Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Μύρισε «Άνοιξη» στο ΚΔΑΠ Kinesis

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis
Νέο θέμα της εβδομάδας «H Άνοιξη και Χελιδόνια» και ήταν η κατάλληλη στιγμή να δημιουργήσουμε ένα ανοιξιάτικο τοπίο με χελιδόνια και αμυγδαλιές. Έτσι λοιπόν πήραμε τα μολύβια και τις μπογιές και φτιάξαμε την ζωγραφιά μας. Ακόμη, στο μάθημα της ζωγραφικής ασχοληθήκαμε με τον Άντι Γουόρχολ κι αφού μάθαμε κάποια στοιχεία για την ζωή του διαλέξαμε τον πίνακα του με τίτλο «Flowers» και τον ζωγραφίσαμε. Η άνοιξη μπήκε σιγά σιγά και τα πρώτα λουλούδια δημιουργήθηκαν στο ΚΔΑΠ μας.

Σειρά είχαν τα εικαστικά, όπου φτιάξαμε ένα ανοιξιάτικο στεφάνι με ένα χελιδόνι. Μιλήσαμε για το ταξίδι που κάνουν τα χελιδόνια και ευθύς αμέσως ξεκινήσαμε. Τα παιδιά, στο πρώτο βήμα, σχεδίασαν κι έπειτα έκοψαν διάφορα λουλούδια. Στη συνέχεια τα κόλλησαν το κάθε ένα στο σωστό σημείο και συνέθεσαν στο ανοιξιάτικο στεφάνι. Η επόμενη δημιουργία εικαστικών διακοσμεί τη δομή μας. Οι καλλιτέχνες του ΚΔΑΠ μας δημιούργησαν ένα φωτεινό λουλούδι με κόκκινα πέταλα, γράφοντας μέσα σε αυτά τι συμβαίνει την εποχή «Άνοιξη». Γύρω από το λουλούδι πετούν χαριτωμένες πολύχρωμες πεταλούδες.

Σε ένα ακόμη ‘ταξιδεύοντας στον κόσμο’ δεν θα μπορούσαμε να μην ταξιδέψουμε στην Ολλανδία. Τώρα που μπήκε η Άνοιξη, θέλαμε να γνωρίσουμε αυτή την χώρα που φημίζεται για τις τουλίπες της και τα υπέροχα άνθη της. «Ταξιδέψαμε» όλοι μαζί, γνωρίζοντας γι’ αυτήν περισσότερα. Στο τέλος φτιάξαμε τον δικό μας πίνακα από τουλίπες με τη βοήθεια πιρουνιών. Οι εικόνες που μας άφησε αυτό το ταξίδι ήταν μοναδικές.

Δύο ακόμη μαγειρικές επιτυχίες προστέθηκαν στο βιβλίο συνταγών μας. Η πρώτη: μια υγιεινή εκδοχή από τα γνωστά σε όλους τυροπιτάκια. Τα υλικά μας απλά και αγνά. Με αλεύρι ολικής, γιαούρτι και ελαιόλαδο δημιουργήσαμε το ζυμάρι μας και το πλάσαμε, δίνοντας το σχήμα που θέλουμε στα τυροπιτάκια μας. Η γέμιση με τυρί και γιαούρτι, τους έδωσε τη νοστιμιά που θέλαμε. Η δεύτερη: υγιεινά και εύκολα bake rolls. Το ζυμάρι μας δημιουργήθηκε με αλεύρι βρώμης και γιαούρτι. Το ζυμώσαμε καλά και σιγά σιγά δώσαμε στα μπαλάκια που χωρίσαμε, το σχήμα των bake rolls. Στη συνέχεια με ένα πινελάκι περάσαμε με αυγό και ύστερα πασπαλίσαμε με σουσάμι και μαύρη κινόα. Μια εναλλακτική και υγιεινή εκδοχή bake rolls ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Ήρθε και πάλι η ώρα για τις αγαπημένες μας φιμοκατασκευές. Η δημιουργία μας; Φτιάξαμε όμορφα ανοιξιάτικα κολιέ. Το καδράκι μας είχε κλαδί αμυγδαλιάς και ένα γλυκό χελιδονάκι. Τώρα η δημιουργία μας είναι έτοιμη να στολίσει υπέροχα, τα λαιμουδάκια μας.

Ένα ακόμη μάθημα διατροφικών συνηθειών ήρθε στο τέλος του. Αφού μιλήσαμε για το πώς θα έπρεπε να είναι μια ισορροπημένη διατροφή, είδαμε σχετικά βίντεο και μάθαμε ποια είναι τα βασικά γεύματα που πρέπει να καταναλώνουμε, σε ποια συχνότητα και τι πρέπει να αποφεύγουμε. Ύστερα προχωρήσαμε στα βασικά βήματα μιας ισορροπημένης διατροφής, συμπληρώνοντάς τη φόρμα μας, με τις απαραίτητες πληροφορίες και εικόνες.

Οι μικροί μας επιστήμονες ήρθαν αντιμέτωποι με δυο πειράματα. Είδαμε γιατί δεν σκάει το μπαλόνι με το μυτερό ξυλάκι και πώς πέφτει το κέρμα μέσα στο ποτήρι και δεν απομακρύνεται όπως το τραπουλόχαρτο. Μας άρεσαν πολύ και δώσαμε ραντεβού για νέα πειράματα.

Μπήκε η Άνοιξη και άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα μας άνθη. Έτσι κι εμείς στο 'φτιάξ' το μόνος σου' ,το εκμεταλλευτήκαμε. Συγκεντρώσαμε φυλλαράκια και πέταλα από τα αγαπημένα μας λουλουδάκια και κάναμε μία σύνθεση, ώστε να διακοσμήσουμε τους ανοιξιάτικους σελιδοδείκτες μας. Συνεχίσαμε με το κορδονάκι μας, διακοσμώντας το, με χαντρούλες της επιθυμίας μας. Έτοιμος λοιπόν ο σελιδοδείκτης μας , πρωτότυπος και πανέμορφος.

Η ανοιξιάτικη εβδομάδας έφτασε στο τέλος της, αφήνοντας μας μόνο θετικές σκέψεις και συναισθήματα. Προσδεθείτε για το επόμενο ταξίδι μας.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.