Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 8 Απριλίου 2023

Προεκλογική εκδήλωση ΚΚΕ στο Πολύκαστρο: Τα λαικά προβλήματα της περιοχής και οι θέσεις του ΚΚΕ

Δελτίο τύπου ΚΚΕ Κιλκίς
Μαζική και μαχητική ήταν η προεκλογική εκδήλωση που πραγματοτοποιήθηκε την Πέμπτη 6/4 στο Πολιτιστικό Κέντρο στο Πολύκαστρο από την κομματική οργάνωση Παιονίας Κιλκίς με κεντρικό θέμα, “Τα λαικά προβλήματα της περιοχής και οι θέσεις του ΚΚΕ”.

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, αγωνιστικής και μαχητικής αισιοδοξίας, ο Νίκος Τσουμάνας, μέλος της ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ και γραμματέας της ΚΟΒ Παιονίας άνοιξε την εκδήλωση και παρουσίασε αρχικά τους δύο υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ με καταγωγή από το Πολύκαστρο, την Ρία Αλτιπαρμακίδου 30 ετών ιδιωτική υπάλληλο και τον Ηλία Σμυδάκη Χαμουρούδη 32 ετών, ιδιωτικό υπάλληλο.

Αμέσως μετά τις ομιλίες των υποψηφίων βουλευτών, ανακοινώθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Δήμο Παιονίας που θα είναι εκ νέου ο Τάσος Βασιλακάκης.

Ανακοινώθηκαν επίσης ορισμένοι από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης που βρίσκεται σε διαδικασία συγκρότησης.

Ο Ηλίας Σμυδάκης στην ομιλία του αναφέρθηκε

“Και εδώ από το Πολύκαστρο, απευθύνουμε κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης, ισχυροποίησης του ΚΚΕ, θέλουμε να πούμε με όλη μας τη δύναμη, σε όλους τους εργαζόμενους, τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους, τους βιοπαλαιστές αγρότες και ιδιαίτερα στη νέα γενιά, τη νεολαία της περιοχής μας ότι “Μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά!”.

Με τον αγώνα μας μπορούμε να διεκδικήσουμε τη ζωή, αλλά και τον ρόλο που μας αξίζει στο παρόν και το μέλλον της χώρας μας. Με την ψήφο μας μπορούμε να τιμωρήσουμε όλους αυτούς που υπηρέτησαν και υπηρετούν μια πολιτική που καταστρέφει τις ζωές μας. Να δυναμώσει πολύ το ΚΚΕ. Το μόνο Κόμμα που λέει: “Ναι! Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα! Υπάρχουν σήμερα όλες οι δυνατότητες!”.

Είναι στο δικό μας χέρι να τα καταφέρουμε! Γιατί τα τραγικά γεγονότα των τελευταίων ημερών ανέδειξαν μέσα από τη μεγάλη τραγωδία των Τεμπών, μέσα από τη θλίψη και την οργή, που γρήγορα έγιναν οργανωμένος αγώνας και εδώ στον Νομό μας, ένα μικρό μέρος από αυτό που φοβούνται όλοι όσοι προβάλλονται ως “πανίσχυροι”: Την τεράστια δύναμη του λαού μας! Μόνο ο λαός σώζει το λαό! Και αυτό το σύνθημα αποδείχθηκε ξανά απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας!

Το ΚΚΕ, τον λαό και τη νεολαία, τους έχει για πολλά παραπάνω από απλούς θεατές των εξελίξεων ή απλούς ψηφοφόρους ανά τετραετία. Τους έχει για πρωταγωνιστές, για αυτούς που θα διαμορφώσουν και θα καθορίσουν τις εξελίξεις στην χώρα μας.

Γι’ αυτό, τώρα, πολλές νεανικές κόκκινες ψήφοι! Όσοι νέοι ψηφίζουν για πρώτη φορά, να ψηφίσουν αντισυστημικά, απέναντι στο σύστημα του κέρδους και της εκμετάλλευσης, να ψηφίσουν ΚΚΕ.

Ο λαός μας και ειδικά η νέα γενιά έχει φέτος μια μεγάλη ευκαιρία. Αυτή τη φορά μετά τις εκλογές να μετρηθούν και να βγουν αυτοί λιγότεροι! Να μην τους βγαίνουν τα “κουκιά” και οι ψήφοι για να φτιάξουν την επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση.

Άλλωστε το “ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ” που βροντοφώναξε ο λαός μας, στην κάλπη έχει ένα ψηφοδέλτιο. Το ψηφοδέλτιο με το σφυροδρέπανο της περηφάνιας και της ανυπακοής. Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.
Να δώσουμε ένα μεγάλο πολιτικό χτύπημα σε αυτό το σύστημα, για να γίνουν πράξη όλα όσα οι άλλοι φοβούνται, όλα όσα εμείς ελπίζουμε και ονειρευόμαστε. Για να μετατραπούν σε ορμητικό ποτάμι, σαν τα λαϊκά ποτάμια που ξεχύθηκαν στους δρόμους όλης της Ελλάδας. Να γίνουν ανυποχώρητος αγώνας για καλύτερη ζωή! Για το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό.

Γιατί μόνο ο λαός σώζει το λαό, στο δρόμο της ανατροπής, με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ!

Η Ρία Αλτιπαρμακίδου στην ομιλία της ανάμεσα σε άλλα σημείωσε:

“Νιώθω περήφανη για τον τόπο μου. Ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, έπειτα από τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων της ΔΕΥΑΠ, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, όταν μάλιστα ο λαός μας έχει αποκτήσει ματωμένη και σκληρή πείρα από τις συνέπειες της ιδιωτικοποίησης στον ΟΣΕ. Τις κινητοποιήσεις των νέων εργαζόμενων της Παιονίας στα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ, ενάντια στην απληρωσιά, στη δουλειά χωρίς δικαιώματα με τη βούλα του κράτους. Τις κινητοποιήσεις των μαθητών των Γυμνασίων και Λυκείων της περιοχής, των Συλλόγων Γονέων του 2ου Δημοτικού σχολείου Πολυκάστρου και της Γουμένισσας, για να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη

...Προεκλογικά, τόσο η ΝΔ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και το ΠΑΣΟΚ, τα άλλα κόμματα, εντείνουν τα κάλπικα διλήμματα και τους εκβιασμούς. Δημιουργούν πλάνες, ότι απάντηση στα σημερινά αδιέξοδα και την ασφυξία που νιώθουν οι γυναίκες της εργατικής, λαϊκής πλειοψηφίας, είναι οι δήθεν άμεσες και “κοστολογημένες” λύσεις των προγραμμάτων των διαφόρων κυβερνητικών κομμάτων του αστικού κατεστημένου.

....Οι αγωνίες της εργαζόμενης γυναίκας μπορούν να βρουν διέξοδο στις θέσεις του ΚΚΕ, που δεν έχει δεσμεύσεις από την καπιταλιστική εργοδοσία και την ΕΕ.

Η συμμετοχή στον συλλογικό αγώνα, αποτελεί πηγή έμπνευσης για αγωνιστική και ανυπότακτη στάση, σε όλα τα πεδία της ζωής, και στις διαπροσωπικές σχέσεις.

Το ΚΚΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις στον κοινό αγώνα αντρών και γυναικών, με βάση τα κοινά εργατικά, λαϊκά συμφέροντα απέναντι στον κοινό αντίπαλο, την εξουσία του κεφαλαίου. Μέσα στον κοινό αγώνα όλων, γίνονται “μάθημα ζωής” οι αξίες της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης, ο αλληλοσεβασμός, κόντρα στην κοινωνική απομόνωση, την αλλοτρίωση, τον ρατσισμό.

Εμπιστευτείτε το ΚΚΕ και στις εκλογές, όπως εμπιστεύεστε τα μέλη του στις σχολές, στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς. Ό,τι έχει κατακτήσει η νεολαία και ο λαός το κατάφεραν με τους αγώνες τους, με τις δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ μπροστάρηδες, χωρίς να περιμένει κυβερνητικούς σωτήρες “από τα πάνω”.

Με την κόκκινη ψήφο, η νέα γυναίκα μπορεί να γίνει πρωταγωνίστρια στο δρόμο της πραγματικής ισοτιμίας και χειραφέτησης”

Στην ομιλία του ο Τάσος Βασιλακάκης αναφέρθηκε:

Ο όμορφος αγώνας που δίνουμε και σε επίπεδο τοπικής διοίκησης συνεχίζεται. Ένας αγώνας δύσκολος αλλά ταυτόχρονα δίκαιος και τίμιος. Δύσκολος γιατί οι προσπάθειες μας πραγματοποιούνται μέσα σε ένα θεσμό που λειτουργεί με τα ασφυκτικά κριτήρια ενός κράτους, που είναι εχθρικό απέναντι στο λαό μας. Δίκαιο και τίμιο όμως γιατί αφορά τις ίδιες τις ανάγκες του λαού μας και των παιδιών μας, την ποιότητα της ζωής μας, την ίδια μας τη ζωή και τις διεκδικήσεις μας.

Πολλές φορές μέσα στο δημοτικό συμβούλιο διοίκηση και μείζονα αντιπολίτευση αρέσκονται να παρατηρούν ότι το δημοτικό συμβούλιο δεν είναι πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης. Επιμένουν να διαχωρίζουν τα “τοπικά” προβλήματα, τα οποία δήθεν θα τα λύσει η τοπική διοίκηση, από τα γενικά προβλήματα του λαού και της χώρας, τα οποία θα τα λύσει υποτίθεται η κυβέρνηση και συνολικά το κράτος. Για αυτό το λόγο δεν διεκδικούν με γνώμονα τις ανάγκες του τόπου.

... Με τη στάση τους αποδεικνύουν ότι είναι τα αμορτισέρ αυτού του συστήματος μιας και όλη τους η πολιτική αποσκοπεί στην απορρόφηση των κραδασμών που προκαλεί η αντιλαϊκή πολιτική, που υπηρετούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. Τελικά, όντως επιτελούν το καθήκον τους αλλά όχι απέναντι στο λαό της περιοχής, τους εργατουπάλληλους της περιοχής, τους συνταξιούχους, τους ανέργους αλλά απέναντι στα επιχειρηματικά συμφέροντα που επιβάλλουν την παραπάνω αντεργατική πολιτική μέσω του αστικού κράτους.

... Με σημαία τις ανάγκες του λαού μας συνεχίζουμε, όσα εμπόδια κι αν μας βάζουν.

Έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε τα πράγματα και να βάλουμε τη σφραγίδα μας στις εξελίξεις.

Η Παιονία Ισχυρή ή η Παιονία της Προόδου, που υπόσχονται, είναι η Παιονία των βιομηχάνων και των επιχειρηματιών.

Παλεύουμε για μια όμορφη Παιονία χωρίς ανέργους, χωρίς φτώχεια, χωρίς αρνητικά κοινωνικά φαινόμενα. Μια Παιονία που θα αγκαλιάζει τους νέους της και δεν θα τους στέλνει στην ξενιτιά. Μια Παιονία που θα τους κάνει να καμαρώνουν για τον τόπο τους, θα τους εμπνέει να χτίσουν τη δική τους ζωή, να ριζώσουν εδώ στον τόπο τους.

Ο λαός μας και εδώ στην περιοχή παράγει τεράστιο πλούτο, τον οποίο τον εκμεταλλεύονται κάποιοι λίγοι, που ζουν μέσα στη χλιδή, τη στιγμή που ο λαός μας υποφέρει από την ενεργειακή φτώχεια, την ακρίβεια, τον πληθωρισμό.

Μπορούμε να αλλάξουμε τον αρνητικό συσχετισμό δύναμης και εδώ στο Δήμο Παιονίας. Να ενισχύσουμε το ΚΚΕ παντού, για να οργανωθεί η λαϊκή αντεπίθεση απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο και όσους το υπηρετούν.

Η ''Λαϊκή Συσπείρωση'', το ψηφοδέλτιό μας, μπορεί να εκφράσει ένα ρεύμα συμπόρευσης - αγώνα - αλλαγής στην περιοχή μας.

Καλούμε τον λαϊκό - εργατικό κόσμο που ζει στην Παιονία, με την ψήφο του να απαντήσει «αν θέλει δήμαρχο - διοίκηση - δήμο που θα υπηρετεί την κυβέρνηση, τους εταίρους της ΕΕ, τα πολλά επιχειρηματικά συμφέροντα ή δήμο που θα δουλεύει μαζί με το λαό της πόλης, θα τον κινητοποιεί, θα διεκδικεί μαζί του, θα παλεύει από θέσεις αντιπολίτευσης τους ισχυρούς με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες.

Βιογραφικά υποψηφίων βουλευτών

Ρία Αλτιπαρμακίδου, 30 ετών. Απόφοιτη του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με μεταπτυχιακό στο ΑΠΘ στην Πολιτική Ιστορία και Γεωστρατηγικές Σπουδές. Ιδιωτική υπάλληλος, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς (μέλος της ΟΓΕ).

Ηλίας Σμυδάκης - Χαμουρούδης, 32 ετών. Ιδιωτικός υπάλληλος, μέλος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κιλκίς.

Βιογραφικό του υποψηφίου Δημάρχου Παιονίας με το ψηφοδέλτιο της Λαικής Συσπείρωσης Τάσος Βασιλακάκης, 47 ετών. Πολιτικός μηχανικός, απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με μεταπτυχιακό στη Σεισμική Μηχανική και τις Αντισεισμικές Κατασκευές. Υπάλλληλος στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου Κιλκίς, δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Παιονίας. Μέλος του ΓΣ της ΠΟΕ ΟΤΑ, μέλος της διοίκησης του ΝΤ ΑΔΕΔΥ, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς Παιονίας.

Σύντομο βιογραφικό των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων για το Δήμο Παιονίας με τη Λαική Συσπείρωση

-- Αννέτο Ετσιας, 34 ετών, βιομηχανικός εργάτης, κάτοικος Πολυκάστρου

-- Δέσποινα Λάμπρου, 35 ετών, Πολιτικός Μηχανικός, με καταγωγή από τον Ευρωπό και κάτοικος Γουμένισσας

-- Αχιλλεία Παπαιωάννου, 30 ετών, με σπουδές νηπιαγωγού, ηθοποιός, εναλλακτική θεραπεύτρια και πρόεδρος του Συλλόγου Τεχνών Μουσών Δράσις, κάτοικος Γουμένισσας .

-- Νίκος Tσουμάνας, 34 ετών, Πολιτικός Μηχανικός, κάτοικος Γουμένισσας

-- Χρήστος Χριστοδούλου, 31 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος, κάτοικος Πολυκάστρου

-- Καλλιόπη Σμυδάκη – Χαμουρούδη, ιδιωτική υπάλληλος, απόφοιτη του τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και απόφοιτη της Ακαδημίας Εκπαίδευσης Σκύλων “Kynagon Dog Trainew Academy”, εκπαιδεύτρια σκύλων








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.