Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 17 Απριλίου 2023

Σ. Μάλγαρης: Εκεί στο Δήμο Κιλκίς, από πολιτική ευθιξία πως πάμε;

Υπογράφει ο Στέφανος Μάλγαρης

Π. Δήμαρχος Γαλλικού
ΠΡΟΣ Δήμο Κιλκίς.
Για την Υλοποίηση μεγάλων έργων κάποιοι έχουν κάνει τον προγραμματισμό και τις αρχικές μελέτες (δεν είναι κακό να το αναφέρετε).

Με χαρά μου διάβασα στα μέσα ενημέρωσης τη χρηματοδότηση του αποχετευτικού – βιολογικού καθαρισμού στους οικισμούς Καμπάνης, Μάνδρες, Παντελεήμονα και Νέα Σάντα της δημοτικής ενότητας Γαλλικού από το ταμείο Ανάκαμψης.

Ένας σχεδιασμός και μελέτες που έγιναν πριν από 17 χρόνια με πρωτοβουλία του Δήμου Γαλλικού με Κεντρικό βιολογικό καθαρισμό στο αγρόκτημα Μανδρών για τα παραπάνω δημοτικά διαμερίσματα αλλά και για το δημοτικό διαμέρισμα Γαλλικού με ξεχωριστό βιολογικό καθαρισμό με υδροχαρή φυτά. (τα προαναφερθέντα το Δημοτικό Συμβούλιο 2003-2006 τα γνωρίζει πολύ καλά όπως και ποιανού υπογραφή φέρουν).

Καλό είναι από την Διοίκηση του Δήμου να αναφέρετε ποιοι έχουν κάνει τις αρχικές μελέτες και ότι κάνατε επικαιροποίηση της αρχική μελέτης. Αν δεν είχατε μάλιστα, στα χέρια σας αυτή τη μελέτη δεν θα είχατε την ετοιμότητα και την ωριμότητα να εντάξετε το έργο και στη συνέχεια αυτό να χρηματοδοτηθεί -όλοι γνωρίζουμε άλλωστε, πόσο χρονοβόρα και πόσο μεγάλο κόστος έχει το ξεκίνημα μιας τέτοιας μελέτης.

Γιατί δεν εντάξατε και την μελέτη του Γαλλικού;

Τι έγινε με την επισκευή του βιολογικού καθαρισμού του Πεδινού και των άλλων αποχετευτικών που δεν λειτουργούν; (δεν έχει απαντηθεί το ερώτημα που έχω θέσει στο Δήμαρχο και στην ΔΕΥΑ Κιλκίς «ποια αποχετευτικά λειτουργούν και ποιοι Βιολογικοί καθαρισμοί;»)

Ποιες μελέτες έχουν γίνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια για τα χωριά του Δήμου Κιλκίς τα οποία έχουν ανάγκη αποχετευτικά δίκτυα; - υποσχέσεις μόνο προεκλογικές (;).

Για όλα τα προβλήματα του Δήμου θα αναφερθώ αργότερα Δημόσια.

Με Όραμα – Προγραμματισμό- Μελέτες και Διοίκηση μπορούμε να αλλάξουμε τον τόπο μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.