Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

Ο Ελληνισμός θα εορτάσει την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821. Την ημέρα αυτή όλοι ανατρέχουμε στο παρελθόν για ν’ αποτίσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς προγόνους μας, οι οποίοι μέσα από τα δεσμά της σκλαβιάς διατήρησαν άσβεστη, δια μέσου των αιώνων, τη φλόγα του Έθνους.

Τιμούμε τους ήρωες του 1821, που έκαναν πράξη τα όνειρα και τις ελπίδες όλων των προηγούμενων γενεών, εξασφαλίζοντας σε μας μεταξύ άλλων, και τα δύο υπέρτατα αγαθά, την ανεξαρτησία μας ως Έθνος και την ελευθερία μας ως Λαός.

Ακολουθεί το Πρόγραμμα εκδηλώσεων εορτασμού της ιστορικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 που φέτος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Μαρτίου 2023, στην πόλη του Κιλκίς, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

Ώρα 07:30π.μ.: θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών.

Ώρα 08:00π.μ.: Επίσημη έπαρση της Ελληνικής Σημαίας στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Κιλκίς, με τη συμμετοχή αγήματος απόδοσης τιμών της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας και αντιπροσωπειών των εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων της πόλης του Κιλκίς.

Ώρα 11:00π.μ.: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Βαρθολομαίου και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Στανιμερόπουλο Παναγιώτη,Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς.

Μετά την δοξολογία και την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, θα ακολουθήσουν στο Μνημείο Ηρώων Πεσόντων (Δημοτικό Πάρκο Κιλκίς) οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Επιμνημόσυνη δέηση

Κατάθεση στεφάνων

Σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου

Στεφάνια θα καταθέσουν:

Ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης
Οι Βουλευτές
Ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς και Διοικητής της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «Πόντος»
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς
Ο Δήμαρχος Κιλκίς
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς
Ο Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Κιλκίς
Ο Διευθυντής Αστυνομίας Κιλκίς
Ο Διοικητής Πυροσβεστικής Κιλκίς
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ν. Κιλκίς
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Κιλκίς
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αγωνιστών Εθν. Αντίστασης
Οι εκπρόσωποι των Πολιτικών Κομμάτων
Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς
Ερυθρός Σταυρός Κιλκίς
καθώς και οι εκπρόσωποι Ν.Π.Δ.Δ. που το επιθυμούν, ενημερώνοντας έγκαιρα το Γραφείο μας μέχρι την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023.

Ώρα 11.45π.μ.: Προσέλευση των επισήμων στη Λ.Α.Φ. Κιλκίς.

Ώρα 12.00: Παρέλαση προ της εξέδρας των επισήμων, των αναπήρων και τραυματιών πολέμου, τμημάτων μαθητών, προσκόπων και οδηγών, καθώς και στρατιωτικών τμημάτων.

Τελετάρχη ορίζουμε τον Διευθυντή του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς, κ. Ταμουτσίδη Αλέξανδρο.

Το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης των πολιτικών τμημάτων και την ευθύνη για την καλύτερη δυνατή παρουσία τους θα έχει η Διευθύντρια του 5ουΔημοτικού Σχολείου Κιλκίς κα. Ντίνου Αφροδίτη, με βοηθούς τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής των σχολείων Β’/βάθμιας & Α’/βάθμιας Εκπαίδευσης που συμμετέχουν στην παρέλαση.

Επόπτες παρέλασης ορίζονται οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής κ. Τσιαργαλής Δημήτριος και η κα. Ντίνου Στεφανία.

Την μέριμνα για την διάθεση των παραπάνω εκπαιδευτικών θα έχουν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στις παρακάτω εκδηλώσεις καλούνται να παραστούν:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος , οι Βουλευτές του Νομού, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Κιλκίς και Διοικητής της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «Πόντος», ο Δήμαρχος Κιλκίς, ο Δήμαρχος Παιονίας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας, οι Περιφερειακές Σύμβουλοι, οι Αντιδήμαρχοι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς, ο Διευθυντής Αστυνομίας, ο Διοικητής Πυροσβεστικής, οι εκπρόσωποι Πολιτικών Κομμάτων, οι Διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, οι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, , οι Πρόεδροι Παραρτημάτων Αποστράτων Αξιωματικών και Συνδέσμων Εφέδρων Αξιωματικών, οι εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων που εδρεύουν στον Νομό, οι Πρόεδροι Σωματείων και Συλλόγων, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Κιλκίς, οι Αντιπρόσωποι του Τύπου.

Παρακαλούνται να ρυθμίσουν:

Η Ιερά Μητρόπολη τα σχετικά με την δοξολογία και την επιμνημόσυνη δέηση.
Ο Δήμος Κιλκίς τα σχετικά με την φωταγώγηση της πόλης και τον ευπρεπισμό του χώρου του Δημοτικού Πάρκου και του Μνημείου.

Η Ανώτερη Διοίκηση Φρουράς Κιλκίς - Ν. Σάντας τα σχετικά με την παράταξη και την απόδοση τιμών.

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Κιλκίς τα σχετικά με την τήρηση της τάξης και τη ρύθμιση της κυκλοφορίας οχημάτων.Από 08:00 π.μ. της 23ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2023 θα γίνει γενικός σημαιοστολισμός.Τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2023 θα φωταγωγηθούν όλα τα Δημόσια, Δημοτικά και Περιφερειακά Καταστήματα, καθώς και τα Καταστήματα Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών και Τραπεζών, λαμβάνοντας μέριμνα για την εξοικονόμηση ενέργειας στο πλαίσιο και της αριθμ.ΥΠΕΝ/ΔΕΠΕΑ/68315/502/01.07.2022 (ΦΕΚ 3424 Β΄) Κ.Τ.Α., όπως ισχύει.

Το πρόγραμμα επέχει θέση πρόσκλησης σε όσους αναφέρονται σ’ αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.