραφήσεις του... ποδιού, όπως λέμε, και τέλη του Απρίλη θα παραβρεθώ σε μια μεγάλη πανελλήνια εκδήλωση με θέμα τη γιορτή των επαγγελματιών κομμωτών. Όλα τα παραπάνω τα αγαπάω πάρα πολύ.

Πριν λίγες μέρες/εβδομάδες ήταν η εξαιρετικά σημαντική Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Τι σημαίνει για σένα η ημέρα αυτή;

Αρχική να σου πω πως τη συγκεκριμένη μέρα τη γιορτάζω για 2 λόγους. Πρώτον γιατί είμαι γυναίκα και χαιρομαι που υπαρχει αυτη η μερα στο ημερολογιο μου. Δεύτερον για μένα αποτελεί μια μερα αποδοσης ευχαριστιων για καθε γυναικα η οποια με έκανε αυτό που είμαι σήμερα, από τη μητερα μου, τη γιαγια μου, τη νταντα μου, εως για γυναίκες τις οποίες ναι μεν δε γνώρισα ποτέ αλλά αγωνίστηκαν για τα δικαιώματα μας από παλιότερα χρόνια έως σήμερα και δε περιορίστηκαν σε πατριαρχικά πρότυπα.

Νιώθεις οτι ο ρόλος, ο λόγος και παρουσία της Γυναίκας στο οικονομικό και επιχειρηματικό γίγνεσθαι είναι καλύτερα από πριν 20-25 χρόνια; Από άποψη καριέρας, μισθού, ανόδου, ευκαιριών και προοπτικών;

Νιώθω ότι υπάρχει η δυναμική από το γυναικείο πληθυσμό να γίνουν επιχειρηματικά ανοίγματα, ισως περισσοτερο απο ποτε. Το μεγαλυτερο προβλημα κατα την αποψη μου είναι η έλλειψη ουσιωδων κρατικων πορων για τετοιες κινησεις. Επισης περασαμε απο μια μεγάλη δοκιμασία ολοι μας , μιλωντας για τον ιο του covid, και για το ποσο αυτος αφησε κατάλοιπα , ίσως και φοβιες για το καινουργιο και το διαφορετικο. Σιγουρα πολλες αξιολογες γυναίκες , βρέθηκαν σε πολύ καλύτερες θέσεις εργασίας και εισέβαλαν σε τομείς επαγγελματικούς που πριν από δεκαετίες δεν συμπεριλαμβανόντουσαν.

Πως κρίνεις αγαπητή φίλη, ότι θα ''περπατήσει'' η νέα τουριστική σεζόν 2023, Απρίλιος - Νοέμβριος, το Ελληνικό και Μεσογειακό μας Καλοκαίρι;

Κοίταξε, καλώς ή κακώς, ο κόσμος είχε περιοριστεί τόσο πολύ με τα μέτρα του sars covid 19 που πραγματικά πιστευω οτι ηρθε η στιγμη να θυμηθουμε τι σημαινει καλοκαιρι στην Ελλάδα. Όλος ο κόσμος, ηδη πριν καλα καλα πιασουν οι ζεστες, αναζητουν απο το διημερο, τριήμερο να το εκμεταλλευτούν ειτε για να χαλαρωσουν η να διασκεδασουν ειτε ακομη για να ξεφεύγουν από τη καθημερινοτητα που τους ειχε καθηλωσει τα προηγουμενα 3 χρονια. Θεωρώ πως η φετινή σεζόν θα κυλήσει πολύ δυναμικά στη χώρα μας, με τον ήλιο ή το φεγγάρι, αναλόγως τις προτιμήσεις μας, να μας συνοδεύει σε κάθε μας εξόρμηση.

Τι ακούς από τα άτομα που μιλάς και συναντρέφεσαι και κυρίως της δικιάς μας γενιάς... σε σχέση με το τραγικό -κοινωνικό και εθνικό- θανατηφόρο περιστατικό, την μεγάλη τραγωδία στα Τέμπη; Έχασε ο κόσμος την εμπιστοσύνη του προς τους Θεσμούς, το Κράτος, την Πολιτική;

Κυριαρχεί το αίσθημα της απογοήτευσης θεωρώ σε όλο τον απλό και καθημερινό λαό. Είναι ένα θέμα το οποιο πηρε παρα πολυ μεγαλες διαστασεις και ελπιζω να υπάρξουν οι αντιστοιχείς κυρωσεις στους υπευθυνους και να μην γινει ακομη ενα τραγικό συμβάν που θα “κουκουλωθεί”. Νομιζω ολοι λιγο πολυ μπορουμε να καταλαβουμε οτι δεν υπάρχει καλά - καλά κράτος πρόνοιας, δεν εχουμε και τους πιο αυστηρους θεσμους σε σοβαρά θέματα όπως είναι τα θέματα ''εθνικης ασφαλειας'' και ''μεταφορων'' οπως αποδειχθεικε άλλωστε. Όσον αφορά τη πολιτική, κρατησε μια σταση η οποια εχει προβληματισει τους πολίτες και πλησιάζοντας οι εκλογές πάντα ακολουθούν και μεγάλες υποσχέσεις γενικά.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.