Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 7 Απριλίου 2023

Περιοδείες υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης του Κιλκίς, καθώς και στα ΚΕΔΑΣΥ

Δελτίο τύπου ΚΚΕ Κιλκίς
Περιοδείες στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης του Κιλκίς, καθώς και στα ΚΕΔΑΣΥ, πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ, την Τρίτη 4/4, με επικεφαλής τους υποψήφιους βουλευτές Κιλκίς, Τσαουσίδη Κώστα και Νικολαϊδου Σταυρούλα, για να συζητήσουν με τους εργαζόμενους τις θέσεις του ΚΚΕ για την Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και να τους καλέσουν να ψηφίσουν ΚΚΕ στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ώστε να δυναμώσει ο αγώνας του ίδιου του λαού για μόρφωση, ζωή με δικαιώματα, σύγχρονα και ασφαλή σχολεία.

Όπως σημείωσαν οι υποψήφιοι βουλευτές: «Το ενδιαφέρον του ΚΚΕ για την εκπαίδευση, είναι σταθερό και γνωστό, γιατί στο επίκεντρο των προτάσεων του ΚΚΕ βρίσκεται η μόρφωση και η ανάπτυξη των παιδιών, που αποτελούν το αύριο αυτού του τόπου».

Θύμισαν τις πολλές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις που έχει κάνει το ΚΚΕ για τα εκπαιδευτικά ζητήματα στο Κιλκίς (π.χ. ελλείψεις προσωπικού, ζητήματα της Ειδικής Αγωγής, θέματα υποδομών και κατασκευής νέων σχολείων, εξασφάλισης της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία κ.ά.), ενώ σημείωσαν τη στάση των βουλευτών της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι «δεν έβγαλαν» άχνα για τις τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στους δημόσιους υπαλλήλους, την άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστών εκπαιδευτικών που η κυβέρνηση τους κρατά σε ομηρία κ.ά.

Από αυτή τη σκοπιά εξήγησαν ότι τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει τα τελευταία 12 χρόνια (και έχουν κυβερνήσει όλα), έχουν σοβαρές ευθύνες για το γεγονός ότι η κατάσταση στην εκπαίδευση πάει από το κακό στο χειρότερο, μιας και στα «κρίσιμα» ζητήματα και στην Παιδεία «ταυτίζονται». Γι’ αυτό και η ΝΔ «έχτισε» πάνω στους προηγούμενους αντιεκπαιδευτικούς νόμους του ΣΥΡΙΖΑ και δεν κατάργησε κανέναν από αυτούς.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ, επισήμαναν ότι ο λόγος που ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, καθώς και τα λεγόμενα «μικρά κόμματα» τύπου Βαρουφάκη και Βελόπουλου, στηρίζουν την αντιεκπαιδευτική πολιτική, είναι γιατί αντιμετωπίζουν την Εκπαίδευση ως «κόστος». Γι’ αυτό και στα αλλεπάλληλα αιτήματα του ΚΚΕ για αύξηση της χρηματοδότησης, επισκευής, συντήρησης και κατασκευής σχολείων, πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, η απάντηση της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων ήταν ότι «οι πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι».

Την ίδια ώρα όμως, μόνο στο Κιλκίς έχουν δοθεί πάνω από 80 εκ. ευρώ επιδοτήσεις στους βιομήχανους (από το Ταμείο Ανάκαμψης και τον αναπτυξιακό νόμο), ενώ τα κέρδη των συγκεκριμένων βιομηχανιών υπερβαίνουν τα 70 εκ. ευρώ το χρόνο. Παράλληλα, όπως τόνισαν, οι Κιλκισσιώτες πληρώνουν 45 εκ. ευρώ το χρόνο για τις ΝΑΤΟϊκές αποστολές και επεμβάσεις. «Χρήματα, λοιπόν, υπάρχουν», όπως είπαν στις ομιλίες τους, «αλλά αυτά δεν είναι επιλέξιμα για τις ανάγκες των παιδιών μας».

«Το δίλημμα αυτών των εκλογών», όπως τόνισαν, «είναι να βγουν όσο πιο αδύνατα γίνεται τα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα, και όσο πιο ενισχυμένο σε ποσοστά και βουλευτές το ΚΚΕ. Το μόνο κόμμα που έχει πρόγραμμα διακυβέρνησης και εξουσίας, που δίνει διέξοδο και στα προβλήματα της εκπαίδευσης, και είναι έτοιμο να υπηρετήσει αυτό το πρόγραμμα από κυβερνητικές θέσεις, αρκεί ο ίδιος ο λαός να το αποφασίσει, και πρωταγωνιστές να γίνουν οι ίδιοι οι παραγωγοί του πλούτου και όχι οι κηφήνες που τον απομυζούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.